Cristian Diaconescu: Amanarea discutiilor privind reorganizarea administrativa, o eroare

Luni, 04 Iulie 2011, ora 17:02
1613 citiri
Cristian Diaconescu: Amanarea discutiilor privind reorganizarea administrativa, o eroare
Foto: Arhiva/ Realitatea Tv

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR) considera ca amanarea discutarii aspectelor tehnice si de continut in ceea ce priveste reorganizarea administrativa a Romaniei a fost o eroare, a declarat luni, la finalul sedintei Biroului Politic Permanent National, presedintele de onoare al formatiunii, Cristian Diaconescu.

"Asa cum ne-am propus ca mandat politic general, UNPR va ramane consecventa politic. Din acesta perspectiva, cum am afirmat de la inceput, am sustinut si continuam sa sustinem, atat in Coalitie, cat si in fata opiniei publice, proiectele privind reorganizarea administrativa si revizuirea Constitutiei. Credem ca amanarea discutarii aspectelor tehnice si de continut in ceea ce priveste reorganizarea administrativa a Romaniei a fost o eroare.

In acest moment, pe formulele birocratice, generatoare de coruptie, care impiedica absorbtia fondurilor comunitare de la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale, Romania nu are sansa unui progres rapid. Facem un apel catre decidentii politici din partidele politice mari din Romania, care au si responsabilitati la nivel local, sa lase ca decizia politica in toate partidele sa mearga in directia buna, adica in directia modernizarii acestei tari. Sunt convins ca numai pe aceasta cale ne putem indeplini agenda si responsabilitatile pe care le avem fata de societate si pe care le clamam cu multa fervoare in tot felul de momente politice'', a afirmat Diaconescu.

El a sustinut, "pornind de la ceea ce partidele afirma, ca reorganizarea este necesara", ca procesul ar fi trebuit finalizat pana pe 1 ianuarie 2007, pana la integrarea in UE.

"Nu s-a intamplat acest lucru. Deci suntem in intarziere. Este o datorie pe care intreaga clasa politica o are fata de societatea romaneasca", a spus Diaconescu.

In ceea ce priveste revizuirea Constitutiei, vicepresedintele Senatului a atras atentia ca derobarea de responsabilitate nu face cinste unei clase politice care se doreste moderna si europeana si a subliniat ca in prezent aceasta are nevoie de modificari.

In opinia sa, "dihotomia politica profunda" este cea care impiedica chiar si o discutie de profunzime privind modificarea Constitutiei iar modul in care, in prezent, are loc dezbaterea organizatorica in Parlament este un argument.

"Se folosesc toate tehnicile dilatorii posibile - amanari de tot felul - pentru a se evita insasi discutia, insasi inceperea dezbaterii in interiorul Parlamentului. Este evident o optiune politica, si nici pe departe un angajament de natura sa ne faca increzatori, cat de cat, ca partidele parlamentare trateaza cu seriozitate aceasta tema", a mai spus Cristian Diaconescu.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Cristian Diaconescu reorganizare teritoriala, #amanare reorganizare teritoriala greseala , #UNPR