Diaconescu: Solicitarea USL de reducere a CAS si TVA, neargumentata si politicianista

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 15:44
1296 citiri
Diaconescu: Solicitarea USL de reducere a CAS si TVA, neargumentata si politicianista
Foto: Arhiva

Liderul UNPR Cristian Diaconescu a declarat, luni, ca orice solicitare de reducere a CAS si TVA trebuie sa fie si argumentata, precizand ca afirmatiile facute, in acest sens, de USL sunt doar populiste.

"Este normal si benefic ca toate partidele politice din Romania sa-si exprime o pozitie in ceea ce priveste alcatuirea bugetului de stat pentru ca este produsul Parlamentului, deci produsul intregii societati.

In al doilea rand, ar fi de asteptat ca dincolo de niste afirmatii sa apara si o argumentatie economica pentru ca aceste afirmatii sa aiba valabilitate, deci sa fie serioase. Din cate cunosc, nu exista deocamdata o astfel de argumentatie, poate a fost transmisa Guvernului, celor care elaboreaza bugetul, la cunostinta noastra astfel de motivatii nu au ajuns (...).

De ce sa scadem CAS cu 3%, de ce sa-l scadem cu putin sau mai mult...? Deci pe astfel de temeiuri din pacate nu putem discuta decat pe baze politicianiste, iar pe aceasta zona nu ne angajam in dezbateri", a declarat Cristian Diaconescu solicit sa comenteze propunerea USL ca in bugetul de anul viitor sa se stipuleze scaderea CAS si TVA.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, luni, ca USL invita grupul minoritatilor nationale la discutii pe marginea amendamentelor USL la bugetul de stat pe 2012 si a adaugat ca impactul bugetar al celor 10 masuri propuse de opozitie este un plus de circa un miliard de euro la buget.

"Practic, pe calculul pe care l-am facut noi, aplicandu-se aceste zece masuri bugetul de stat va avea un plus de 0,7% din PIB, undeva spre un miliard de euro care poate fi folosit acolo unde este necesar.

Din acest punct de vedere, pe aceste propuneri documentate, cu cifre, vor fi prezentate de catre delegatia USL, care se va intalni maine dimineata cu reprezentantii FMI, ai BM si CE si de asemenea aceste amendamente le vom transmite grupurilor parlamentare ale UDMR si ale minoritatilor, incercam sa avem un dialog cu acestia, cum am avut de fiecare data cand a fost vorba de lucruri importante", a declarat Ponta.

El a amintit ca USL a adresat o solicitare de dialog cu premierul, singurul raspuns primit fiind insa o insulta de la ministrul de Interne, Traian Igas.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Cristian Diaconescu buget 2012, #amendamente USL politicianiste , #UNPR