Diaconescu: UE nu isi va schimba atitudinea privind aderarea Romaniei la Schengen

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 19:36
1165 citiri
Diaconescu: UE nu isi va schimba atitudinea privind aderarea Romaniei la Schengen
Foto: livenews.ro

Liderul UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat joi, in urma unei intalniri cu reprezentantii corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, ca nu se preconizeaza o schimbare de atitudine politica din partea UE in privinta aderarii Romaniei la spatiul Schengen, care se va face dupa criterii tehnice.

Presedintele de onoare al UNPR a explicat ca a discutat cu ambasadorii si reprezentantii ambasadelor statelor UE, SUA, Canadei, Japoniei, Indiei si Chinei atat despre politica pe care o va promova UNPR la nivel intern si international, relatiile de vecinatate ale Romaniei, cat si despre atitudinea Frantei in ceea ce priveste expulzarea cetatenilor rromi.

"Din cate putem sa intelegem, nu se preconizeaza o schimbare de atitudine politica din partea statelor membre UE in ceea ce priveste aderarea Romaniei la spatiul Schenghen. Evaluarea se va face pe aceleasi criteri si principii pe care am functionat pana acum, criterii de natura tehnica. Dar, personal, as spune sa fim extrem de atenti pentru ca o decizie politica instantanee poate, la un moment dat, cu toate eforturile Romaniei, sa blocheze aceasta aderare", a avertizat Diaconescu.

Liderul Uniunii a precizat ca reprezentantii corpului diplomatic s-au aratat interesati de ce isi propune Romania in perioada urmatoare din punctul de vedere al politicii interne si al masurilor pentru iesirea din criza.

El a subliniat ca UNPR isi mentine pozitia in legatura cu necesitatea de a pastra parteneriatul si dialogul cu FMI.

"Este pozitia pe care am comunicat-o si credem ca in perioada urmatoare modul in care, pe un palier cat se poate de sofisticat profesional si orientat spre perspectiva, Romania va negocia cu institutiile financiare internationale va reprezenta un argument serios daca si cand vom iesi din criza.

Am sesizat dorinta ca in ceea ce priveste participarea la decizia europeana Romania sa continue sa ramana un stat stabil, serios, foarte atent la deciziile si hotararile pe care le ia cu atat mai mult cu cat Romania, al II-lea stat ca lungime a frontierei catre est este urmatrita cu foarte mare atentie de parteneri sai europeni", a mai spus Diaconescu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Cristian Diaconescu UNPR, #aderare spatiul Schengen , #UNPR
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Probabil ca Romaniua va intra in spatiul Schengen . Dar mai sunt foarte multe de facut .