Alegeri pentru noua conducere a handbalului romanesc

Luni, 10 Februarie 2014, ora 11:21
1816 citiri
Alegeri pentru noua conducere a handbalului romanesc

Alexandru Dedu, Remus Draganescu si Cristian Gatu, mentionati in ordine alfabetica, se vor duela luni pentru presedintia Federatiei Romane de Handbal.

Decizia finala le apartine celor 200 de delegati cu drept de vot, care vor reprezenta la alegeri toate cluburile din tara afiliate la FRH.

Cei trei candidati reprezinta nume importante pentru istoria sportului autohton la semicerc, doi provenind din garda veche iar unul din cea noua.

Cateva repere din CV-ul aspirantilor la primul scaun al FRH:

* Alexandru Dedu (43 ani) - Presedinte (suspendat) al Ligii Profesioniste de Handbal (LPH). Fost jucator profesionist de anvergura internationala, cu 232 prezente la nationala seniori si 399 goluri marcate. A castigat de trei ori Liga Campionilor si doua Supercupe europene, toate in tricoul Barcelonei. Noua titluri de campion national in trei tari diferite (Romania, Spania si Portugalia).

* Remus Draganescu (65 ani) - Actual Director Tehnic al FRH. Din 1990 e antrenor federal in cadrul Federatiei si coordonator al activitatii interne de handbal feminin, precum si al loturilor nationale feminine (selectioner in perioada 1980 - 1997).

* Cristian Gatu (69 ani) - Presedinte in functie al FRH. Unul dintre cei mai vechi sefi de federatii din intreg sportul romanesc posdecembrist (din 1996, neintrerupt. Ca sportiv, are in spate un palmares de exceptie, cu doua titluri mondiale (Franta - 1970 si Germania - 1974), un argint olimpic la Montreal - 1976 si un bronz la Munchen - 1972.

Tot luni vor fi alese si celelalte structuri ale FRH (vicepresedinti, membri CA, Comisie Cenzori, Comisie Apel).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Alegeri presedinte FR Handbal, #candidati presedinte FR Handbal, #alegeri handbal romanesc 2014 , #FRH