Euro 2012 in Romania? Gatu ofera detalii

Marti, 05 Iunie 2012, ora 15:09
1419 citiri
Euro 2012 in Romania? Gatu ofera detalii

Cristian Gatu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, a oferit, marti, detalii despre candidatura tarii noastre la organizarea Campionatului European de handbal feminin din acest an.

Gatu a dezvaluit ca forul continental (EHF) a solicitat Romaniei sa analizeze posibilitatea de organiza intrecerea, iar tara noastra si-a aratat imediat disponibilitatea.

"A fost o adresa a Federatiei Europene in care ne anunta ca Olanda s-a retras si in care ne roaga sa analizam situatia si sa decidem daca vom depune candidatura pentru organizare. Nu numai noua ne-au propus, cred, dar am depus aceasta candidatura a Romaniei deja", a explicat Gatu la GSpTV.

Presedintele FRH sustine ca Romania are capacitatea organizatorica de a sustine un turneu final de campionat european, insa se teme ca infrastructura nu va fi pe placul celor de la EHF.

"Din punct de vedere organizatoric avem capacitatea de a organiza campionatul european, garantez! Am aceeasi echipa cu care am organizat Campionatul din 2000. Din punct de vedere al infrastructurii am o retinere pentru ca nu avem sali omologabile international si la dimensiunile dorite de Federatia Internationala.

Au aparut doua sali omologabile in ultimii ani, la Craiova si la Piatra Neamt. De asemenea, sunt omologate cele de la Valcea si Bucuresti. Daca se solicita o sala de 10.000 de locuri pentru finala pot sa argumentez ca e mai bine sa ai o sala de 5.000 de locuri plina, decat una de 16.000 de locuri cu 200 de spectatori in tribune", a mai spus Gatu.

Romania poate organiza Euro 2012 la handbal feminin

El a precizat ca EHF va decide in cateva zile noua gazda a Euro 2012 iar costurile s-ar cifra la aproximativ un milion de euro.

"In doua - trei zile o sa ni se raspunda. Nu cred ca o sa ne coste mai mult de 500.000 sau un milion de euro organizarea, bani pe care putem sa-i recuperam."

Olanda, tara care fusese desemnata gazda a competitiei, a renuntat la Campionatul European.

Federatia Europeana de Handbal (EHF) a primit o scrisoare oficiala din partea olandezilor in care acestia anunta doar ca renunta la eveniment, fara a preciza motivele care au condus la aceasta decizie drastica.

Pentru ca Olanda s-a retras brusc, tragerea la sorti a grupelor turneului final al Campionatului European, care trebuia sa aiba loc pe 6 iunie la Rotterdam, a fost anulata.

Euro 2012 la handbal feminin este programat in luna decembrie.

M.D.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Euro 2012 handbal Romania, #Campionat European handbal Romania 2012, #Cristian Gatu Euro 2012 Romania , #FRH