Cristian Gatu, despre obiectivele si sansele Romaniei la CM de handbal - Interviu

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 12:02
2036 citiri
Cristian Gatu, despre obiectivele si sansele Romaniei la CM de handbal - Interviu

Cristian Gatu a dezvaluit, pentru site-ul Ziare.com, care e obiectivul, dar si sansele nationalei feminine de handbal a Romaniei la Campionatului Mondial din Brazilia, care ia startul vineri.

Presedintele Federatiei Romane de Handbal spune ca obiectivul "tricolorelor" pregatite de Radu Voina la acest Mondial este clasarea intre primele 7 echipe.

"Obiectivul este calificarea la Jocurile Olimpice. Acesta poate fi dat fie direct, locul 1, fie de pe locurile 2, 3 sau 4, ca organizatori, sau locuril 5, 6 sau 7, sa jucam in alte parti", a spus Cristian Gatu pentru Ziare.com.

Romania a fost repartizata in Grupa D, alaturi de Franta, Brazilia, Tunisia, Cuba si Japonia, iar seful FRH considera ca a fost o tragere la sorti norocoasa: "Grupa e acceptabila. Cum primele patru se califica mai departe, n-avem cum sa nu obtinem calificarea".

Din nefericire, Radu Voina nu va avea la dispozitie cateva jucatoare importante, precum Ionela Stanca (insarcinata) sau Patricia Vizitiu (accidentata), insa Cristian Gatu nu e ingrijorat.

"Sper ca absentele sa nu conteze. Inlocuitoarele trebuie sa se ridice la nivelul lor. Acum sa vedem daca si mentalul lor percepe asta", a mai spus Gatu.

In ceea ce priveste favoritele la castigarea trofeului, Gatu spune: "Rusia, Norvegia si Danemarca. Bineinteles, si Romania".

Programul Romaniei la acest Mondial

"Tricolorele" face parte din Grupa D , alaturi de Franta, Brazilia, Tunisia, Cuba, Japonia, urmand a disputa meciurile astfel:

Romania - Tunisia, 3 decembrie - ora 19:00

Romania - Cuba, 5 decembrie - ora 19:00

Romania - Japonia, 6 decembrie - ora 21:15

Romania - Brazilia, 8 decembrie - ora 23:45

Romania - Franta, 9 decembrie - ora 21:15

Incepe Campionatul Mondial de handbal feminin! Vezi programul Romaniei

Primele patru clasate din fiecare grupa se vor califica in optimile de finala.

Jucatoarele convocate

Radu Voina a convocat 18 jucatoare pentru acest Campionat Mondial:

Talida Tolnai, Tereza Paslaru, Denisa Dedu, Valentina Ardean-Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Florina Chintoan, Carmen Cartas, Carmen Amariei, Adina Fiera, Eliza Buceschi, Mihaela Tivadar, Aurelia Bradeanu, Amelia Busuioceanu, Cristina Varzaru, Adriana Nechita, Ramona Farcau si Oana Chirila.

Lotul Romaniei pentru Campionatul Mondial de handbal feminin

Campionatul Mondial de handbal feminin din Brazilia se desfasoara in perioada 3-18 decembrie.

Toate meciuri nationalei noastre la acest turneu vor fi transmise in direct de site-ul Ziare.com.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Cristian Gatu Mondial handbal, #Campionat Mondial handbal feminin, #Romania handbal Mondial Brazilia , #stiri Cristian Gatu