Ghinea acuza manipularile si dezastrul lasat de Ponta. Ghita si Teodorovici sar cu insulte

Joi, 23 Iunie 2016, ora 07:36
9104 citiri
Ghinea acuza manipularile si dezastrul lasat de Ponta. Ghita si Teodorovici sar cu insulte
Foto: Facebook/Cristian Ghinea

Acuzatiile ministrului Cristian Ghinea (foto) nu au ramas fara raspuns. Deputatul Sebastian Ghita i-a dat o replica plina de insulte acestuia, miercuri seara, dupa ce Ghinea a publicat o scrisoare deschisa trimisa lui Victor Ponta, in care il acuza de dezastrul fondurilor europene.

"Cristian Ghinea nu intelege nimic din ceea ce inseamna mecanismul absorbtiei fondurilor europene. Romania a pierdut deja 6 miliarde de euro si anul acesta va pierde inca 3 miliarde. Responsabili sunt pacalicii care se pretind tehnocrati numiti Raducu si Ghinea.

Totodata sunt deja convins ca in Ministerul Fondurilor Europene Ghinea e pacalit de dimineata pana seara. Functionarii deja s-au prins ca au ca sef un diletant. Un necunoscator al institutiilor statului roman si un nepregatit. E imposibil sa fii un bun ministru daca tu nu cunosti mecanismele nationale si pe cele din UE.

(...) Oricand doreste domnul Ghinea ii pot explica ce inseamna un sistem informatic ce poate ajuta absorbtia, unde s-au construit in Romania astfel de sisteme in ultimii 10 ani si cum pot fi integrate acele componente.

Pana atunci, insa, doresc sa-i spun ca multi dintre noi ne-am saturat sa vedem cum foloseste rautatea si minciunile pentru a-si ascunde incompetenta.

Acesti tehnocrati n-au pornit inca niciun proiect european. Nu s-a luat nici un ban de la UE. Si nici nu vor lua anul acesta.

Intre timp majoritatea firmelor romanesti din IT se afla aproape de faliment. Multumita acestor incapabili in 12 luni Romania nu va mai avea industrie IT. Vom ramane o tara care furnizeaza multi angajati IT unor multinationale IT.

Sa ne mai lase Ghinea cu datul din gura si raspanditul urii si sa puna mana la munca. M-am cam saturat de oamenii astia care vor sa fie sefi si ministrii dar nu stiu sa faca nimic", a spus Ghita pentru Stiri pe Surse.

La randul sau, fostul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a mers pe aceeasi idee sustinand ca Ghinea nu este in masura sa faca aprecieri.

"Ar trebui sa ne intrebam cine este domnul Ghinea. Ca sa luam in calcul ce spune domnia sa. Nu stiu ce il recomanda pentru o astfel de discutie, o abordare ONG-ista am vazut ca a scris o scrisoare pe Facebook. Domnia sa a refuzat astazi sa vina in Parlament, in Comisia de Afaceri Europene, considerand ca parlamentarii sunt mult prea jos pentru o discutie cu ministrul pe tema fondurilor europene. Ocazie cu care putea sa aduca argumente in favoarea a ce sustine domnia sa. Nu a venit", a spus Teodorovici pentru Antena3.

"Ii reamintesc domnului ministru ca noi am lansat primul apel de proiecte, in decembrie 2014, pe capital uman, fostul faimos program POSDRU. Acest sistem informatic despre care vorbeste domnul Ghinea, pe care eu l-am inceput cu colegul meu, domnul ministru Nica, am lucrat foarte clar cu STS pentru acest program", a sustinut fostul ministru.

"Din pacate, doi ministri ai fondurilor europene care, intr-un timp foarte scurt, nu au facut nimic, nu au lansat nimic. Mai mult, nu au lansat nicio finantare pentru zona privata. Nu poti sa nu lansezi nimic in noua luni de zile", a acuzat Teodorovici.

Ministrul Ghinea nu a lasat toate aceste comentarii fara replica, subliniind ca nu are motive sa taca si explicand de ce Romania a pierdut bani si timp, si tot nu avem autostrada Pitesti-Sibiu, dar si cum se lucreaza in minister cu frica de Ghita.

"Eu nu am motive sa tac, nu sunt santajabil, nu am cu ce sa fiu impins... suntem toti oameni normali, oamenii normali isi vad de treaba, cand se enerveaza mai si raspund. Ghinionul nostru ca tara a fost ca domnul Victor Ponta a vrut sa schimbe coridorul paneuropean. I s-a spus, a fost fixat la incep anilor '90, las-o asa si concentreaza-te pe alte solutii pentru Bucuresti-Brasov.

A fost capos, a insistat cu Sova sa mute, cei de la UE au spus ca nu se poate si am pierdut 3 ani. In 2015 au refacut studiul de fezabilitate, domnul Sova s-a dat specialist, a iesit un studiu prost.. Ministerul Transporturilor a decis ca va continua contractul, dar va avea o supraveghere atenta. Stam cu emotii pe proiectul asta. Vorbim de un nivel de amatorism incredibil acolo.

Daca vorbim de sistemele de primire a proiectelor, sisteme informatice, ministerul a luat decizia de a face sistemul cu resurse proprii. Oamenilor din minister le era atat de frica de alde Ghita... e un sistem complicat, am spus ca nu sunt multumit, am pus o noua echipa de proiecte", a declarat Ghinea, la Realitatea TV.

Amintim ca anterior ministrul Fondurilor Europene i-a dat o serie de replici taioase fostului premier PSD Victor Ponta, dupa ce acesta a lansat o serie de atacuri la adresa Guvernului Ciolos.

Prin intermediul unei scrisoari deschise, adresata lui Victor Ponta si publicata pe Facebook de Cristian Ghinea, acesta ii transmite fostului premier ca oamenii vor compara activitatea lui "cu ce a facut Dacian Ciolos pentru aceasta tara si vor trage singuri concluziile", acuzandu-l pe fostul premier ca manipuleaza.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Ghita raspuns Ghinea, #Teodorovici replica Ghinea , #ministru Fonduri Europene