Ghita continua razboiul cu ministrul Ghinea: Se face de ras. I-a promis Gorghiu ca-l pune pe liste

Duminica, 21 August 2016, ora 16:34
4326 citiri
Ghita continua razboiul cu ministrul Ghinea: Se face de ras. I-a promis Gorghiu ca-l pune pe liste
Foto: Digi 24

Sebastian Ghita a reactionat, duminica, dupa ce ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a vorbit despre coruptia din sistem, mentionand numele deputatului.

"Sunt ca termitele, care rod casa si apoi se prabuseste peste ele. Cand inventezi nevoi, cand nu iti pasa ce lasi in urma si doar inventezi nevoi false ca sa iei contracte pe care evident ca nu le executi ca nu sunt utile statului, asta este o forma mult mai grava de captura a statului, mult mai grava ca o simpla frauda la achizitii", a spus Ghinea la Digi 24.

Acesta a explicat ca exista sisteme IT care nu ar fi trebuit sa existe ca totul a fost pus la punct de Sebastian Ghita.

"Sunt sisteme IT care nu ar fi trebuit sa existe. Asta vreau sa o lamuresc. Cand ma refer la coruptie in sistemul IT, nu e coruptie clasica, in care se face o achizitie, se aranjeaza achizitia asta si niste baieti destepti isi trag 10-20% spaga.

Vorbim de un sistem mult mai pervers care a fost creat special de deputatul Sebastian Ghita in care se inventeaza nevoi fictive ale institutiilor doar pentru a se toca banii pe aceste sisteme IT, acesta este cazul trimis la DNA in prima saptamana de mandat", a declarat Ghinea la Digi 24, precizand ca are dovezi pe care le-a trimis la DNA.

In replica, Ghita a spus ca Ghinea se razboieste cu el, in loc sa explice cati bani a adus in tara.

"In continuare, domnul Ghinea nu ne spune cati bani aduce dansul, ce proiecte face dansul si ce avem de facut sa luam bani europeni, si se tot razboieste cu mine. Se face de ras.

Eu nu am contracte cu statul, iar firmele pe care le-am fondat au fost cumparate de americani, de sud-africani, de fonduri de investitii si orice au facut acele firme trebuie sa se supuna legilor. Daca acest om a sesizat nereguli trebuie sa se adreseze DNA-ului, institutiilor, oricui crede dansul", a spus Ghita la Digi 24.

Duminica, Cristian Ghinea a anuntat ca, in 2016, au intrat in tara 2,9 miliarde de euro din fondurile 2007 - 2013 si ca au fost lansate ghiduri in valoare de 13,3 miliarde de euro.

Ghita, despre candidatura lui Ghinea

Sebastian Ghita a declarat pentru Stiri pe Surse ca "stie sigur" ca ministrul Ghinea va candida pe listele PNL la alegerile parlamentare.

"Am informatii certe ca acest Ghinea minte pentru ca Alina Gorghiu i-a promis ca-l pune pe liste la PNL Bucuresti. Pe omul acesta nu-l intereseaza munca si absorbtia de fonduri europene. El vrea in politica. Exact ca mentorul sau Monica Macovei. Face pe tehnocratul si independentul, iar apoi fuge pe listele partidelor pe care pana acum le-a injurat. Curat murdar comportamentul acestui om. Curat murdar, Coane Ghinea", a spus Ghita.

Citeste ce a declarat ministru Ghinea despre o eventuala candidatura la alegerile parlamentare

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Ghinea Ghita sistem IT, #Ghinea fonduri europene, #Ghinea ministru Fonduri Europene , #ministru Fonduri Europene