Ministrul Ghinea spune ca e hartuit de PSD pentru ca l-a reclamat la DNA pe Sebastian Ghita

Marti, 28 Iunie 2016, ora 10:13
5128 citiri
Ministrul Ghinea spune ca e hartuit de PSD pentru ca l-a reclamat la DNA pe Sebastian Ghita
Foto: captura video privesc.eu

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, a declarat ca el personal si ceilalti colegi din conducerea ministerului sunt hartuiti de PSD din cauza ca a trimis la DNA rezultatele controalelor facute la firmele lui Sebastian Ghita.

Mai mult, deputatul a fost prezent ilegal la audierea de luni din Comisia pentru Afaceri Europene din Camera Deputatilor, a precizat ministrul Cristian Ghinea luni seara, intr-o emisiune la Digi24.

"Este membru al Comisiei SRI si, potrivit regulamentului, nu avea voie sa participe la alte comisii", a declarat ministrul.

Mai mult, acesta a dezvaluit ca Sebastian Ghita il ameninta si ii spune "fel de fel de chestiuni", iar Ana Birchall (PSD), sefa Comisiei pentru Afaceri Europene, l-ar fi amenintat prin SMS ca "o sa-i arate ea lui".

"Ana Birchall abuzeaza din pozitia pe care o are pentru a hartui conducerea Ministerului Fondurilor Europene", a subliniat ministrul.

Conflictul intre ministrul Fondurilor Europene si reprezentantii PSD a inceput dupa ce Cristian Ghinea a trimis la DNA un raport referitor la neregulile inregistrate la mai multe firme controlate prin interpusi de Ghita.

"Am gasit demarat acest control al Corpului de Control al ministerului, fusese comandat de predecesoarea mea (ministrul Aura Raducu - n.red.). Raportul spune ca achizitia a fost cu suspiciuni, deci se aplica o corectie de un sfert, pierdem din start 10 milioane de euro, intrucat achizitia a fost suspecta. Apoi cadrul modular - acest sistem a fost receptionat fara a fi testat, ceea ce reprezinta o incalcare flagranta a procedurilor.

Am primit raportul Corpului de Control, a doua zi l-am trimis la DNA. Este alegerea ministrului ce face cu acest raport. Dar de ce as fi oprit eu aceasta ancheta a corpului de control? Am anuntat ca am trimis la DNA si de atunci, Jihad!, domnul Ghita personal ma ameninta, imi spune fel de fel de chestiuni", a declarat Cristian Ghinea.

Ministrul spune ca a scos la lumina contracte de 750 milioane de lei in domeniul IT al unor firme controlate de Ghita.

Ghinea a intrat in vizorul PSD saptamana trecuta, dupa ce a reactionat prin intermediul unei scrisori deschise adresate lui Victor Ponta la acuzatiile aduse de fostul premier Guvernului Ciolos.

Cristian Ghinea a demontat acuzatiile respective, aducand o serie de argumente, iar acest lucru a starnit replici dure si insulte din partea lui Victor Ponta, a fostului ministru al Fondurilor Europene Eugen Teodorovici (PSD) si a deputatului Sebastian Ghita (exPSD), direct vizat.

De asemenea, ministrul Ghinea a trimis Corpul de Control la firmele despre care DNA Ploiesti spune ca ar fi controlate de Sebastian Ghita prin interpusi.

Luni, Cristian Ghinea si echipa sa au fost audiati in comisia parlamentara condusa de Ana Birchall. Ministrul Ghinea a fost supus unei sarje de acuzatii din partea PSD, la sedinta fiind prezent si Sebastian Ghita (foto dreapta), care nu este membru al Comisiei pentru Afaceri Europene.

Inregistrarea integrala a sedintei poate fi vazuta pe site-ul privesc.eu.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Ghinea Ghita control DNA, #Ghinea amenintat PSD Ghita , #ministru Fonduri Europene
Comentarii