Noul ministru al Fondurilor Europene a depus juramantul. Iohannis: Nu exista circ intre palate

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 17:40
5131 citiri
Noul ministru al Fondurilor Europene a depus juramantul. Iohannis: Nu exista circ intre palate
Foto: Digi 24

Cristian Ghinea a depus juramantul, miercuri seara, in functia de ministru al Fondurilor Europene, intr-o ceremonie organizata la Cotroceni in prezenta presedintelui Klaus Iohannis si a membrilor Guvernului Ciolos.

Dupa ce Ghinea a rostit juramantul, presedintele Klaus Iohannis a tinut un scurt discurs in care i-a urat succes noului ministru, i-a transmis ce asteptari are de la el, dar a lamurit si declaratia de acum cateva zile cand a spus ca este nemultumit de Executivul Ciolos.

"Va felicit, domnule ministru pentru mandat si va doresc succes. Este cunoscut ca fondurile europene pe care le poate accesa Romania sunt o mare oportunitate pentru noi.

Am avut o experienta nu neaparat nefericita, dar care ne-a aratat ca anumite lucruri trebuie rezolvate foarte repede. Altele trebuie gandite mult mai profund. Cred ca toata lumea a invatat ceva din acea etapa bugetara si toti cei care stiu despre ce este vorba se asteapta sa ne apucam mai repede de implementat proiectele pentru perioada bugerara in care ne aflam acum.

Stiti ce trebuie facut, stiti cu cine, stiti cum trebuie facut. Eu va doresc sa aveti sufiecienta energei sa puneti in practica aceste lucruri", a spus Iohannis dupa depunerea juramantului lui Ghinea.

Seful statului a clarificat si ceea ce a dorit sa spuna acum cateva zile prin faptul ca este nemultumit de Guvernul Ciolos.

"M-am referit acum cateva zile la Timisoara la ceva. Am facut o afirmatie ca am ceva nemulturi fata de Guvern. Aceasta a fost una dintre nemultumirile mele, ca pe zona fondurilor europene lucrurile nu s-au miscat asa cum ar fi trebuit.

O alta nemultumire a fost situatia care s-a creat cand s-a lucrat la un act normativ pentru salarizarea bugetarilor, a treia s-a referit la situatia de la Opera. Este un contra exemplu de implicare a unui minister ceea ce s-a intamplat la Opera. Cred ca au ramas putine greseli care nu au fost facute de ministrul Culturii.

Astfel de nemultumiri le am, le discut cu Ciolos si se rezolva. Nu exista nemultumiri care duc la circ intre palate. Noi lucram impreuna si rezolvam problemele", a incheiat presedintele Romaniei.

Cine e Cristian Ghinea

Cine este Cristian Ghinea, noul ministru al Fondurilor Europene

Cristian Ghinea a fost desemnat ministru al Fondurilor Europene dupa ce Aura Raducu si-a dat demisia.

Cristian Ghinea este licentiat al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti si a absolvit un master la London School of Economics, iar printre domeniile sale de expertiza se numara structura institutionala a UE, democratizarea, studiile media, transparenta decizionala.

Ghinea are si o activitate de jurnalist si publicist. Acesta a avut o rubrica politica saptamanala in revista Dilema Veche, dar si-a incetat colaborarea din toamna trecuta, odata cu acceptarea functiei de consilier pentru afaceri europene in Guvernul Ciolos. De asemenea, el a avut rubrici saptamanale in Cotidianul si Romania libera si a publicat pe Contributors.ro.

E oficial: Cristian Ghinea, propus ministru al Fondurilor Europene

In 2012, Cristian Ghinea a publicat cartea "Eu votez DNA! De ce merita sa aparam institutiile anticoruptie", dar a fost si co-autor al mai multor lucrari alaturi de Alina Mungiu-Pippidi, Sorin Ionita, Cristian Patrasconiu.

Acesta a intrat in atentia presei in 2014, dupa ce a realizat un clip de sustinere in care o pupa pe Monica Macovei, care era candidata la alegerile prezidentiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Cristian Ghinea ministru Fonduri Europene, #Ghinea ministru Fonduri Europene, #Ghinea ministru Dacian Ciolos , #ministru Fonduri Europene