Ziare.com

C. Ghinea: PSD actioneaza ca un grup mafiot care fuge de politie. Dragnea Liviu va controla guvernul personal sau printr-o interfata Interviu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Luni, 31 Octombrie 2016, ora 09:55

   

C. Ghinea: PSD actioneaza ca un grup mafiot care fuge de politie. Dragnea Liviu va controla guvernul personal sau printr-o interfata Interviu
Alegerea reala e intre Dacian Ciolos si continuarea schimbarii, pe de-o parte, si infractorul condamnat Dragnea Liviu, care nici macar nu isi asuma. Cei care voteaza cu PSD nici macar nu stiu pentru cine voteaza, sustine fostul ministru Cristian Ghinea, candidat pe lista USR pentru Camera Deputatilor.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Cristian Ghinea a explicat ca "pasul spre candidatura a venit oarecum logic, din gandul ca toate lucrurile bune pe care le-am inceput pot fi anulate foarte usor".

Cristian Ghinea a precizat si cum vede USR participarea la guvernare fara un acord cu PNL: "Vreau sa stam jos, USR cu Dacian Ciolos si Dacian Ciolos cu PNL si discutam exact ce face Guvernul. Va fi o negociere intre USR si Dacian Ciolos."

Citeste si Dezvaluirile fostului ministru Cristian Ghinea: Cine si cum i-a scos din joc pe ministrii tehnocrati

De ce ati schimbat tehnocratia, societatea civila pe politica?

Nu mi se pare o mare schimbare, oricum am fost intotdeauna destul de implicat civic in dezbaterile politice. Multi mi-au spus ca eram un ministru destul de politic, in sensul ca nu am putut sa stau sa inghit mizeriile PSD-ului.

Pasul spre candidatura a venit oarecum logic, din gandul ca toate lucrurile bune pe care le-am inceput pot fi anulate foarte usor. In perspectiva e mandatul politic cu care vom veni si mandatul politic al USR este de reforma radicala.

Continuarea reformelor radicale incepute de Guvernul Ciolos 1, cum imi place sa spun, a fost parte din discutiile cu USR. Am discutat cu Nicusor Dan ceea ce va pune USR in programul de guvernare.

Dvs ati inteles ca reforma nu poate fi sustinuta decat din interiorul politicii, cu mandat politc si ati intrat intr-un partid, va asumati o candidatura. Dl Ciolos insa nu a facut niciuna, nici alta. In aceste conditii, ce legitimitate politica poate avea postelectoral?

Aceasta decizie, desi nu este ortodoxa in sensul practicii politice de pana acum, nu aduce mari schimbari. Sunt niste partide care si-au asumat un posibil candidat de premier care nu e din randurile lor.

Nu vad de ce aceasta indoiala. Alegerea reala, de facto, e intre Dacian Ciolos si continuarea schimbarii, pe de-o parte, si infractorul condamnat Dragnea Liviu, care nici macar nu isi asuma. Cei care voteaza cu PSD nici macar nu stiu pentru cine voteaza.

Aici va contraziceti cu presedintele Iohannis care, pe de-o parte, da asigurari ca un "penal" nu va fi premier, deci exclude implicit varianta Dragnea - prim-ministru, si ne spune ca acum nu e important numele premierului pentru ca nu se se voteaza Guvernul, ci partidele.

Nu e o contradictie. Presedintele are o optiune ferma, pe care o salut, de a nu nominaliza un condamnat penal, dar asta nu inseamna ca acesta nu va incerca sa forteze mana presedintelui. Avem precedentul nefericit al suspendarii si vad un scenariu in care PSD, cu majoritate solida si cu cutitul in dinti, va spune: nu ne intereseaza ce crezi, ori faci ce spunem noi, ori te suspendam!

PSD actioneaza ca un grup mafiot care fuge de politie. Spun ca nu vor sa nominalizeze pe cineva ca sa nu-l ia DNA. Au internalizat modul de lucru al unui grup infractional organizat. Ca va fi Dragnea Liviu sau o interfata a lui nici nu mai conteaza, el va controla guvernul.

Daca nu are importanta daca premierul este un lider politic, de ce in cea mai veche democratie moderna a lumii, Marea Britanie, este de la sine inteles ca premier devine presedintele partidului castigator al alegerilor?

Comparatia asta e "unfair". Acolo e un sistem care functioneaza de sute de ani. Noi avem majoritati facute de Oprea cu sacosa de euro. Sa nu comparam mere cu pere, ci un posibil Guvern Ciolos 2 cu practica politica din Romania.

I-am spus lui Nicusor Dan ca USR trebuie sa duca in Parlament oameni care sa reziste in fata unei sute de mii de euro in sacosa pentru dezertare. Eu am semnat acorduri de sute de milioane de euro, declaratia mea de avere e publica, eu nu pot fi corupt.

Poti sa garantezi reactia in fata sacosei? Dl Dan nu a avut intotdeauna mana buna. Liviu Mihaiu, de exemplu, i-a fost un sustinator foarte apropiat.

E bine sa stii cu ce criterii pleci la drum. Parlamentul Romaniei are nevoie de majoritati votate de oameni, nu facute dupa aceea. Toate discutiile despre optiunile presedintelui devin apa de ploaie daca indiferent ce voteaza oamenii se fac apoi aliante pe pungi de euro.

Eu nu am ajuns in USR pentru ca eram un ONG-ist care vine de pe strada, ci pentru ca USR a crezut ca mana de oameni care a demarat reformele merita un mandat politic pentru a le continua.

Eram putini si izolati la varf, orice reforme am incercat au fost facute cu un efort colosal si cu micromanagement din partea premierului la un nivel de nebanuit. Avem nevoie sa fim mai multi. USR este un val care uneste insulite de nemultumire pentru a cuceri statul.

E un divort intre societate si stat, societatea e in 2016, statul e in 1992, complet retardat. Este cu mult mai rau decat pare din afara si avem nevoie ca societatea sa cucereasca statul.

S-a hotarat USR ce ideologie are, de stanga sau de dreapta?

Ideologia schimbarii. Foarte putine dintre deciziile executive sunt afectate de clivajul stanga - dreapta.

De aceea, deciziile nici nu prea au viziune.

Eu am scris pachetul antisaracie si am coordonat implementarea lui. Eu, un om de dreapta. Au fost doua reactii complet stupide. Una de la libertarieni, care au spus ca statul da bani pentru saracie, si una a stangistilor care nu stiau de ce ma ocup eu de asta. Nu ai cum sa faci politici publice in Romania ocolind problema saraciei.

Nu o ocolesti, dar ii vezi rezolvare prin prisma unei ideologii. Cum folosesti resursele, pe care cale o combati? Da, obiectivele mari sunt aceleasi, dar cum ajungi la ele face diferenta.

Pragmatic, folosind fonduri europene pentru interventii sociale reale - 173 de milioane de euro pentru a tine 30 de mii de copii saraci la scoala in urmatorii 5 ani, de exemplu. Stanga - dreapta si discutiile sterile de pe Facebook sunt complet irelevante in aceasta chestiune.

Pentru urmatorul guvern clivajul stanga - dreapta este relevant pentru o bucatica foarte mica dintre nevoile Romaniei, o tara rupta intre cateva centre urbane mari si un mediu rural care are nevoie de dezvoltare.

Am lansat pachetul pentru dezvoltare rurala ca sa consolidam o clasa de mijloc acolo. Romania are nevoie sa se lupte cu coruptia si pentru asta statul trebuie doar sa lase DNA sa isi faca treaba si sa vina cu masuri administrative anticoruptie. Oamenii din urban au nevoie sa fie lasati in pace de catre stat si pentru asta debirocratizezi.

Debrocratizarea, combaterea saraciei si dezvoltarea rurala nu sunt de stanga sau de dreapta, sunt valori post-moderne.

Am citit programul USR si ceea ce m-a frapat este ca, desi proiecteaza cheltuieli importante, in Educatie, in Sanatate, nu are niciun fel de viziune privind veniturile bugetare, privind fiscalitatea. Stie ce cheltuieli vrea sa faca, dar nu si cum va aduna banii pentru aceste cheltuieli. Ce viziune are USR in privinta veniturilor bugetare?

Una matura, spre deosebire de a partidelor care s-au aruncat in logica de Mos Craciun. Avem o decizie a CCR care spune ca o lege e neconstitutionala daca nu indica sursa finantarii pentru cheltuieli. A veni cu "bla-bla"-uri fiscale e continuarea modului traditional de a face politica.

Viziune este sa spui ca vrei sa duci Romania spre clustere industriale. Vrem sa ducem Romania spre dezvoltarea clasei de mijloc la sate. Nu spunem amanuntele de cheltuieli pentru ca vrem sa vedem mai intai bugetul si atunci trebuie sa venim automat si cu niste taieri, desfiintari de programe ineficiente si mutarea banilor catre noi obiective.

Eu nu am spus ca programul trebuie sa prevada reduceri de fiscalitate. Poate viziunea USR presupune cresteri sau mentinerea actualului sistem. Dar aveti o proiectie de cheltuire, nu aveti nicio proiectie de colectare, de constituire a fondului din care veti cheltui.

Ce a publicat USR nu reprezinta toate capitolele unui program de colectare real. Toate partidele fac selectia ideilor cele mai importante. Tu trebuie sa ai o viziune pe care o pui in practica uitandu-te la bugetul concret.

Uitati un exemplu concret. Saracia, despre care ati vorbit, nu este si o consecinta a faptului ca avem cea mai mare povara fiscala pe munca din Europa? Reducerea ei nu este o cale de combatere a saraciei mai buna decat tot felul de ajutoare care inevitabil cultiva si nemunca?

Problema cea mai importanta a Romaniei e ocuparea fortei de munca, avem prea putini salariati.

Exact de asta si spun: reduci povara fiscala, creezi locuri de munca, combati saracia. De exemplu, la vremea ei, in 2005, introducerea cotei unice a avut efecte remarcabile.

Nu e destul. Daca te apuci sa tai taxele fara alte schimbari care sa aduca oamenii in campul muncii nu faci decat sa rahitizezi statul.

Cum va pune USR in practica reformele cat timp Nicusor Dan a anuntat ca nu intentioneaza nicio alianta politica si de guvernare?

Nicusor Dan a spus ca USR va sustine Guvernul Ciolos 2, nu conditioneaza de niste oameni, dar daca premierul considera ca oamenii din USR sunt potriviti e in ordine. Va fi o alianta cu Dacian Ciolos. Eu nu sunt adeptul aliantelor facute peste noapte.

Nu peste noapte. Dar si Germania e condusa de o alianta politica stabila intre partide. Asta e regula jocului politic in toate democratiile stabile.

In Germania dureaza doua luni negocierea programului de guvernare. Pe acela vreau sa-l vad si eu. Vreau sa stam jos, USR cu Dacian Ciolos si Dacian Ciolos cu PNL si discutam exact ce face Guvernul.

Dar trebuie sa fie si o discutie, o intelegere PNL-USR, pentru ca partidele asigura majoritatea, deci practic functionarea Guvernului.

Va fi o negociere intre USR si Dacian Ciolos.

Intrebat daca veti candida, in august spuneati: "Nu pot sa neg ca as dori sa existe o formula de a continua. Pe de alta parte, sunt foarte linistit ca am si eu timp sa mai citesc o carte. Nu este decizia mea. E decizia premierului Dacian Ciolos. Suntem o echipa si nu o sa fac un pas de capul meu singur (...) Voi candida intr-o formula pe care o decide, sau nu o decide, Dacian Ciolos". In cheia acestei declaratii, decizia ca dvs sa veniti in USR e a lui Dacian Ciolos? Premierul v-a trimis?

Nu. Declaratia in esenta ramane valabila. Dacian Ciolos a decis ca formula in care putem continua e daca gasim sprijin la fortele politice sa sustina proiectele Guvernului concretizate intre timp in Platforma Romania 100.

As fi vrut sa vina alaturi de mine Dragos Paslaru si Vlad Voiculescu, dar le respect decizia individuala ca sunt mai utili sa termine ce au inceput, chestiuni cruciale, precum reforma sistemului de asistenta sociala, cea mai profunda facuta in Romania. Eu am decis sa pun umarul din partea cealalta.

Mesajul a fost interpretat in sensul echipei cu Dacian Ciolos in primul rand.

Asa a fost interpretat, ce am spus eu este ca se va gandi o formula si ea a fost gandita. Platforma Romania 100, preluata de partidele doritoare, cu Dacian Ciolos propunere de premier.

Dar si eu, si Vlad, si Dragos avem linistea ca avem o profesie, nu depindem de asta, viata noastra s-a schimbat fundamantal. Aveam mai multa liniste, castigam mai bine, nu aveam tot felul de troli pe cap. Cum s-a schimbat, la fel ne putem intoarce la ale noastre.

Ati negociat si cu PNL inainte de USR?

Nu. Alegerea mea a fost intotdeauna ori USR, ori ma intorc la ale mele.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Cristian Ghinea candidat USR
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9876 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
79 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce bobarnac groaznic a primit Dragnea si PSD.

Dati in ei caci sunt gramada, cu penalii lor

 

No, ase da ! Sa-l intreb pe Dragnea daca face sau nu, spume la gura

.....si criza de nervi citind acest interviu ?

Nu are rost, se va inherva si va iesi cu vuvuzela la facut zgomot in -ublic.

 

"Cei care voteaza cu PSD nici macar nu stiu pentru cine voteaza"

Adica, pe romaneste, cei care nu voteaza cu acesti pokemoni sunt iresponsabili, redusi, in afara problemelor.

E atat de usor sa jignesti oamenii si sa te erijezi intr-un salvator, chiar daca in functia de ministru pe care a ocupat-o, Ghinea a dovedit doar incompetenta crasa.

Sa nu uitam declaratia acestuia din 2014, pe cand o sustinea pe procuroarea comunista Macovei: "Vreau să mă vadă mama că m-am pupat cu Monica Macovei" .

 
 

Vad ca i-ai uitat

pe Udrea si Basescu. Oare de ce ? Sau astia au voie sa fie penali ?

11:05... si ce vrei? sa voteze patrula?

Sordan trisorul? Absorbtia zero? Tu gandesti inainte de a scrie sau scrii inainte de a gandi?

De noaptea mintii, atat intrebarea cat si raspunsul:

"Cum va pune USR in practica reformele cat timp Nicusor Dan a anuntat ca nu intentioneaza nicio alianta politica si de guvernare?

Nicusor Dan a spus ca USR va sustine Guvernul Ciolos 2, nu conditioneaza de niste oameni, dar daca premierul considera ca oamenii din USR sunt potriviti e in ordine. Va fi o alianta cu Dacian Ciolos. Eu nu sunt adeptul aliantelor facute peste noapte"...
FARA COMENTARIU...

Domnule Ghinea, o fi "gura pacatosului" sau...

...constructia deliberata a domniei voastre, totuna.
Imi place enorm constructia pe care o folositi, fara complement direct:
"... infractorul condamnat Dragnea Liviu, care nici macar nu isi asuma." Punct !!!
Nu trebuie spus ce nu isi asuma Dragnea, fiindca el nu asuma nimic, nici macar reflexiv.
Definiti astfel pejorativ natura iresponsabila a lui Dragnea, care tace asupra propriei condamnari precum handelul in iarba, asteptand sa se lipeasca de gumarii votacului si sa... "Die, mai 'nainte !"
Cat despre cursa pe care o angajati, ea e aceea de gonac la vantoare :
Alergi prin glodul araturii cu paie si bballega-n doua tzipurind, se agata de gumari lutul de se fac incaltarile cat cizmele de cosmonaut, alergi cracanat, si nadragii cad in vine de nu te lasa turul de la genunchi sa pui pasul mai lung decat hopa-mitica si respectivele sale caderi si ridicari...
Dindaratul urnei, in transeu, votacul atomic iti umple si cchurul cu alice.
Uite asa pleci cu "Servesc Patria" si te intorci plin de curnutii si tina neamului.
Vorba lui Caragiale :
"Pedestrime, calarime, arcasi, trambitzasi. Din pricina tunului care pe atunci nu se stia, artilerie deloc nu era."
Bafto Delo, Delo Bafto !
T.

o privire de ansamblu, ca Dogioaica ne tot prezinta unicate si

franturi... acuma l-a gasit pe Ghinea apsorptie zero, mai daunazi il ridica in slavi pe Sordan trisorul cel viteraz... spuma de Sorosz: incompetenti, ridicoli, submediocri... nevinovati... ca daca-i intrebi "de ce", nu stiu sa raspunda... ne putem intoarce la ale noastre... intoarceti-va de pe acuma, sa nu va doara tartacuta de atata efort de gandire.

Iaca si privirea de ansamblu:

http://www.cotidianul.ro/schimbarea-fortata-a-clasei-politice-o-forma-toxica-de-avort-social-290393/

Infractorul Dragnea-condamnat penal pentru frauda electorală,

... controșeaza si acum guvernul Ciolosm mai ales prin infiltratul Dancu, cel care se crede profesor si desteptul din PSD. Aiurea! Un om destept nu ar accepta niciodata sa faca parte dintr-un partid de penali.

Dr Viorel Pinocchio era cea mai buna interfata

pentru Draknea. Stia sa minta si sa insele si era foarte manevrabil, in ciuda faptului ca se vedeau sarmele, din cand in cand :)))
Pacat ca l-ati "penalizat".
Avea stofa de castigator la dineul socialistilor :)))
Parca-l vad ca iar este parlamentar, asa slab de genunchi cum este el. Dar compenseaza cu ceafa groasa tovaraseasca si soldurile plinute :)))

@Kalle 10.55

- pai daca nu ie condamnatzi definitiv ! draknea e ! :o)))

"C. Ghinea: PSD actioneaza ca un grup mafiot care fuge de politie. Dragnea Liviu va controla guvernul personal sau printr-o interfata Interviu "

PSD actioneaza ca un GRUP MAFIOT..Ce corecta eticheta oentru MITICI.

Eu voi vota cu PNL

Tot PNL voi vota si eu. Nu pot altfel !

.

cand Dragnea fura voturi ptr PNL era bun!

ALDE-PNL-PSD-PMP aceeasi mizerie!

Inainte de alegeri se scuipa dupa alegeri se pupa si fura impreuna! 25 de istorie romanesca ne-au dovedit CLAR fratia transpartinica a hotilor!

Treziti-vă, romani! Votați orice, dar nu PSD, nu ALDE și nu PNL! ...

... Ăștia toți, la un loc, formează USL! Aici, in aceste partide, sunt cei mai mulți penali, sunt cei care au violat țara și au talhărit-o zi de zi și au nevoie de inca 4 (patru) ani de imunitate ca să nu ajungă pe mana justiției și să piardă averile făcute prin jaf!

Ghinea erai mai credibil dacă spuneai că ...

toate partidele politice actioneaza ca grupuri mafiote care nu fug de politie,justitie...ci sunt complici cu ei.

 

Cand spui PSD, spui hoți și corupti, mafioti, sărăcie, mizerie

... analfabetis, pomana, moaste, smecherie, foame, mici si bere o data la 4 (patru) ani. Treziti-vă romani!
Votati orice partid sau independenti, dar nu PSD si ajutătoarele PSD, precum ALDE, PRU, PNL.

votati PNL si USR! o sa mancacti bureti si scaieti

4 ani.
Aurolacii lui Soros, votati-i ca asa vor Silvia si Dogioaica...
Nu stiati de ce-i absorbtia ZERO? frumosu se da de gol: citeste... "sunt foarte linistit ca am si eu timp sa mai citesc o carte"...

Eu votez Ghinea si USR! Este un om puternic ...

...cu sange in instalatie, hotarat, drept, frust, onest si cu idei de care Romania are nevoie! Mai, mai ca imi place mai mult decat Ciolos - pentru ca este mai direct, mai curajos! Pe de alta parte, poate ca totusi, Ciolos este mai diplomat, tace si face exact ce trebuie. Eu am mai spus-o ca, acum o repet, vad in Ciolos un Corneliu Coposu al zilelor noastre actuale! Impreuna cu actualul Ministru de interne Dragos Tudorache, cu actualul Ministru al muncii Paslaru, cu actualul Ministru al Justitiei Raluca Pruna, Cu actulul Ministru de finante Anca Paliu Dragu , cu actualul Ministru al Educatiei Mircea Dumitru si actualul Ministru al sanatatii Voiculescu- Romania are toate sansele sa produca schimbarea atat de dorita si clamata de atata amar de vreme!!! I-am numit pe cei mai buni Ministri din Guvernul Ciolos.
Ar fi suficienta aceasta bresa serioasa in clasa politica a ultimilor 25 de ani pentru a se demonstra ca si in Romania se poate sa intram in normalitate. Cand spun normalitate, ma refer la aplicarea setului de principii lansat de Dl Ciolos, chiar daca unii ar zice ca e anormal sa folosesti specialisti in locul politicienilor unsi cu toata alifia namoloasa si malefica! Nimeni nu-i impiedica pe cei amintiti mai sus sa devina oameni politici imediat dupa alegeri, prin inscrierea in grup in USR sau la nevoie chiar in PNL. Cu o conditie clara din partea PNL: ruperea totala de practicile folosite in USL!!!
La gandul acesta, si mai ales la realizarea celor spuse, paraca aerul devine mai respirabil in Romania si sperantele prin viata!

patrule,4lea,adrian8;Te cam repeti!? vrei sa rapo

Fatrulo eu stiu ce sunt Buretii sau Pitoance de padura,foarte bune!!

Ne,spui cate Avataruri mai ai inafara de cele de mai jos???????????????????????????

4lea
Rank user: x5
26.10.2016, 10:17

vreti inca 4 ani de ABSORBTIE ZERO?

Votati tehnocracii lui Johannis!
Votati PNL si USR!
Votati CIOLOS duplicitarul si Sordan trisorul!
Mancati bureti si scaieti 4 ani!

patrula
Rank user: x5
26.10.2016, 10:54

Pozitie rezervataPSD in blana de oaie! Concluzii?

vreti inca 4 ani de ABSORBTIE ZERO?

Votati tehnocracii lui Johannis!
Votati PNL si USR!
Votati CIOLOS duplicitarul si Sordan trisorul!

Impropriu spus mafioti!

Chiar si termenul "interlopi" e mult prea romantic pentru niste hoti la drumul mare. In realitate, intreaga chestiune a hotiei si rezolvarea acesteia depind numai de a taia raul de la radacina, si anume mentalitatea si romanului (cea de pe urma), lipsa educatiei. Vorbesc aici de o hotie generalizata, un mediu prolific cu radacini multiseculare, iar dovezile sunt coplesitoare - de la tepele inaltate de Draculea Voda pana la hotii din fabricile si uzinele lui Ceausescu (un tanar, nascut dupa '89, n-ar putea concepe ca parintii lui au furat, prin urmare sunt niste hoti).

Si dupa Revolutie, singurele modele pentru generatia tanara, sunt bisnitarii si curwele, iar ca planuri de viitor - cum sa te "descurci". Ca sa nu mai zic ca suntem singura tara din lumea civilizata, unde hotii sunt aclamati in gura mare: - Bravo lui, se descurca!

Sa ma fac inteles, am inchei insurandu-va cateva dintre aforismele tribunului:

-Dumnezeu m-a facut ca sa va judec pe toti,
La doi oameni drepti, 100 de hoti.

Existã o singurã sansã de salvare a societãtii: oamenii adevãrati sã zdrobeascã imediat licheaua, oriunde o prind, in orice domeniu!

Romania e tara, in care ce s-a furat, ramane bun furat!

Hoti cu legitimatii

Din 4 in 4 ani nu ne alegem conducatorii, legitimam hotii sa fure in continuare!

Termenul "interfata" este utilizat de oameni cu

oarecare cultura. In cazul lui Draknea, termenul just este "om de paie". Este mai neaos, mai socialist decat interfata, care va poate duce cu gandul la ceva tehnic sau chiar tehnocrat :)

Cum este sloganul lor? "In RO orice se poate?"
Da, dar nu oricui, Drakneo.

 

Hastalavista, chapeau bas! Va salut si apreciez

gestul corect pe care l-ati facut. Voi reposta si eu comentariul Silviei, ca protest pentru stergerea sa abuziva. Nu vad unde se afla insultele. Poate ca Webmasterul Ziare se explica cu subiect si predicat!

Un gest elegant,Hastalavista.

Respect!

n-ati gasit si voi unul mai acatarii sa-i luati interviu? exact nepu

tinciosului Ghinea, al cu APSORPTIA ZERO? L-a deranjat atat de tare PSD-ul incat nu si-a putut vedea de treaba si n-a facut nimic un an de zile? Pai daca ajunge in parlament (daca), da peste PSD si-l apuca pandaliile, tot NIMIC o sa faca 4 ani, tot cu palma-n curte o sa stea? sa voteze in locul lui Sordan trisorul? ce-o sa puna in practica uitandu-se la buget, daca n-are nici o viziune?... Se va gandi o formula si ea a fost gandita... si asta a primit informatii si se considera informat? vrea presedinte?

 

patrule poate vota 4lea,adrian8,patrula Rank user: x5 31.10.2016, 11

Un Comunist cu carnetul la piept poate vota numai
comunisti de azi PSD!! ce alceva??
P.Monta astepta sa fie votat sa ramana cu imunitate,ca de Nu il papa Cutu!!
Asa fatrule la vot in Tg.Jiu ,stampila pe PSD,primul sus pe lista e Albanezu de gorj!!

12:59 bai Sch... du-te bai cu Pitipoancele tale de

padure unde vrei... du-te unde te trimit eu, dupa tigari... dupa castraveti... dupa barabule si curechi... du-te unde-i vedea cu ochii, ca articolul este despre Ghinea... ala cu absorbtie 0... al de vrea s-o pupe pe Macovei... sa-l vada mama... bine ca nu spune unde... la Cluuuuj-Napoca sau la Sibiu-Johahahannis... aliatul lui Sordan Trisorul cel Viteaz... ala care voteaza in lipsa la mana a 3-a si cand e descoperit isi taie mana in loc sa recunoasca barbateste, cu pieptul inainte, ca DA! AM TRISAT! ca nu e singurul trisor naimit de Soros... "Voi candida intr-o formula pe care o decide, sau nu o decide, Dacian Ciolos"... eu zic sa te decizi, Ghinioane: renunta!

Nea patrule ,asta te doare??APSORPTIA ZERO?

Bina frate...lasa ca organizam ceva si pentru
APSORPTIE cat vrei !! Nici o problema...Anuntate!!

 

Respect,MacGigi!

Felicitari!

Asa e, cum de l-au gasit pe Ghinea

Trebuia luat interviu unui patriot adevarat, de genul Dragnea, Ponta sau Ghita. Astia stiu cum e cu politica, de aia au vile de neam prost si milioane de euroi. Ghinea sta la bloc, deci logic ca e un prost.

felicitari domnule Ghinea pentru demnitatea de a spune lucrurilor

pe nume!
sper ca restul politicienilor,presedintele,legile tarii.morale si de bun simt sa nu ii permita obraznicului condamnat sa aspire!
La fel ca in Moldova romanii trebuie sa se trezeasca si sa nu mai permita rosilor sa ne faca regulile!

 

vreau o campanie curata in care fiecare sa prezinte argumentat

de ce vrea sa fie ales, ce are de gand sa faca, nu sa toarne galeata cu laturi in capul adversarului.

Vreau o campanie curata pentru un parlament curat, pentru un guvern curat, pentru un presedinte curat, pentru o ROMANIE CURATA!
NU VREAU LATURI!

Ai inteles, Dogioaico? Nu vreau Ghinea absorbtie zero pupatorul de Macovei... Nu vreau Sordan trisorul cel viteaz... incompetenti, ridicoli si submediocriastia n-au ce cauta in parlamentul Romaniei... parlamentarii, pe langa cinstiti, trebuie sa fie in stare sa-si faca treaba pentru care au fost alesi... sa fie in stare de ceva... astia nu-s in stare de nimic... in Franta un olimpic la matematica, doctor, cu 2000$ pe luna este un ratat => vine sa faca cercetari fundamentale la Institutul de matematica de pe langa Academia Romana... acolo descopera ca matematica-i grea si se face politician... un rebut...
iar celalalt rebut absorbtie zero vrea sa-l vada mama pupat de Macovei...
ca la casa de ne buni

Grele lucruri mai ceri, poate doar in Rusia...

...le poti gasi!

Fatrule ,4lea,adrian 0,8 ; vreau o campanie curata in care fiecare

sa prezinte argumente!!!!!!!
Gainile moarte prezentate de PSD sant argumente destul de curate pentru gasca PSD???
Sau ne profilam pe maidanezi si "capra vecinului"??
Presedintele actual este CURAT nu are un proces in care este inculpat sau vinovat,in comparatie cu frizerul draKne sau Albanezul de gorj ,amice 4lea!!

Frate, esti comic

Vrei o companie curata, dar tu de luni de zile versi cu mizerii in capul "dujmanilor" tai politici. Chiar si in psotul de mai sus exact asta faci. Curat decupat din nenea Iancu (nu stii tu despre cine e vorba, unu cu palarie si bason)

Deci nu vrei Ghinea, nu vrei Nicusor Dan. Am inteles, ca prestezi din greu contra lor, desi vorbim de un partid nou, cu sanse destul de reduse sa intre in parlament, dar sa mai castige majoritatea. Atunci pe cine vrei? Pe Dragnea? Pe Ponta? Pe Ghita? Pe Udrea? Pe Basescu? Pe Tariceanu? Aoleu, nebunaticule, poate o vrei pe Alinutza?

Din pacate

Romania a devenit o tara mafiota din cauza criminalului Iliescu si creatiei sale bolsevice: mafia PSD.
Romanii isi merita saracia cu varf si indesat deoarece de peste 25 de ani primatele voteaza mafiotii PSD intr-o veselie, iar altii stau acasa pe principiul "votul meu oricum nu conteaza".

 

Interesant

Este in firea lucrurilor ca o organizatie de penali cum este mafia PSD (nepotii criminalului Iliescu) sa fie condusa si reprezentata la varf de niste penali. La fel cum o breasla era condusa de cei mai destoinici mesteri (membrii breslei recunosteau superioritatea celor mai buni dintre ei, alegandu-i in fruntea breslei)…
Este anormal ca acest lucru sa nu deranjeze majoritatea votantilor romani !

 

Interesant

PSD e partidul imbogatitilor tranzitiei, a capitalistilor de carton ce au facut avere din afacerile cu statul.E un partid de dreapta, al afaceristilor si baronilor locali si guvernamentali care si-au dat mana la furat avutia nationala, averea publica… dar au facut-o afisand public un discurs ipocrit de stanga ce le plangea de mila exact celor pe care ii furau.si pe care i-au adus la disperare de au trebuit sa isi paraseasca tara, cu milioanele, din cauza lipsesi locurilor de munca, a saraciei si a lipsei unui viitor acasa.

Cu Ion Iliescu presedinte si cu PSD la putere s-au facut “marile privatizari", s-au inchis fabricile, s-a vandut industria pe nimic si s-a distrus economia nationala, cu binecunvantare lui Iliescu s-au creat milioanele de someri si s-au cedat strainilor serviciile publice, bancile, resursele.
Cu Ion Iliescu presedinte s-au creat baronii locali si marii afaceristi locali pe care se bazeaza PSD.

Distrugerea, si jefuirea pe bucati “privatizate", a tarii ce a avut loc intr-un ritm infernal in ultimii 25 de ani s-a facut sub acoperirea unui discurs de stanga ce clama ca ii protejeaza de jaf exact pe cei care ii jefuia si care acum sunt cei care-i voteaza masiv.

 

:)) Asa-i toata clasa politica! Daca maine se va infiinta

un partid nou primii membrii care se vor inscrie sunt fostii comunisti si neamurile lor, care au trecut pana acum pe la psd,pc,unpr, pnl, ale, pmp, ppdd etc!

Pana in prezent nu este nicio schimbare radicala in politica din Ro! Sunt fix aceeasi oameni care acum sunt in noi partide promitant marea cu sarea DOAR ca sa ramana la furat!

Nu ai cum sa schimbi o societate cu aceleasi "unelte" vechi, corupte si perfide!

Un raspuns

Poate ca ai dreptate, poate ca nu !
Insa Ion Iliescu este unul singur, iar creatia sa (mafia PSD) este extrem de toxica pentru Romania !

Aici te contrazic, de data asta nu e la fel

Eu ma uit cu atentie de multi, multi ani la viata noastra politica. Si votez de fiecare data, cu mai multa sau mai putina lamaie. Nu e adevarat ca sunt aceiasi oameni. Am cautat sa vad ce figuri noi sunt in USR. Si sunt destui oameni acolo care sunt la ani-lumina de ce virmuieste in politica romaneasca de 25 de ani. Oameni noi, oameni buni. De genul Cristian Ghinea sau Catalin Drula (poti sa ii cauti macar rapid pe facebook, daca vrei sa vezi ce fac, ce au facut si cum gandesc).

Si ei o sa faca greseli, or sa intre oportunisti si traseisiti si la ei in partid, daca or sa creasca in sondaje si la vot. Si partidul USR isi va arata limitele. Dar, strict in momentul asta, eu unul am cu cine sa votez. O sa votez USR, fara doar si poate.

Din pacate

PSD-ul are inclinatii comuniste si populiste. Pericolul mult mai mare vine dinspre electoratul PSD si nu numai. Un electorat inapoiat, cu melancolii comuniste agresive, fara moralitate, foarte tolerant fata de furt si de hoti, gata sa sacrifice orice de dragul inapoierii.

Lupta asta dintre noi si ei, e de fapt lupta dintre inapoiere si modernitate. Electoratul romanesc inapoiat vrea neaparat sa puna la punct toate fortele progresiste ale tarii. Nu numai politice.

 

In sfarsit

Brvo dle. Ghinea !
In sfarsit un politician care spune lucrurilor pe nume !
Mafia PSD poate fi invinsa numai de asemenea politicieni !
Nu poti sa ai respect si nici mila pentru mafia PSD (creatia criminalului Iliescu) care a dus Romania pe buza prapastiei !

 

Felicitari

Cu borfasii din mafia PSD nu trebuie sa ai mila !

 

Cu borfasii din PNL trebuie sa ai mila?

E prima dovada ca aveti o dubla unitate de masura! PNL este cel putin lafel de plin de borfasi dar DNA priveste mai mult spre stanga :(.

Un raspuns

Borfasii din PNL sunt mai putini si pot fi mult mai usor rapusi decat borfasii din PSD !
Hai sa incepem cu borfasii din PSD !

Cronos, am impresia ca amesteci marfa cu ambalajul

Persoanele urmarite penal din PNL au avut bunul simt si s-au retras de pe listele de candidati la Alegerile Parlamentare.Dragnea, Ponta,Ghita, Andronescu,etc,toti din PSD continua sa ne sfideze, si nu vor nici in ruptul capului sa se retraga din politica, chiar daca au dosare penale.Intr-un stat civilizat toti acesti "pitigoi"erau de mult trimisi la lada de gunoi. Shalom

PSD continuatorul PCR

PCR a falimentat țara, PSD a vandut resturile.

 

cand 25 de ani au conlucrat perfect in a jefui tara,

cand pnl, pdl sau udmr au facut aliante cu diavolul psd multi ani de zile, nu ai NICI un drept sa blamezi partenerul de joc atata timp cat te-ai inteles cu el!

Cine uita nu merita! Ciolos a fost ministru in guvernul Tariceanu, Iohannis era varful de lance in parlamentriada lui Ponta si Antonescu, Videanu si Blaga erau dusmanii poporului, Tariceanu a fost mana dreapa a lui Basescu, Basescu a apreciat-o pe Udrea care era in relatii foarte bune cu Ponta in a carui guvern era Nicolaescu si multi alti liberali care acum ne garanteaza ca sunt sansa Romaniei.

Cat de tamp si alzheimerian poti sa fii sa uiti ce ti s-a intamplat in ultimii 25 de ani???

Interesant

Toate partidele au fost controlate de creatia lui Ion Iliescu (actuala mafie PSD) prin indivizi care s-au inscris in aceste partide si au ascultat porunca de la centru, sabotand aceste partide din interior !
Nu degeaba Ion Iliescu are doctorat in matrioshka (manipularea multimilor) obtinut la academia KGB din Moscova !
Cel mai incomod partid dupa 1990 (PNTCD) a disparut datorita acestor cartite !
Or fi toate partidele cu mari bube, dar niciunul nu intrece cancerul mafiei psd (nepotii criminalului Iliescu) !

Exact de asta o sa il votez pe Ghinea

Pentru ca nou in politica, imi pare o persoana normala, hotarata si cu capul pe umeri si nu a facut parte din PSD, PNL, PDL si compania.

Domnul Ghinea

nu este omul care sa cada la primul bobarnac si nici cel care sa ramana dator cu un raspuns.
Si da,are dreptate atribuindu-i lui Dragnea rolul de eminenta cenusie.
PSD e,insa, cava cu mult mai mult decat partidul.Sindicatele,BOR,rromii,o parte din juristi si desigur baronii locali reprezinta masinaria prin care functioneaza.
Aceste "capete ale hidrei"sunt cele care trebuie sa dispara pentru a face loc unui proces de vindecare in Romania.

 

De acord

Asa cum spuneti, PSD propune un partid cu multi, foarte multi oameni cu probleme. Dar PNL? Ce ofera? Nu e in stare sa ofere un premier. Propunerea Ciolos e neserioasa. Va fi foarte usor, dupa castigarea alegerilor, sa raspunda Ciolos ca nu e membru PNL. Unde sunt valorile PNL? Se dezic de Tariceanu? Omul e penal si lupta pe fata impotriva justitiei.

 

Tariceanu nu mai e in PNL de vreo 2 ani

Are partidul lui numit ALDE

Interesant

Tu consideri ALDE partid ?

N-avem doar PSD si PNL.

E drept, astia sunt primii in sondaje, dar impreuna au format candva USL-ul. N-ar trebui sa uitam. Sa nu uitam nici ca cine se aseamana se aduna. Sunt la fel de hoate ambele partide, nu degeaba s-au "adunat".
Noi am avut alternativa PNT-CD, dar au facut-o praf securistii. Am mai avut si partidul lui Macovei, dar lumea tot la hoti a tras si trage inca. Ajungem sa nu mai avem alternative, din cauza noastra, nu din cauza lui x sau y. Incep oamenii cinstiti sa se scarbeasca si sa nu mai faca politica sau sa fie inlaturati prin tot felu' de intrigi si minciuni. Asa se umple spatiul ramas liber cu lichele.
In momentul de fata USR ar fi fost o alternativa credibila, daca n-ar fi fost asa alunecosi, fara doctrina si solutii curajoase. Pare un partid de neputinciosi care-si plang neputinta, ca niste copii neajutorati. Or Romania are nevoie de masuri dure si curaj in perioada urmatoare. Are nevoie de reforme dureroase care trebuie asumate si aplicate, daca vrem sa iesim din mocirla. Ca mult nu se mai poate asa. Prin urmare, Basescu, cu toate bubele lui, ramane singura alternativa. Ca trebuie multe "taiate", incepand cu pensii speciale, salarii nesimtite, fara corespondent in munca si performanta, ajutoare pe stat degeaba om sanatos, alocatii astronomice fara logica s.a. Si nu-i vad capabili de asa ceva pe liberali. Ei se iau la intrecere cu PSD care cum sa risipeasca mai abitir banul tarii, asa putin cat este el.


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor