Rezultatele concursului de finantare al CNC: Cristian Mungiu primeste aproape 2 milioane de lei

Luni, 09 Martie 2015, ora 22:42
2699 citiri
Rezultatele concursului de finantare al CNC: Cristian Mungiu primeste aproape 2 milioane de lei
Foto: Hepta.ro

Cineastul Cristian Mungiu a obtinut cea mai mare finantare, de 1.910.000 lei, la cea mai recenta editie a concursului de proiecte cinematografice organizat de Centrul National al Cinematografiei (CNC), pentru proiectul "Fotografii de familie".

Pe locul al doilea in topul finantarilor la sesiunea a II-a de concurs a CNC pe 2014 s-a clasat proiectul cinematografic "Povestea iubirii", de Radu Mihaileanu, (producator Libra Film Productions), cu un scenariu de Radu Mihaileanu si Marcia Romano, care a primit suma de 1.300.000 de lei.

Cristian Mungiu, alaturi de Nicole Kidman, Christoph Waltz si Ang Lee, in juriul de la Cannes

Locul al treilea i-a revenit lui Florin Serban, cu proiectul "America", acesta primind de la CNC suma de 1.200.000 de lei. Proiectul "America" este produs de Early Bird, iar scenariul este semnat de cineast.

Proiectul "Never Let It Go", al lui Paul Negoescu, produs de Actoriedefilm.ro, a primit suma de 1.000.000 de lei, in timp ce "Pororoca", de Constantin Popescu, un proiect produs de Scharf Advertising, a castigat suma de 950.000 de lei.

Finantare pentru filme de debut

La sectiunea dedicata lungmetrajelor de debut, proiectul cinematografic "Firesc" (4 Proof Film), al lui Hadrian Marcu, a primit suma de 997.000 de lei, iar pe locul al doilea s-a clasat coproductia "Soldatii", un film de Ivana Mladenovic, care a primit suma de 860.000 de lei. Filmul este produs de Hi Film Productions.

De asemenea, Mehmet Can Mertoglu, care a participat cu scenariul pentru "Album", produs de Parada Film, a primit o finantare de 543.000 de lei.

La sectiunea dedicata scurtmetrajelor, proiectul "Sange din sangele meu", de Adrian Silisteanu, produs de 4 Proof Film, a obtinut suma de 116.000 de lei, "Cometa", de George Chiper-Lillemark, un proiect produs de De Film Production, a primit suma de 110.000 de lei, iar "Ceata", a lui Adrian Voicu, un proiect produs de Axel Film Echipamente, a obtinut 105.000 lei.

De asemenea, "Bancul de dorade", de Bogdan Mustata, produs de Axel Film Echipamente, a primit 100.000 de lei, "Prima lovitura", de Peter Kerek, un proiect produs de Saga Film, a obtinut suma de 89.000 de lei, iar "Cap si pajura", de Nicolae Constantin Tanase, a primit suma de 80.000 de lei, proiectul fiind produs de 4 Proof Film.

In categoria dedicata documentarelor, "In cautarea tatalui pierdut" (Libra Film Productions), de Ionut Teianu, a primit suma de 790.800 de lei, "Distanta dintre mine si mine" (Hi Film Productions), de Mona Nicoara, a primit 350.000 de lei, iar "Comoara naiva" (Gheorghita SRL), de Moscu Copel, a primit 179.200 de lei.

In ceea ce priveste categoria proiectelor de animatie, la aceasta editie a concursului CNC nu a fost alocata nicio suma.

La jumatatea lunii decembrie, Centrul National al Cinematografiei a anuntat intr-un comunicat publicat pe site-ul institutiei organizarea sesiunii a II-a a concursului de selectie a proiectelor cinematografice in vederea acordarii de credite financiare directe pentru productia si dezvoltarea filmelor.

Totalul fondului alocat pentru sesiunea a II-a a concursului de selectie a proiectelor cinematografice din 2014 a fost de 12.000.000 de lei, conform unei hotarari a Consiliului de Administratie al CNC din data de 7 noiembrie 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Cristian Mungiu finantare CNC, #Cristian Mungiu filme , #filme