Pirvulescu il contrazice pe Ponta: Parlamentarii in plus vor veni de la USL

Sambata, 06 Octombrie 2012, ora 07:53
4503 citiri
Pirvulescu il contrazice pe Ponta: Parlamentarii in plus vor veni de la USL
Foto: Arhiva

Politologul Cristian Pirvulescu afirma ca este posibil ca numarul de parlamentari sa creasca dupa alegerile din 9 decembrie, insa surplusul va fi dat de USL si nu de PDL, dupa cum sustine premierul Victor Ponta. "USL este principala problema", crede Pirvulescu.

"USL este principala problema si nu PDL, cum zice Victor Ponta. Numarul de parlamentari depinde de numarul celor de la USL care vor castiga cu peste 50% din voturi in colegiile lor. Daca numarul acestor candidati va depasi cu mult proportia votului obtinut de USL la nivel national, atunci, da, se va face o corectie, iar aceasta corectie va duce la aparitia unui numar suplimentar de parlamentari.

Totul depinde de scorul USL, nu de cel al PDL. Victor Ponta spunea ca cresterea se va datora PDL, pentru ca va obtine locurile doi si trei. Nu-i adevarat. PDL si PP-DD vor primi un numar de mandate proportional cu numarul de voturi primite. Cei care vor avea in plus fata de proportia voturilor vor fi cei de la USL. Vor fi cei care depasesc in mod semnificativ 50%", a explicat Cristian Pirvulescu pentru Ziare.com.

Recent, liderul PSD Victor Ponta a declarat ca viitorul Parlament va contine cu 50 de parlamentari mai mult, deoarece candidatii USL vor castiga colegiile cu peste 50 la suta si "resturile", adica voturile PDL si PP-DD, se vor transforma in mandate suplimentare.

Ponta: Vor fi 50 de parlamentari in plus, vor veni de la PDL si PP-DD

"Vor fi mai multi parlamentari, dar nu de la USL. In plus, vor fi de la PDL si de la PP-DD. Sa nu dea vina pe toata lumea, ca ei sunt de vina pentru toata treaba asta. Pe resturile acelea nu vor fi decat PDL-isti si PP-DD-isti si e foarte posibil sa fie peste 50, pentru ca vor fi multe judete in care PDL si PP-DD nu vor castiga niciun colegiu si atunci prin prevederea legii vor intra si ei pe langa", spunea Victor Ponta.

Politologul Pirvulescu considera ca, prin aceste calcule nereale, Ponta incearca sa paseze vina pentru cresterea numarului de parlamentari.

"Ipoteza privind un succes impresionant al USL trebuie serios amendata"

Pe de alta parte, Cristian Pirvulescu nu este deloc convins ca USL va inregistra o victorie atat de zdrobitoare incat sa duca la o crestere semnificativa a numarului de parlamentari.

"Este o situatie absolut anormala, toata lumea va incerca sa castige peste 50%, pentru a fi siguri ca intra in Parlament. Astfel, sansele adversarului de a obtine peste 50% vor fi diminuate de concurentul care vrea sa obtina acelasi scor. Sunt convins ca vom avea o competitie foarte dura si nu sunt atat de sigur ca USL e confortabil in momentul de fata si castiga fara niciun fel de problema 70-80% din mandate.

Mai mult, avand in vedere evolutia dezbaterii politice din momentul de fata, scandalul Oltchim, cresterea evidenta in sondaje a PP-DD, atunci ipoteza asta privind un succes impresionant al USL trebuie serios amendata. Prin urmare, numarul suplimentar de locuri in viitorul parlament nu va fi foarte mare", a concluzionat Pirvulescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristian Pirvulescu Victor Ponta, #Cristian Pirvulescu alegeri parlamentare, #Cristian Pirvulescu numar parlamentari , #Victor Ponta
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
Mare om Pârvulescu! Aşa de mare încât doi ca el ar fi prea mult