DNA: Piedone, acuzat si de abuz in serviciu si fals intelectual

Miercuri, 16 Decembrie 2015, ora 19:26
2965 citiri
DNA: Piedone, acuzat si de abuz in serviciu si fals intelectual
Foto: Facebook/Cristian Popescu Piedone

Procurorii DNA au dispus extinderea si efectuarea in continuare a urmaririi penale si punerea in miscare a actiunii penale fata de Cristian Popescu Piedone, fost primar al sectorului 4 Bucuresti, pentru fals intelectual si abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit in dosarul privind tragedia de la clubul Colectiv.

Piedone, audiat in dosarul #Colectiv. Procurorii ar urma sa extinda cercetarile (Video)

De asemenea, s-a dispus extinderea cercetarii fata de Aurelia Iofciu - sef Serviciu autorizari comerciale din Primaria sectorului 4 si fata de Sandra-Ramona Motoc - functionar in cadrul aceluiasi serviciu, la data faptelor, pentru complicitate.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada 12 noiembrie 2014 - 30 ianuarie 2015, Piedone si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, cu incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor, prin aceea ca a emis un acord si o autorizatie de functionare necesare desfasurarii activitatii de catre o societate comerciala (alta decat SC Colectiv Club SRL).

DNA precizeaza ca, pentru a autoriza functionarea acestei societati, Piedone a emis documentele administrative (acordul si autorizatia de functionare), prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului in sensul ca firma respectiva indeplinea cerintele legale necesare avizarii.

La o luna de la #Colectiv, Piedone anunta ca se retrage din politica

"Inculpatele Iofciu si Motoc l-au sprijinit pe primarul sectorului 4 in emiterea celor doua acte administrative, cu incalcarea dispozitiilor legale si prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca cea din urma le-a intocmit, iar prima mentionata le-a avizat", sustin procurorii.

Cristian Popescu Piedone era initial cercetat de DNA pentru abuz in serviciu in legatura cu eliberarea autorizatiei de functionare pentru clubul Colectiv.

Piedone a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie impreuna cu doua functionare din Primaria sectorului 4 - Aurelia Iofciu, sef Serviciu autorizari comerciale, si Luminita Larisa Ganea, functionar in cadrul aceluiasi serviciu, ambele fiind acuzate de complicitate la abuz in serviciu, insa ulterior cei trei au fost eliberati.

Potrivit DNA, in calitate primar, Piedone si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, constand in incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor, prin aceea ca a emis acordul de functionare 3909/14.01.2015 si autorizatia de functionare 369/14.01.2015 necesare desfasurarii activitatii de catre SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tabacarilor nr. 7, sector 4 Bucuresti.

De ce a fost eliberat Piedone: Nu era treaba lui sa verifice daca la #Colectiv exista aviz ISU

Prin aceasta, Piedone a cauzat vatamarea drepturilor si intereselor legitime ale unor persoane fizice si ale Primariei, in urma carora reprezentantii SC Colectiv Club, care au putut desfasura activitati de alimentatie publica, au obtinut un folos necuvenit in cuantum de 62.298 lei.

Procurorii sustin ca, pentru a autoriza functionarea, Cristian Popescu Piedone a emis cele doua acte administrative prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului in sensul ca SC Colectiv Club SRL ar fi indeplinit cerintele legale necesare avizarii.

In acelasi timp, cele doua functionare din Primarie, Aurelia Iofciu si Luminita Ganea, l-au sprijinit pe primar in emiterea celor doua acte administrative, cu incalcarea dispozitiilor legale si prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca cea din urma le-a intocmit, iar prima le-a avizat.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#DNA Piedone abuz serviciu, #Piedone fals intelectual DNA, #Piedone urmarit penal , #demisie
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Piedone, ... acuzat fals intelectual. Nu se poate!
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"DNA: Piedone, acuzat si de abuz in serviciu si fals intelectual"