Ziare.com

De ce a fost eliberat Piedone: Nu era treaba lui sa verifice daca la #Colectiv exista aviz ISU

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 18:00

   

De ce a fost eliberat Piedone: Nu era treaba lui sa verifice daca la #Colectiv exista aviz ISU
Judecatorul Luchian Constantin Constantinescu sustine, in motivarea deciziei prin care a dispus eliberarea din arest a lui Cristian Popescu-Piedone, ca nu primarul este cel care emite autorizatia de prevenire si stingere a incendiilor, astfel incat nu intra in atributiile sale sa verifice daca clubul Colectiv indeplinea normele PSI (prevenirea si stingerea incendiilor).

Curtea de Apel Bucuresti a dat publicitatii joi motivele pentru care judecatorul Luchian Constantin Constantinescu a dispus pe 11 noiembrie eliberarea din arest preventiv a fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, pus sub acuzare de DNA pentru abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si fals intelectual, in legatura cu eliberarea autorizatiei de functionare pentru clubul Colectiv.

Cristian Popescu Piedone, eliberat din arest

Tot atunci, au fost puse in libertate si doua functionare de la Primaria Sectorului 4: Aurelia Iofciu, sef Serviciu autorizari comerciale, si Luminita Larisa Ganea, angajata in cadrul aceluiasi serviciu.

"Prerogativele principale privind apararea impotriva incendiului apartin Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. Art. 14. lit. f) din Legea nr. 307/2006 prevede ca primarul 'dispune verificarea indeplinirii masurilor stabilite prin avizele, autorizatiile si acordurile pe care le emite'. Or, primarul nu emite autorizatia de prevenire si stingere a incendiilor, asadar nu intra in atributiile sale sa verifice daca agentul economic indeplineste masurile stabilite printr-o astfel de autorizatie", se arata in motivare.

Probele DNA nu sunt convingatoare

In opinia magistratului, probele administrate de DNA "nu formeaza convingerea unei suspiciuni rezonabile privind savarsirea de catre inculpati a infractiunilor pentru care sunt cercetati".

In continuare, judecatorul sustine ca, pentru a se retine savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si fals intelectual, care sa justifice luarea unor masuri preventive, este necesar ca probele administrate sa releve faptul ca Piedone si cele doua functionare "au urmarit sa obtina pentru ei sau pentru actionarii clubului Colectiv un folos injust, un profit necuvenit".

Cum a incercat Piedone sa scape de arest: A spus ca nu suporta detentia, pentru ca are probleme cu inima

"In opinia Curtii, aceste conditii necesare angajarii raspunderii penale a inculpatilor pentru infractiunile de abuz in serviciu si fals intelectual nu sunt indeplinite in stadiul actual al anchetei. In primul rand, se remarca faptul ca, pana la data solutionarii propunerii de arestare preventiva, in afara contactelor prilejuite de procedura de obtinere a avizului si autorizatiei de functionare, nu s-a conturat existenta altor relatii intre administratorii clubului Colectiv, pe de-o parte, si inculpatii Popescu Cristian Piedone, Luminita Ganea si Aurelia Iofciu, apropiati ai acestora sau alti functionari ai Primariei Sectorului 4 Bucuresti, pe de alta parte", se arata in motivare.

Relevanta in acest sens este declaratia lui Paul Gancea, administrator al clubului Colectiv, care a sustinut ca "nu au fost facute sponsorizari pentru activitati desfasurate de Primaria Sectorului 4 prin SC Colectiv Club SRL ori prin alte societati in care are calitatea de actionar sau administrator, nu a fost rugat de vreun functionar din cadrul Primariei Sectorului 4 sa gazduiasca evenimente la clubul Colectiv, nu i s-a cerut in mod direct sau prin persoane interpuse bani, bunuri sau alte servicii de catre functionarii publici in cadrul procedurii, nu a oferit asemenea foloase functionarilor, nu il cunoaste personal pe Popescu Cristian Piedone si nici pe vreun membru al familiei acestuia".

DNA cere arestarea lui Piedone pentru dispretul fata de dreptul la viata

In al doilea rand, magistratul declara este foarte greu de acceptat din punct de vedere logic ca Piedone si ceilalti functionari ai Primariei Sectorului 4 care isi desfasoara activitatea in Serviciul Autorizari Comerciale sau in Directia Juridica "au cunoscut sau au prevazut ca HCL nr. 22/29.02.2012 privind aprobarea procedurii obtinerii acordului de functionare pentru desfasurarea activitatilor economice nu ar respecta legislatia in domeniul securitatii la incendiu si cu toate acestea, in decurs de mai multi ani, au acceptat sa incalce legea, riscand sa suporte sanctiuni chiar de natura penala".

Prefectul poate verifica masurile intreprinse de primar sau de presedintele Consiliului judetean in calitatea lor de reprezentanti ai statului in unitatea administrativ-teritoriala si poate sesiza organele competente in vederea stabilirii masurilor necesare, in conditiile legii.

Incendiu in Colectiv DNA il ia la intrebari si pe prefectul Capitalei - surse

"Or, pana in prezent, prefectul nu a sesizat niciun aspect care sa atraga atentia in sensul nelegalitatii (...) ", se mai arata in motivare.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3645 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

@geom

In anii 60 a avut autorizatie pentru fabrica!
Nu poti obtine aviz de functionare fara o noua autorizare!
Primarul a semnat centralizatorul cu autorizari in cunostinta de cauza !

 

Dnul judecator, asa am zis si eu insa postacii basisti n-au fost de

acord. Acum nu vezi unul p-aici, la arestarea lui Piedone insa erau ciorchine ca "bine i-a facut"!

Piedone, tata, candideaza din nou, bucurestenii nu-s basisti!

 

Fals

Pe Autorizatia Finala a Constructiei semneaza primarul, iar prin aceasta confirma ca toate celelelate autorizatii sunt date, inclusiv cea a pompierilor!

Stii de unde vine expresia

semneaza ca primaru? Primarul investeste cu autoritate administrativă un act redactat si semnat in prealabil de către specialistii primăriei.
Sau ca sa intelegi si tu, Basu al tau putea oficia casatorii la bordul navei intre marinari sau notarita Baseasca legaliza acte fara a se duce in teren sa verifice daca prietenii rusi ai tatalui ei chiar pusesera stapanire pe benzinarii.
Clar? Primarul se bazeaza pe subordonatii care au semnat mai inainte si i-au spus ca totul e in regula!

Care constructie, Gogule?

cladirea aia a fost construita acu' fo' 60 de ani. Ce constructie visezi?

 

Nimic nu e mai incantator

decat un basist care face spume cand un judecator nu respecta ordinele de partid.
Hai sa va dau un ezemplu ca sa intelegeti. Basu vostru a decorat in decembrie niste generali. In ianuarie sau februarie i-a luat dna-ul. Asta inseamna ca Basu sa intre la bulau?
PS e vorba de generalii cu angajarile frauduloase in jandarmerie.

 

 

Cata debandada ...

Un organ al statului sare, cu legea in mana dreapta, si aresteaza pe cineva. Un alt organ al statului, cu legea in mana stanga, sare si-l elibereaza. Ambele organe reprezinta justitia in Romania. Vai de capul tau, Romania!

 

DNA

...nu prea e cu legea in mana. Vrea sa faca curatenie si sunt pierderi colaterale.
Cam multe.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor