UNPR: Piedone nu va candida pentru USL, ci independent

Vineri, 30 Martie 2012, ora 18:55
2611 citiri
UNPR: Piedone nu va candida pentru USL, ci independent

Liderul senatorilor UNPR, Serban Mihailescu, a declarat vineri, ca primarul sectorului 4 din Capitala, Cristian Popescu Piedone, nu va candida sub sigla USL pentru un nou mandat, ci independent.

"Este gresit ce s-a anuntat. Piedone nu a declarat ca va candida pentru USL. Deci nu a declarat asa ceva. Liderii PSD si PC au spus asta. Noi (UNPR, n.red.) asta stim si va spunem foarte clar ca Piedone va candida independent", a declarat Mihailescu.

Cristian Popescu Piedone, care parasise recent PC pentru a candida pentru UNPR, s-a razgandit si va candida in numele USL la sectorul 4, dupa cum au anuntat vineri presedintele PSD Victor Ponta si cel al PC, Daniel Constantin.

Cristian Popescu Piedone, revenit in PC pentru a candida in numele opozitiei la sectorul 4, a spus in legatura cu scurtul parcurs la UNPR ca are dreptul sa simpatizeze pe cine vrea si ca el nu si-a tradat niciodata cetatenii.

"Eu am fost tot timpul membru al PC. (...)Voi intra in campanie electorala, sub steagul USL. Va spun clar si raspicat: nu mi-am tradat cetatenii din sectorul 4, am ramas cu ei", a afimat el in conferinta de presa in care a fost anuntat de Victor Ponta si Daniel Constantin drept candidatul Opozitiei.

Intrebat cum explica sederea la UNPR si "simpatia" pe care a afisat-o fata de partidul lui Gabriel Oprea, Piedone s-a rezumat sa spuna: "Am dreptul sa simpatizez pe cine vreau".

Pe 9 martie, presedintele UNPR Bucuresti Neculai Ontanu spusese ca Piedone va candida pentru Uniune. In noiembrie 2011, Piedone anuntase ca va reprezenta UNPR in alegeri. Piedone a refuzat sa demisioneze din partid pentru a nu-si pierde postul, iar PC a fost la fel de ezitant in ceea ce-l priveste. Astfel, desi Daniel Constantin l-a amenintat cu excluderea acest lucru nu s-a intamplat. In cele patru luni de stat la UNPR, Piedone a primit functia de sef al alesilor locali UNPR, a participat la mai multe sedinte si a fost in deplasarea conducerii UNPR in China, anul trecut. Recent, Piedone fusese anuntat de Elena Udrea drept seful de campanie al PDL si UNPR pe Bucuresti, decizie ce a starnit nemultumirea unor pedelisti precum Cristian Preda sau Theodor Paleologu.

UNPR nu-i reproseaza nimic

UNPR a trimis un comunicat de presa prin care spune ca nu are ce sa-i reproseze lui Piedone si ca se dovedeste ca oamenii vin de bunavoie in acest partid.

"Cristian Popescu Piedone a sustinut valorile Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei si a promovat imaginea UNPR in tara si peste hotare. Primarul sectorului 4 al Capitalei a participat la actiunile si sedintele UNPR si nu a avut nimic de reprosat la adresa activitatii partidului sau a conducerii acestuia, nici in spatiul public, nici in discutiile interne.

Anuntul privind posibila candidatura a domnului Cristian Popescu Piedone din partea USL este inainte de toate un subiect de presa. Din punct de vedere politic, anuntul facut astazi demonteaza minciunile lansate sistematic de USL potrivit carora UNPR exercita presiuni asupra alesilor locali. S-a demonstrat inca o data ca in UNPR vin, fara a fi constransi de nimeni, cei care cred in principiile stangii responsabile.

Cat de sincera este aceasta optiune depinde insa, dupa cum s-a vazut, de la caz la caz. Faptul ca domnul Cristian Popescu Piedone a trecut peste acuzatiile grave si mincinoase facute la adresa lui de catre reprezentantii USL este un aspect pe care, mai devreme sau mai tarziu, va trebui sa-l lamureasca public. Pana atunci, Cristian Popescu Piedone ramane un candidat la Primaria sectorului 4", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de UNPR.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Piedone candidat independent, #Mihailescu Piedone independent , #primar