Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cand corabia se scufunda, sobolanii fug (Opinii)

Sambata, 31 Martie 2012, ora 19:52
7859 citiri
Cand corabia se scufunda, sobolanii fug (Opinii)
Foto: Arhiva

Corabia cam ia apa, de mai multa vreme, iar daca proverbialele rozatoare au infruntat inundatia, nu exista decat doua cauze sigure. Prima: nu fugi cand n-ai unde sa te duci. A doua: nu se incoloneaza multimea in directia El Dorado, pana nu suna cineva, mai intai, cu goarna.

"Am batut la toate portile partidelor"

Goarna lui Sorin Frunzaverde a dat semnalul ca acuma-i momentul intoarcerii cu 180 de grade, ceea ce i-a dat curaj si traseistului Piedone, sa faca stanga-mprejur, la putin dupa ce tocmai facuse, fara nicio remuscare, dreapta-mprejur.

Spre deosebire de SFV, care se lauda cu principii liberale, domnul Piedone, dupa propriile sale declaratii, nu prea stie multe principii, fiind o victima a sortii: "In 2008, am batut la toate portile partidelor, sarut mana PSD, sarut mana PDL, sarut mana PNL, ma luati si pe mine de candidat? Ei ce mi-au spus? Cine esti tu? Tu nu esti din sistem, tu nu esti din partid".

Macar e sincer. A incercat peste tot, ca romanul impartial, n-a reusit nicaieri si s-a pomenit cu norocul pleasca pe tava, cand l-a facut pe Felix senator intr-un colegiu fara stapan, iar Felix l-a uns pe Piedone primar, intr-o primarie fara jupan. Cui pe cui se scoate.

Refuzat de toti, Piedone si-a gasit culcusul la Felix, asa cum acum, speriat de sondaje, Frunzaverde si-a gasit norocul la inamicii de ieri.

Boc si Frunzaverde numara primarii

Numitorul comun intre Piedone si Frunzaverde este acela ca amandoi au tradat conform sondajelor spre directia dinspre care bate vantul, stiind ca pana la alegeri nu mai e mult si, ca urmare, chiar daca tradezi contra vantului, merita sa te lasi stropit pe pantaloni.

Zvonurile care circula pe toate antenele spun ca, in numai doua luni de mandat cate au mai ramas, nici n-ai timp sa stropesti prea rau pantalonii si oricum se usuca repede.

Ciudat insa ca, aidoma comandantului de pe Titanic, nici Emil Boc, nici Gheorhghe Flutur, nici celelalte catarge ale PSD nu sunt convinse ca in fata lor sta insusi icebergul, si, in loc sa-l ocoleasca, dau semne ca numai varful e de el.

Domnul Boc s-a dus personal la punctul nevralgic, de la Caras Severin, ca sa vada terenul cu ochii lui si sa-si faca o imagine.

Fireste, imaginea lui Boc nu seamana cu imaginea transfugului SFV, care a numarat primarii unul cate unul, ajungand la concluzia ca, din cei 42 primari, un numar de 38 si-au facut deja valizele ca sa plece din PDL

Neabatutul Boc n-a vazut nici urma de valiza, nici macar un ruscsac si a tras repede concluzia ca "PDL are continuitate politica in Caras-Severin si echipa e alaturi de mine azi". Bine zis, azi. Ce-o sa fie maine, vom vedea.

Precedentele sunt avertismente

Specialist in cuvinte cu doua intelsuri, din care nu e sigur decat al treilea, domnul Boc a demonstrat auditoriului ca partidul e un hopa-Mitica, sortit de ursitoare sa iasa invingator: "Au mai fost situatii cand PD s-a confruntat cu probleme create de plecarea unor lideri - Sassu, Duvaz. Chiar si cand a plecat fondatorul partidului, Petre Roman, acest partid a avut continuitate".

Atunci, continuitatea era Basescu. Atunci, Petrica nu si-a dat demisia. L-a lucrat adversarul Base, pana l-a dat gata si a ramas el singur, sa se faca frate cu Stolo pana trece puntea si ajunge pe drumul de costise ce duce la Cotroceni.

Atunci, partidul avea locomotiva. Acum, PDL este tractat de o tricicleta, din cele care transporta catering la domiciliu. Conflictul s-a ascutit rau. Precedentele Frunzaverde si Piedone sunt un avertisment, fenomenul Falca este o amenintare, lupta corp la corp cu UNPR - ca sa nu-i zic post la post - este un fel de razboi fratricid care cauta cum sa imparta cat mai avantajos pielea ursului din padure.

Acolo unde nu e locomotiva, nimic nu e

Cazul Boldea, adus in catuse, necazul Botis, banuit cu retrocedarea unor terenuri, amintirea Ritzi, episodul cu Placinta-jr, nu sunt decat mici condimente, ca sa faca gustarea si mai piperata. Sindromul de bagaje este amenintator, iar corabia aminteste proverbul cu sobolanii.

Nu vreau sa ma dau autor de scenarii ipotetice, dar daca partidul il punea pe Frunzaverde locomotiva la ultimele alegeri, daca Blaga se facea vagon alaturi de el, cu Flutur prezent si el in garnitura, plus inca ceva vagoane, poate se urnea trenul din loc.

Fara locomotiva, vagoanele risca sa fie vandute ca material rulant chiar dusmanului - daca va catadixi sa le ia.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Piedone USL, #Frunzaverde plecat PNL, #Blaga locomotiva PDL , #stiri Cristian Popescu Piedone