Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Parcul Drumul Taberei se innoieste - vezi cum o sa arate

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 15:56
9849 citiri
Parcul Drumul Taberei se innoieste - vezi cum o sa arate

Parcul Drumul Taberei va avea piste de carting, fantani arteziene, expozitie de plante exotice, dar si sistem de supraveghere video la finalul lucrarilor de modernizare ce incep in luna aprilie a anului in curs.

Proiectele se vor materializa prin finantare nerambursabila in proportie de 98%, din cheltuielile eligibile, din fonduri structurale in cadrul Programului Operational Regional. Contractele au fost semnate inca de la 1 septembrie 2011, insa lucrarile incep abia acum din cauza contestatiilor depuse de diferite firme care doreau blocarea acestui proiect, potrivit unui comunicat al Primariei Sector 6, remis Ziare.com.

Valoarea totala a celor doua proiecte - "Modernizarea arhitecturala si peisagistica a Parcului Drumul Taberei" si "Achizitionarea si instalarea sistemului de supraveghere video pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in Parcul Drumul Taberei" - este de 1.806.467,69 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 1.222.834,29 lei. Durata contractelor se intinde pe o perioada de 12 luni.

Schimbarile la care va fi supus Parcul Drumul Taberei presupun lucrari la reteaua edilitara (sistem irigatii, iluminat, sistem apa potabila), realizarea aleilor, fantanilor, foisoarelor si punctelor de belvedere, precum si instalarea sistemului de supraveghere video.

La finalul lucrarilor, parcul va avea alei pentru promenada, expozitie pentru plante exotice si scena pentru concerte amplasata pe malul lacului. De asemenea, vor fi trei spatii de joaca pentru copii, diversificate pe grupe de varsta (1-3 ani, 3-6 ani si 6-12 ani), o fantana arteziana tip Nufar si o alta cu 60 de jeturi de apa, foisoare pentru practicarea mai multor jocuri de societate, o zona destinata animalelor de companie si o alta pentru biciclisti sau roleri.

Bucurestenii vor putea face si fitness sau se vor putea juca cu mingea pe unul dintre terenurile de sport ce vor fi amenajate. Va mai exista o pista de carting, ambarcader si debarcader pentru barci cu vasle, dar si o pasarela pietonala metalica in arcada. Proiectul de modernizare mai prevede utilarea parcului cu 320 de banci si 245 de cosuri de gunoi, cu 13 camere de supraveghere video la care se adauga 2.290 de metri de fibra optica pentru reducerea poluarii vizuale.

"Consider ca atragerea de fonduri nerambursabile trebuie sa reprezinte prioritatea numarul unu a administratiei locale Sector 6. Aceasta este singura cale prin care putem realiza intr-un ritm accelerat o dezvoltare durabila la nivelul intregului sector, fapt ce se va reflecta in cresterea indicilor de viata. Pana in prezent, valoarea fondurilor nerambursabile atrase de Primaria Sectorului 6 este de 242.501.892,22 lei. Prioritatea noastra este dublarea acestei sume in urmatorii 4 ani", a declarat edilul Sectorului 6, Cristian Poteras, potrivit documentului citat.

A.S.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Cristian Poteras Drumul Taberei, #Parcul Drumul Taberei modernizare, #fonduri europene modernizare parc, #Cristian Poteras primar Sector 6 , #primar sector 6