Preda: In locul lui Boc as fi negociat cu PNL sa vina la putere

Sambata, 01 Mai 2010, ora 22:30
2943 citiri
Preda: In locul lui Boc as fi negociat cu PNL sa vina la putere

Eurodeputatul PD-L Cristian Preda sustine ca in locul premierului Emil Boc, dupa discursul ministrului Apararii Gabriel Oprea din Parlament pe tema legii pensiilor, ar fi negociat cu PNL intarea liberalilor la guvernare, subliniind ca isi mentine optiunea pentru un Guvern de dreapta PD-L-PNL.

"Eu sunt un suporter al acestui Guvern chiar in aceasta formula, desi imi doresc una mai buna, este o situatie in care trebuie sa recunoastem totusi ca PD-L s-a angajat in gestionarea tarii intr-o perioada de criza si cred ca acest aspect nu trebuie uitat, dincolo de critici.

Exista numeroase momente in care un plus de imaginatie, de responsabilitate, de subtilitate ar fi putut fi afirmat. Sunt dezamagit in unele cazuri dar per ansamblu am spus, nu sunt un adversar al acestui Guvern", a declarat Cristian Preda sambata, la Antena 3.

"In privinta unui gest politic important, si anume proiectul de revizuire a Constitutiei, consider ca Guvernul trebuia sa vada mai atent ce a facut comisia prezidentiala condusa de profesorul Stanomir, in al doilea rand cred ca problema pensiilor trebuia gandita sistematic si nu cred ca trebuia sa fie lasat loc tocmai pentru un discurs ca al lui Gabriel Oprea, care s-a folosit de acel potential de santaj", a mai spus democrat-liberalul.

Preda ar fi negociat cu PNL daca ar fi fost Boc

Preda a apreciat ca o pozitie ca aceea exprimata de ministrul Apararii in Parlament, in dezbaterea generata de legea pensiilor, nu este indreptatita, venind din partea unui membru al Guvernului care a inaintat legislativului proiectul in cauza.

"Domnul Oprea nu este doar al Armatei, nu suntem intr-o guvernare militara. (...) Am o mare retinere fata de orice contaminare a ideii guvernarii cu presiuni venite din partea militarilor, cu atat mai mult cu cat cel care le asuma e un militar cu totul special, imi pare rau, nu cred ca in armatele NATO avem generali implicati in afaceri imobiliare", a spus Preda.

Intrebat ce ar fi facut in locul primului-ministru Emil Boc dupa discursul lui Gabriel Oprea, Preda a spus ca ar fi negociat cu liberalii intrarea acestora la guvernare.

"As fi negociat cu PNL intarea in Guvern, asta as fi facut. Eu cred ca in aceste timpuri de criza e nevoie de o stabilitate mult mai mare decat cea pe care o are actualul Guvern", a spus Preda.

"Cred ca atunci cand faci politica nu trebuie sa te ascunzi dupa false justificari, niciun Guvern din lume nu refuza niste voturi, e o solutie de compromis cea care a fost gasita, am spus pe de alta parte din 2007 incoace ca avem nevoie de o guvernare care sa fie coerenta si sa angajeze PNL pe de o parte, PD-L de alta parte.

Raman suporterul decis al unei asemenea formule si ma voi bate pentru ca ea sa se impuna", a subliniat democrat-liberalul, chestionat in legatura cu faptul ca desi personal critica formatiunea infiintata de Gabriel Oprea, Guvernul partidului din care el face parte beneficiaza de voturile din Parlament ale independentilor.

Legat de noul partid aparut pe scena politica, format din fostii parlamentari declarati independenti, Preda a aratat ca are o simpatie fata de Cristian Diaconescu, aflat si el in platoul aceleiasi emisiuni, dar l-a criticat pe Gabriel Oprea

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Cristian Preda Gabriel Oprea pensii militari , #Emil Boc