Cristi Preda: As vrea sa vad bilantul lui Pivniceru, de ce a fost recompensata

Joi, 28 Martie 2013, ora 20:20
4017 citiri
Cristi Preda: As vrea sa vad bilantul lui Pivniceru, de ce a fost recompensata
Foto: Facebook/Cristian Preda

Europarlamentarul PDL Cristian Preda solicita Monei Pivniceru sa isi faca public bilantul activitatii din fruntea Ministerului Justitiei, pentru a vedea de ce a fost recompensata cu functia de judecator la CCR. "Vrem sa aflam detaliile acestui mandat, care sunt reusitele acestui mandat", cere Preda.

"As vrea sa vad si eu bilantul doamnei Pivniceru. E firesc ca atunci cand pleci dintr-o pozitie ministeriala, care a fost dorita cu multa pasiune, dansa a renuntat la calitatea de magistrat, sa faci un bilant.

Este un contrast foarte mare intre dorinta apriga din vara de a fi ministru si abandonul tacut si plictisit de acum. Dincolo de acest aspect psihologic, as vrea sa stiu si eu care este bilantul institutional: ce si-a propus doamna Pivniceru sa faca si ce a facut. Orice ministru face asta. Ce a realizat, care sunt realizarile ei: 1, 2, 3... daca exista. Cred ca trebuie sa spunem public ca nu vedem ce s-a intamplat, este o opacitate extraordinara.

Este socant sa vezi ca este vorba despre o persoana care si-a dorit cu ardoare sa devina ministru, abandonand cariera judecatoreasca, ca apoi dupa cateva luni pleaca si nu stim nimic despre ce a facut.

Avem dreptul sa stim bilantul, poate sunt lucruri care ne-au scapat si poate ca ne inselam noi cand spunem ca a fost un dezastru. Vrem sa aflam detaliile acestui mandat, care sunt reusitele acestui mandat, ce a facut doamna Pivniceru cat timp avut increderea USL ca ministru al Justitiei", a declarat Cristian Preda pentru Ziare.com.

Basescu: Pivniceru, o catastrofa la Justitie. Nu e straina de revocarile din CSM

Europarlamentarul PDL considera ca desemnarea Monei Pivniceru ca judecator la Curtea Constitutionala reprezinta o "recompensa" primita din partea USL, insa nu intelege care au fost meritele fostului ministru al Justitiei.

"Prestatia ei a fost zero. De la Bruxelles se vede ca a incetinit procesul de normalizare a functionarii Justitiei din Romania. A dezonorat statutul Romaniei in UE, inactiunea doamnei Pivniceru a dus la slabirea pozitiei Romaniei in UE. Culmea e ca ea este recompensata in tara pentru ceea ce de la Bruxelles se vede ca o povara pentru Justitia din Romania.

Doamna respectiva a capatat increderea USL pentru a deveni judecator la Curtea Constitutionala. A primit un premiu dupa ce a fost o catastrofa, numai in Romania se poate intampla asa ceva. Nu stiu vreun exemplu dintr-un stat UE in care un ministru care esueaza sa primeasca un premiu.

Este ca si cum repetentul primeste o coronita. Plagiatorul primeste premiul Academiei, cam asa ar veni, sa speram ca nu se va ajunge chiar pana acolo", a subliniat Preda.

Europarlamentarul si-a manifestat speranta ca sub mandatul interimar al lui Victor Ponta la Justitie se vor "face niste propuneri rezonabile de procuror-general si procuror sef la DNA". "Ar putea fi o perioada tranzitorie foarte reusita, ar fi mai buna decat mandatul doamnei Pivniceru", a concluzionat Preda.

Mona Pivniceru si-a dat demisia, Victor Ponta preia interimatul la Justitie

Marti, Mona Pivniceru a fost desemnata judecator al Curtii Constitutionale prin votul majoritatii senatorilor. Ea a fost propusa de USL. Miercuri, ea a demisionat din functia de ministru al Justitiei, postul fiind preluat de premierul Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Cristian Preda Mona Pivniceru, #Cristian Preda bilant Pivniceru, #Cristian Preda Pivniceru CCR , #europarlamentar