Cristi Preda, despre imigrantii romani: Londra va face presiuni, se va starni si isteria nationalista

Luni, 04 August 2014, ora 13:22
2119 citiri
Cristi Preda, despre imigrantii romani: Londra va face presiuni, se va starni si isteria nationalista

Europarlamentarul PMP, Cristian Preda, comenteaza declaratiile vicepremierului britanic, Nick Clegg, care cere ca imigratia in Marea Britanie provenind din tarile Uniunii Europene sa fie limitata.

Preda se asteapta ca Londra sa faca presiuni la Bruxelles, pentru modificarea directivelor legate de piata muncii.

"E interesanta aceasta pozitie a lui Clegg, pentru ca el, spre deosebire de alte voci care in ultimele luni, in ultimii ani s-au pronuntat in aceasta chestiune, vine din Partidul Liberal Democrat, adica nici UKIP, partidul lui Farage, deja de-acum cunoscut pentru aversiunea sa fata de romani, bulgari, in general fata de nebritanici, nici de la conservatori, care au incercat sa vaneze voturi pe terenul lui Farage.

(...) Deci in miscarea democrat-liberalilor pe acest teren e probabil ca Londra va propune o modificare a directivelor referitoare la munca, pentru ca altfel exista si a fost discutia asta si cand se vorbea la inceputul anului despre dezbaterea electorala din Germania, exista directiva europeana care spune clar: poti sa stai in oricare stat membru al Uniunii trei luni. Asta este limita.

E probabil, eu asta anticipez, o presiune venita de la Londra, probabil ca va veni si din alte capitale, pentru ca directive referitoare la circulatia in interiorul Uniunii si la relatia intre circulatia libera si munca sa fie modificate, astfel incat sa se gaseasca niste sisteme de gestiune care sa impiedice fraudele", a spus Crstian Preda, la RFI Romania.

Ingrijorare pentru imigrantii romani: Marea Britanie anunta noi restrictii

"Dincolo de aceasta preocupare, se va starni si isteria din nou nationalista, care e prezenta in toate societatile, nu avem doar noi oameni care se aprind repede cand aud discursul critic la adresa celuilalt. Vom vedea daca la toamna sau la anul se va intra mai profund in aceasta materie", crede europarlamentarul.

Marea Britanie cere controlul mai dur al imigratiei din UE

Imigratia in Marea Britanie provenind din tarile Uniunii Europene ar trebui limitata, va pleda luni intr-o alocutiune vicepremierul britanic Nick Clegg, lansand o dezbatere cruciala pe tema imigratiei si Europei cu noua luni inaintea alegerilor generale.

Potrivit unei copii a discursului sau, liderul liberal-democratilor, Nick Clegg, va propune o consolidare a sistemului european de integrare actual.

Citeste mai multe despre Preda: Londra va face presiuni pentru modificarea directivelor legate de munca, pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Cristian Preda imigranti romani, #Cristian Preda Londra imigranti romani, #Marea Britanie imigranti romani, #schimbare reguli imigranti Marea Britanie , #europarlamentar