Cristian Preda: Nu putem avea un presedinte atat de obtuz ca Antonescu

Marti, 27 August 2013, ora 09:14
2696 citiri
Cristian Preda: Nu putem avea un presedinte atat de obtuz ca Antonescu

Europarlamentarul Cristian Preda critica gestul presedintelui Senatului si al PNL, Crin Antonescu, care s-a intors pe calcaie si a plecat atunci cand Traian Basescu a vorbit la ceremonia de depunere a juramantului de catre noul ministru al Transporturilor, Ramona Badescu.

Pe blogul sau, Cristian Preda a scris ca "seful PNL nu a invatat nimic de cand e presedinte al Senatului. Fisa postului ii cere un anumit comportament, inclusiv participarea la actiuni la care trebuie sa vina si adversari politici. Langa el, Valeriu Zgonea, presedintele Camerei, s-a purtat asa cum cere demnitatea publica".

In aceeasi postare, Preda lasa sa se inteleaga ca, in opinia sa, Crin Antonescu nu este potrivit pentru a fi presedintele Romaniei.

"Un lider care vrea votul unei majoritati trebuie sa invete sa-si respeste adversarii. Antonescu nu pare pregatit decat pentru un stat partizan. Candidat la presedintie, seful PNL viseaza o Romanie 100% USL. Suntem mult prea diversi pentru a avea un presedinte atat de obtuz", concluzioneaza Cristian Preda.

"Imi exprim speranta ca nu veti mai avea aprecieri gen Crin Antonescu legate de DNA", a spus Traian Basescu in timpul ceremoniei de luni de la Cotroceni.

Seful PNL nu a fost insa prezent sa asculte aceasta remarca, el fiind primul care a aratat ostilitate la Cotroceni. Chiar atunci cand Traian Basescu a inceput sa vorbeasca, presedintele PNL, Crin Antonescu, a iesit din sala, dupa ce a dat mana cu Ramona Manescu.

Ulterior, la o conferinta de presa, presedintele a fost intrebat cum apreciaza comportamentul lui Crin Antonescu de luni, de la ceremonia depunerii juramantului noului Ministru al Transporturilor, Ramona Manescu, cand liderul liberal a plecat inaintea inceperii discursului lui Basescu.

Basescu si Antonescu - noi sageti la Cotroceni

"Intr-un singur fel: N-o sa ajunga niciodata presedinte, pentru ca nu stie ce inseamna sa fii presedinte, nu stie sa respecte functia. Si, de fapt, era o ceremonie dedicata chiar colegei sale", a spus presedintele.

Crin Antonescu si-a explicat, luni seara, gestul, la o emisiune difuzata de Antena 3.

Antonescu: Lui Basescu tare ii e frica sa nu fiu eu presedinte. De ce as mai fi ramas la discurs?

"De ce as mai fi ramas?", a declarat Antonescu adaugand ca a plecat pentru a arata public ca "discursul legat de Ministerul Transporturilor din gura lui Traian Basescu nu mai poate prezenta credibilitate".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Cristian Preda Antonescu plecare discurs, #Antonescu plecat discurs Basescu , #europarlamentar