Cristian Preda: Nu putem sa vedem in Europa doar un bancomat

Joi, 14 Mai 2015, ora 13:06
2389 citiri
Cristian Preda: Nu putem sa vedem in Europa doar un bancomat
Foto: Facebook/Cristian Preda

Romania trebuie sa puna si ea umarul la rezolvarea problemei azilantilor, nu putem sa vedem in Europa doar un bancomat, afirma europarlamentarul PPE, Cristian Preda.

Comisia Europeana a propus cote de repartizare a imigrantilor in tarile UE, iar Romania ar trebui sa primeasca 657 de azilanti.

Cristian Preda a declarat la RFI Romania ca tara noastra ar trebui sa accepte masura propusa de Bruxelles.

Planul CE de repartizare a refugiatilor: Cati migranti revin fiecarei tari si cine se opune

"Eu, personal cred ca trebuie sa fim solidari cu efortul european. Daca noi vrem ca de pilda portughezii, spaniolii, francezii sa fie mai interesati de ce se intampla in estul Europei, in vecinatatea estica si in special de ceea ce se intampla in Moldova, atunci si noi trebuie sa fim interesati de ce se intampla in sud. Nu putem sa cerem altora sa faca ceea ce noi insine nu facem, adica sa ne intereseze nu doar vecinatatea imediata, ci si vecinatatea sudica ceva mai indepartata geografic de noi", a spus europarlamentarul.

Intrebat daca Romania are capacitatea de a absorbi acesti azilanti, eurodeputatul PPE a raspuns ca da, precizand ca tara noastra va trebui sa distingem foarte clar si ce inseamna azilanti si ce inseamna migranti fara ideea de a obtine azilul politic.

CE vrea sa redistribuie imigrantii in toate statele membre. Ungurii si britanicii refuza

"Evident ca avem. Din cate stiu eu, au fost peste sapte sute de solicitari de azil si in mare parte ele au fost rezolvate. Noi va trebui sa distingem foarte clar si ce inseamna azilanti si ce inseamna migranti fara ideea de a obtine azilul politic aici. Altfel, nu cred ca este o problema pentru o tara ca Romania sa participe la acest efort. Sigur, nu o sa fim si nimeni nu o sa ne ceara sa facem efortul pe care-l fac nemtii sau suedezii sau olandezii, pentru ca toata lumea stie ca nu avem resursele de care dispun state membre mult mai bogate decat noi", a precizat Preda.

Citeste mai multe despre Cristian Preda: Romania trebuie sa fie solidara cu efortul european privind cotele de azilanti pe RFI.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#imigranti Romania, #straini azil politic, #imigranti Uniunea Europeana , #europarlamentar