Polemica in scandalul ambasadorului rus care i-a jignit pe intelectualii romani: Nu e nevoie de paie pe foc

Duminica, 29 Martie 2015, ora 14:15
5989 citiri
Polemica in scandalul ambasadorului rus care i-a jignit pe intelectualii romani: Nu e nevoie de paie pe foc
Foto: Facebook/Cristian Preda

Politicienii au intrat intr-o controversa aprinsa, dupa ce ambasadorul rus la Bucuresti Oleg Malginov a insultat doi intelectuali romani, numindu-i "badarani".

Daca Monica Macovei a criticat lipsa de reactie a presedintelui Klaus Iohannis, premierului Victor Ponta si ministrului de Externe Bogdan Aurescu, un alt europarlamentar, Cristian Preda, a spus ca "nu e nevoie de paie pe foc" si ca este suficient ca Malginov sa fie convocat la MAE de un secretar de stat.

"Nu presedintele, nu premierul, nu ministrul de Externe trebuie sa-i raspunda ambasadorului care i-a numit 'badarani' pe doi distinsi intelectuali. E suficient ca Malginov sa fie convocat la MAE de un secretar de stat. Acesta e, conform uzantelor diplomatice, nivelul potrivit pentru o reactie. Nu e nevoie de paie pe foc", a scris pe Facebook Cristian Preda.

Declaratiile acestuia vin dupa ce Monica Macovei a criticat lipsa de reactie aautoritatilor romane la limbajul agresiv al diplomatului rus.

"Ambasadorul Rusiei insulta romanii chiar din Bucuresti, lipsa de reactie a presedintelui, premierului si a ministrului de Externe este inacceptabila. Condamn cu fermitate atitudinea ambasadorului Rusiei, Oleg Malginov, si cer o reactie publica imediata, transanta si categorica a autoritatilor de la Bucuresti", a scris pe Facebook Monica Macovei.

Ambasadorul rus ii face "badarani" pe jurnalistii romani: Se cer sanctiuni pentru "omul lui Putin"

Atitudinea condamnabila la care se refera europarlamentarul vizeaza faptul ca ambasadorul rus la Bucuresti, Oleg Malginov, a criticat in termeni duri articolul "Ispita fascista a tovarasului Putin", semnat de Vladimir Tismaneanu si Marius Stan, care a aparut pe Contributors.ro, iar apoi a fost preluat de Romania libera.

Oleg Malginov a declarat, intr-un comunicat de presa postat pe site-ul Ambasadei Rusiei, ca "nu este deloc necesar ca pe paginile publicatiilor centrale sa se dea cuvantul la orice badaran" si ca "republicarea despre care este vorba sa ramana pe constiinta echipei editoriale".

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#Cristian Preda ambasador rus, #Cristian Preda ambasador jurnalisti , #europarlamentar