Cristian Preda, invitat in Miscarea Populara. Ce raspunde europarlamentarul

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 18:14
3772 citiri
Cristian Preda, invitat in Miscarea Populara. Ce raspunde europarlamentarul

Presedintele Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, i-a lansat o invitatie europarlamentarului Cristian Preda, acum suspendat din PDL, pentru a se alatura acestei formatiuni politice.

"Miscarea Populara este o constructie politica noua, care si-a propus sa adune in jurul sau toate vocile credibile de dreapta. Un partid puternic, unde democratia interna este pretuita, se consolideaza prin mesaje clare, prin atitudini precise, prin politici si programe coerente. Ma uit cu nedumerire cum o voce precum cea a lui Cristi Preda este sanctionata doar pentru ca spune direct ceea ce cu totii putem observa, si anume ca partidul din care am plecat si eu nu-si mai regaseste identitatea pe care si-a renegat-o de curand. M-as bucura daca domnul Preda s-ar alatura Miscarii Populare", a spus Tomac pentru Ziare.com, intrebat ce nume isi doreste sa mai vina in partidul pe care il conduce.

Cristian Preda - onorat, dar discuta si cu Forta Civica

Contactat de Ziare.com, Cristian Preda s-a declarat onorat de oferta, insa a spus ca nu da un raspuns acum, urmand sa mai reflecteze

"Primesc cu mare placere aceasta invitatie si am sa reflectez. E o invitatie onoranta, pentru ca e vorba de un partid care vrea sa continue ce a facut bine Traian Basescu in politica romaneasca si, cum se stie, sunt basist", ne-a declarat Preda.

Intrebat daca si Forta Civica i-a facut vreo oferta, europarlamentarul a confirmat, insa a spus ca nici aici nu a luat o decizie.

"Am discutat si cu Razvan Ungureanu si cu membri ai Partidului Forta Civica, si cred ca, la fel ca in cazul Miscarii Populare, e o formatiune care vrea sa urmeze principiile democrat-liberale, care nu se mai gasesc la PDL.

Cred ca atat Miscarea Populara cat si Forta Civica sunt partide foarte onorabile. Daca voi gasi o modalitate de colaborare cu ele, as fi foarte incantat (...) Voi colabora si cu PMP si cu Forta Civica in forme pe care urmeaza sa le definim", a mai precizat Preda.

Cine-l mai apara pe Basescu?

Cristian Preda spune ca va sprijini o formula politica ce va lupta alaturi de Traian Basescu impotriva USL, din moment ce PDL nu mai face acest lucru.

"Sunt suspendat din PDL si, din pacate, lucrurile evolueaza din ce in ce mai rau in PDL de la plecarea mea. Am remarcat si eu faptul ca nimeni din afara PDL nu a aflat cum va fi organizata competita pentru prezidentiale. Ei m-au trimis 'la plimbare', m-au exclus fara motiv, facand exact ce eu ceream sa se faca - organizarea unui guvern din umbra. Din pacate, lucrurile merg foarte prost.

(...) E nevoie ca in acest moment in jurul actiunii lui Traian Basescu sa se constituie o forta politica, pentru ca sunt surprins sa vad ca sunt putini care il mai apara si il mai sprijina pe Traian Basescu. Sunt eu, Elena Udrea, Tomac, Razvan Ungureanu, suntem o mana de oameni. Cred ca presedintele trebuie sprijinit in continuare (...) Ma mir ca toti adversarii nostri vorbesc despre basisti si am ramas foarte putini basisti care ne asumam aceasta pozitie", a conchis Preda.

"In acest moment Traian Basescu nu trebuie lasat sa lupte singur cu USL. Ii chem si pe altii alaturi de Traian Basescu, nu stiu de ce, brusc, atatia si atatia oameni din PDL pe care i-a sprijinit Traian Basescu, tac. Ii intreb - le e frica de Blaga, li se aplica sanctiuni?", a mai comentat Preda.

El a aruncat si cateva sageti catre vicepresedintele PDL Cezar Preda, care lansase un atac la adresa Miscarii Populare.

"Am vazut ca nimeni din PDL n-a intervenit pentru a spune ca alt Preda, si anume Cezar Preda, nu e indreptatit de nimeni sa faca un comentariu precum cel pe care l-a facut ieri (a spus ca Basescu a vrut sa faca Miscarea Populara pentru a face un 'partid de maicute' si i-a iesit unul de frustrati - n.red) ", a mai amintit europarlamentarul.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#Cristian Preda invitat Miscarea Populara, #Cristian Preda Forta Civica , #exclus PDL