Emil Boc: Cristian Preda nu va fi exclus, este important pentru PDL

Luni, 14 Mai 2012, ora 14:58
2378 citiri
Emil Boc: Cristian Preda nu va fi exclus, este important pentru PDL
Foto: realitatea.net

Cristian Preda nu va mai fi exclus din PDL, dupa ce Biroul Permanent National al partidului a hotarat, luni, pastrarea sa in randurile democrat liberalilor.

Presedintele PDL, Emil Boc, a afirmat ca europarlamentarul PDL nu va mai fi exclus, pentru ca a inteles ca trebuie sa-si sustina partidul, intr-o competitie electorala.

"Cristian Preda nu va mai fi exclus - a avut discutii cu mine si cu conducerea partirului si a inteles ca atunci cand esti intr-o competitie electorala trebuie sa sustii partidul, iar pe de alta parte, domnul Preda este important pentru PDL. Am retras initiativa PBN de excludere a lui Preda, s-a votat in unanimitate", a explicat liderul democrat liberal.

Cristian Preda: Atunci cand partidul e in dificultate, solidaritatea e singura atitudine rationala

La randul sau, purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat ca a fost votata retragerea propunerii de excludere a lui Cristian Preda din partid. Printre voturile exprimate a fost, totusi, si o abtinere, Voinescu neprecizand despre cine a fost vorba.

"Am luat in discutie de a retrage initiativa excluderii domnului Preda. Domnul Preda a spus ca a luat lectie din ce s-a intamplat si a inteles mesajul politic al nostru. Suntem bucurosi ca aceasta chestiune s-a incheiat asa.

A fost o discutie de principiu, amintindu-i ca suntem intr-o competitie politica si ca nu este firesc ca membrul unui partid politic sa sustina alt candidat, domnul Preda a inteles", a subliniat purtatorul de cuvant al PDL.

Totodata, Sever Voinescu a spus ca, precum orice membru PDL cu notorietate, Cristian Preda va sustine cauza partidului in dezabaterile televizate, mentionand ca acesta a fost prezent la lansarea candidaturilor la primarie a Sulfinei Barbu si a lui Teodor Paleologu.

Europarlamentarul PDL a reactionat la aceasta veste, notand pe blogul personal ca "membrii BPN au decis, cu o singura abtinere, sa nu mai trimita propunerea de excludere a mea catre CNC. Atunci cand partidul e in dificultate, solidaritatea e singura atitudine rationala".

Cristian Preda fusese propus pentru excluderea din PDL dupa ce a intrat in conflict cu optiunea democrat liberalilor pentru Primaria Capitalei, Silviu Prigoana, in luna martie. Atunci, Preda a declarat ca il sustine pe independentul Nicusor Dan la Primaria Generala, in detrimentul candidatului PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Cristian Preda excludere PDL, #Cristian Preda ramanere partid, #PDL vot Cristian Preda, #Cristian Preda important PDL , #exclus PDL