Reactiile reformistilor din PDL dupa suspendarea lui Preda: Ma mir ca nu i-au taiat Internetul

Luni, 03 Iunie 2013, ora 19:24
2257 citiri
Reactiile reformistilor din PDL dupa suspendarea lui Preda: Ma mir ca nu i-au taiat Internetul

Europarlamentarul Monica Macovei este de parere ca BPN al PDL "continua greselile", in conditiile in care forul de conducere al democrat-liberalilor l-a sanctionat pe Cristian Preda "pentru ca a criticat conducerea partidului si a cerut sa se aplice statutul PDL", potrivit eurodeputatei.

"Cristian Preda a fost sanctionat de BPN cu suspendare pe o perioada de 6 luni pentru ca si-a exprimat public opiniile si a atras atentia ca PDL nu respecta intocmai statutul, de pilda - nu stabileste un guvern din umbra", a notat Monica Macovei, pe blogul sau.

Aceasta a explicat ca statutul partidului prevede ca propunerea de suspendare pentru sase luni "urmeaza sa fie aprobata sau nu in Consiliul National de Coordonare (CNC)".

Macovei: Suspendarea lui Preda arata obtuzitatea majoritatii BPN al PDL

Fostul ministru al Justitiei subliniaza ca vicepresedinte PDL Alin Popoviciu, cel care a propus excluderea lui Cristian Preda, ramane in conducerea partidului, "dupa ce a reusit si trista performanta sa determine doi fosti ministri ai PDL - Daniel Funeriu si Teodor Baconschi - sa demisioneze in decurs de o saptamana".

"Desi a adus prejudicii concrete partidului prin pierderea a doi membri profesionisti si de calitate, dl Popoviciu nu a fost sanctionat. Propunerea de suspendare a lui Cristian Preda arata obtuzitatea actualului BPN (a majoritatii)", a mai afirmat Monica Macovei.

Paleologu: Preda parca ar fi Assurancetourix, bardul din satul lui Asterix

Un alt democrat-liberal propus de Alin Popoviciu pentru excludere, deputatul Theodor Paleologu, comenteaza ironic suspendarea lui Preda din PDL.

"Ce comicarie: parca ar fi Assurancetourix, bardul din satul lui Asterix, legat la gura si suspendat intr-un copac, ca sa nu-l mai auda. Ma mir ca nu i-au taiat Internetul, ca sa nu mai poata posta pe blog", a scris Theodor Paleologu, pe contul sau de Facebook.

Papahagi, despre "izbanzile sangerosului Popoviciu": Nu poate fi suspendata vocea lui Cristian Preda

Adrian Papahagi comenteaza si el suspendarea pentru sase luni a europarlamentarului Cristian Preda din PDL, insa recunoaste ca nu vede "cum poate fi suspendata vocea lui".

"Aici se opresc pentru moment izbanzile sangerosului Popoviciu: doi fosti ministri ai cabinetului Boc eliminati, un europarlamentar suspendat. Daca n-ar fi jalnic, mi-ar veni sa rad. A ajuns un Alin Who? Popoviciu sa traga mai greu in balanta decat trei politicieni de talie europeana", a afirmat Adrian Papahagi, pe contul sau de Facebook.

Cristi Preda se considera nedreptatit de conducerea PDL - ce are de gand sa faca

Europarlamentarul Cristian Preda este de parere ca decizia BPN al PDL de suspendare a sa din partid, pentru o perioada de sase luni, este una nedreapta.

"BPN al PDL a decis azi suspendarea mea pentru 6 luni din partid. E o hotarare nedreapta. Iau in considerare posibilitatea de a contesta decizia", a scris Cristian Preda, pe blogul sau.

Cristi Preda - suspendat din PDL pentru 6 luni. Ceilalti reformisti au scapat

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a anuntat luni ca in sedinta BPN s-a decis suspendarea lui Cristian Preda din partid pentru o perioada de sase luni. In schimb, ceilalti reformisti, amenintati si ei cu excluderea in ultimele zile, au scapat de orice sanctiune.

"Solutia, votata cu 4 abtineri, din care 3 doreau excluderea, a fost de a-i fi suspendata calitatea de membru al PDL pentru o perioada de 6 luni", a anuntat Vasile Blaga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Cristian Preda suspendat PDL, #Macovei Preda suspendat PDL, #Paleologu Preda suspendat PDL, #Papahagi Preda suspendat PDL, #Blaga suspendare Preda PDL , #exclus PDL
Comentarii