Preda, despre o separatie intre functia de premier si cea de sef al PD-L

Duminica, 11 Iulie 2010, ora 08:09
1786 citiri
Preda, despre o separatie intre functia de premier si cea de sef al PD-L

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda a sustinut sambata seara, ca ideea separarii functiilor din partid de cele din executiv trebuie gandita cu atentie pentru a nu se crea o "ruptura radicala", adaugand ca o astfel de despartire de atributii ar fi "interesanta" la varful formatiunii.

Preda a vorbit despre discutia din PD-L despre eventuala separare intre functiile din partid si cele din guvern si a atras atentia asupra riscului de a se lua o decizie pripita, "sa nu mai fie nimeni din guvern in partid si sa se ajunga la o ruptura radicala".

"Sa fim foarte atenti. Poate e interesant sa avem o asemenea separatie la varf pentru ca sistemul cel care e premier trebuie sa fie si liderul partidului, acest sistem a fost introdus de Adrian Nastase, nu a functionat, Calin Popescu Tariceanu a confirmat-o, Emil Boc era deja liderul partidului cand a fost desemnat premier. Trebuie vazut, discutia nu a avut loc in interiorul PD-L, e absolut necesara aceasta discutie", a explicat el.

"Hai sa nu grabim, nu ne place de Videanu, jos cu Videanu, nu-i chiar asa. Trebuie sa masuram bine", a adaugat europarlamentarul.

Pe de alta parte, Cristian Preda l-a laudat pe Emil Boc sub aspectul "curajului" de a-si asuma responsabilitatile de premier, desi s-a aflat "sub tirul" atacurilor "din toate partile".

Europarlamentarul PD-L a criticat insa modul in care partidul intelege deschiderea catre oameni din societatea civila.

"E bine sa fie gasite mecanisme de socializare politica, de includere si de luare in considerare. Pentru ca daca iei pe cineva precum Monica Macovei si dup-aia spui 'sa nu ne dea lectii de morala Monica Macovei', iti tai craca de sub picioare.

Ai facut un lucru bun si te apreciaza cei care te o sustineau si o apreciau inainte sa intre in partid, daca-i dai o palma dup-aceea, nu vei mai fi deloc apreciat, dimpotriva gestul va fi vazut ca un gest mimat, care nu-i curat. Trebuie sa ne asumam ce inseamna aceasta deschidere", a comentat Preda, care a continuat nominalizandu-i pe cei pe care-i vizeaza cu afirmatiile sale: Gheorghe Flutur si Ioan Oltean.

Cristian Preda le-a mai cerut colegilor sai democrat-liberali sa nu uite totusi care este realitatea electorala.

"E adevarat ca PD-L a avut un comportament electoral bun in ultimul timp, uneori a fost depasit de PSD, sa nu ne furam caciula. Am fost umar la umar, nu discutam despre un PD-L care a fost in cer si un PSD care era sub sol si PNL la minus sase.

PSD si PD-L au fost cot la cot si PNL a facut un scor istoric. Daca ne gindim ca suntem pe Nehoiu si restul sunt la cota 1500 avem o problema de identificare", a punctat Preda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cristian Preda PDL, #Cristian Preda Monica Macovei , #Monica Macovei
Comentarii
Poza constantin_ion007
constantin_ion007
rank 5
CERERE CATRE PARLAMENTUL EUROPEI: DETASATI PRIN ORDIN INTERN PE EUROPARLAMENTARII MONICA MACOVEI SI CRISTIAN PREDA SA SI DEA CU PRESUPUSUL REFERITOR LA ROMANIA SI POLITICUL EI SI RESPECTIV LUATI LE ACESTORA SALARIILE NECUVENIT INCASATE LA PARLAMENT...