ARD: Elicopterul, noul girofar al USL. Cat costa zborurile electorale?

Sambata, 10 Noiembrie 2012, ora 13:03
3394 citiri
ARD: Elicopterul, noul girofar al USL. Cat costa zborurile electorale?
Foto: B1TV

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda a criticat, sambata, solidarizarea celor doi co-presedinti ai USL cu membrii de partid anchetati de ANI si DNA, dar si zborurile electorale cu elicopterul efectuate in campanie, o "forma de dispret fata de cetateni".

Europarlamentarul a afirmat, intr-o conferinta de presa tinuta la sediul Aliantei Romania Dreapta, ca solidarizarea repetata a lui Crin Antonescu cu Liviu Dragnea, anchetat in Dosarul Referendumului, reaminteste de vremurile cand "liderii PSD insoteau anchetatii la tribunal".

Cristian Preda a criticat si faptul ca presedintele PNL a declarat public ca USL va face la alegerile parlamentare din 9 decembrie "exact lucrurile pentru care domnul Dragnea e anchetat".

Un alt subiect abordat in conferinta de presa a ARD a fost campania "extrem de costistitoare" pe care o duce USL, Preda referindu-se la zborurile de vineri cu elicopterul ale liderilor Ponta si Antonescu, acestia deplasandu-se, pe rand, la Pitesti, Alexandria si Targu Jiu, pentru a-si lansa candidaturile in mod oficial.

"Suntem surprinsi sa constatam ca, inca din prima zi, ni se propune imaginea unei campanii extrem de cosntistitoare(...) Elicopterul a devenit un nou girofar(...) Suntem curiosi cat costa un asemenea drum care ii duce intr-o dupa amiaza la Pitesti, Alexandria Targu Jiu. E o forma de disperet fata de cetateni", a declarat democrat-liberalul.

Botis a demisionat in 24 de ore, Ponta isi mentine ministrii incompatibili

Europarlamentarul PDL nu a trecut cu vederea nici reactia "dispretuitoare" a premierului Ponta fata de Mecanismul de Cooperare si Verificare, in contextul acuzatiilor lansate de ANI la adresa a 4 membri ai Cabinetului pe care il conduce.

"Am constatat ca primul ministru s-a exprimat intr-un mod dispretuitor la adresa MCV(...) Premierul a dat o replica incredibila, spunand 'Dau afara trei ministri, ca sa ce? Sa dea bine la MCV?", a declarat Cristian Preda.

Acesta a continuat cu o declaratie mai veche, facuta de Ponta cand era in Opozitie, si in care actualul premier comenta cazul fostului ministru Botis, care a demisionat din guvernul Boc in 24 de ore de la aparitia unor acuzatii la adresa sa.

"Nici un ministru dintr-un Guvern al unei tari europene, acuzat de ceea ce e acuzat domnul Botis, nu putea sa continue sa ramana in functie. (...) Nu-mi explic cum va justifica premierul Emil Boc faptul ca l-a tinut in brate in momentul in care a vazut despre ce e vorba. Poti sa spui 'nu cunosc un caz', dar dupa ce-l cunosti, sa-l tii in brate pe Botis, sa spui ca-i onest, sa astepti nu stiu ce anchete de la institutii pe care tot prim-ministrul le conduce s-a dovedit penibil, absolut penibil si incapabil de a lua o decizie cu adevarat de prim-ministru si de sef de partid", declara presedintele PSD, Victor Ponta, in aprilie 2011, cand se afla in Opozitie.

"Ministrul Botis a demisionat in mai putin de 24 de ore", a reamintit Cristian Preda, acuzandu-l pe Victor Ponta ca astazi, cand e la putere, nu mai considera normal "ceea ce considera cand era in opozitie", preferand sa ii mentina in guvern pe cei 4 membri ai Cabinetului sau dati, vineri, de ANI pe mana justitiei.

"Ii cerem premierului sa reia in consideratie exigentele MCV. Cerem adversarilor de la USL sa renunte la limbajul inacceptabil, gen prostituati perpetui sau jigodie(...) Sa discutam in aceasta campanie solutii, sa discutam despre crestere economica, locuri de munca, lucruri cu adevarat importante intr-un limbaj decent.

Solicitam USL desolidarizarea de persoanele anchetate penal, nu putem accepta aceasta ambiguitate", a mai declarat prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#elicopter campanie USL, #ministri incompatibili Ponta, #Antonescu solidar Dragnea , #PDL