Ciutacu: Il voi invita pe Cristian Preda la mine in emisiune, in ciuda boicotului PDL

Marti, 12 Iulie 2011, ora 10:46
1746 citiri
Ciutacu: Il voi invita pe Cristian Preda la mine in emisiune, in ciuda boicotului PDL
Foto: Arhiva

Jurnalistul Victor Ciutacu ii transmite democrat liberalului Cristian Preda ca, desi acesta crede ca Antena 3 e instrumentul Partidului Conservator si se comporta ca revista "Romania Mare" in anii '90, el il va invita in emisiunea proprie, "in masura in care va considera ca prezenta lui va fi utila".

"Apreciez faptul ca europarlamentarul Cristian Preda are puterea de a recunoaste ca a putut sa-si expuna civilizat si fara bruiaje ideile in emisiunea mea. Dar ma deranjeaza, desi pot intelege ratiunile politice, incercarea acestui domn inteligent de a crea o falie intre noi, "frecventabilii", si colegii nostri, "nefrecventabilii". O fi raspunderea individuala, insa, deocamdata, locul de munca e colectiv. Si eu ma simt bine la Antena 3.

Cu toate acestea, atitudinea mea fata de el nu se va schimba. In masura in care voi considera ca prezenta lui va fi utila desfasurarii emisiunii mele, il voi invita. Acceptarea invitatiei (sau, dupa caz, eventualul refuz) il priveste personal", scrie Victor Ciutacu pe blogul personal.

Desi a avut cuvinte dure pentru postul de televiziune Antena 3, Cristian Preda crede ca mai exista cativa jurnalisti cu care se poate discuta decent acolo, precum Victor Ciutacu si Gabriela Vranceanu-Firea, si ca democrat-liberalii nu ar trebui sa-i boicoteze si pe acestia.

"Eu de catva timp nu ma mai duceam in studiourile lor, am primit mai multe invitatii, am fost foarte deranjat de felul in care am fost tratat intr-o emisiune si luasem decizia individuala de a nu merge acolo. E o televiziune de partid care e minuscul si radical, pur si simplu enervant. Iesi cu o proasta dispozitie colosala dintr-o asemenea emisiune. Repet, e vorba de un partid minuscul si radical, care se exprima prin jurnalisti care vocifereaza si de cele mai multe ori striga la invitati, nu joaca rolul de moderatori.

Pe de alta parte, ramane de vazut daca mai exista nisa in care se poate discuta, imi amintesc, de exemplu, ca in emisiunea lui Victor Ciutacu se poate discuta, daca exista asemenea nise, pot fi folosite, nu sunt pentru solutia unei respingeri complete. Ca strategie individuala, nu am nicio retinere in a spune ca nu am de ce sa ma confrunt cu jurnalisti care sunt de fapt instrumentele unui lider de partid minuscul si radical. Pe de alta parte, daca exista o nisa, cum imi vine in minte emisiunea lui Ciutacu sau cum e, in multe cazuri, emisiunea Gabrielei Firea, eu cred ca trebuie frecventati, nu taiati de pe lista", a declarat Cristian Preda luni pentru Ziare.com.

Cristian Preda: Antena 3, instrumentul unui partid minuscul si radical - ca Romania Mare.

Presedintele OTPDL, Razvan Mustea, a anuntat luni ca reprezentantii Partidului Democrat Liberal vor boicota emisiunile postului de televiziune Antena 3, din cauza faptului ca acesta a prezentat un act fals, prin care se spunea ca ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, nu ar fi luat bacalaureatul din prima sesiune.

"Vorbim de falsificare, prezentarea unei liste falsificate si trunchiate despre domnul ministru Funeriu, in ideea ca dansul nu ar fi promovat examenul de Bacalaureat din prima sesiune. PDL va formula plangeri la Consiliul National al Audiovizualului si domnul ministru va initia actiuni in justitie", a spus Mustea.

El a acuzat Antena 3 ca se transforma in USL TV si a spus ca PDL va continua boicotul pana cand postul va intelege sa faca jurnalism profesionist.

PDL sare in apararea lui Funeriu - va boicota emisiunile Antena 3

I.U.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Victor Ciutacu Cristian Preda, #Cristian Preda boicot PDL, #boicot PDL emisiuni Antena3 , #PDL