Congresul PPE, la Bucuresti in octombrie

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 13:39
3963 citiri
Congresul PPE, la Bucuresti in octombrie
Foto: B1 TV

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a precizat, luni, ca presedintia Partidului Popular European a reconfirmat desfasurarea la Bucuresti a Congresului PPE.

Cristian Preda a declarat ca reuniunea va avea loc pe 17-18 octombrie, iar tema fundamentala a dezbaterilor va fi "Pentru o Europa democratica, pentru o Europa prospera".

Vor participa, conform democrat-liberalului, 73 de partide din 43 de tari.

"16 tari din UE au sefi de stat sau de guvern membri PPE, alte sase tari din afara UE au de asemenea sefi de stat sau de guvern din PPE. Evident, sunt invitati cei 13 membri ai PPE din Comisia Europeana si cei 271 de membri ai Parlamentului European", a mentionat Preda.

"Suntem in situatia fericita in care solidariateta cu familia europeana din care facem parte ne plaseaza intr-o pozitie buna, spre deosebire de PSD, care s-a vazut refuzat ca gazda de PES", a completat europarlamentarul.

Pe de alta parte, Congresul Partidului Socialist European, care ar fi trebuit sa se desfasoare la Bucuresti, la sfarsitul lunii septembrie, va fi mutat la Bruxelles din cauza controverselor create la nivel european de evenimentele recente de pe scena politica.

Liderul PSD, Victor Ponta, le-a transmis, vineri, o scrisoare liderilor PES, cerand organizarea Congresului din septembrie la Bruxelles, lucru justificat de "inabilitatea" oficialilor de la Bucuresti de a explica in plan extern actiunile politice privind suspendarea presedintelui Traian Basescu.

"Membrii delegatiei romane (delegatia PDL - n.red.) in Parlamentul European au primit o solicitare din partea BPN-ului de a incerca plasarea pe ordinea de zi a sesiunii plenare a Parlamentului European de saptamana viitoare a unei declaratii oficiale a Comisiei (Comisia Europeana n.red.). Vom incerca sa sustinem introducerea pe ordinea de zi a sesiunii plenare de saptamana viitoare a unui statement, a unei declaratii formale a Comisiei Europene despre situatia Guvernului Ponta in Romania", a mai punctat Preda.

"Situatia politica din Romania, care a preocupat asa cum stiti de la inceputul lui iulie intreaga opinie publica europeana, credem ca nu poate scapa unei evaluari din partea Comisiei care sa fie o evaluare formala facuta in fata forului care reuneste reprezentantii celor 550 de milioane de cetateni europeni", a adaugat vicepresedintele PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Congres PPE Bucuresti, #populari europeni reuniune Bucuresti, #Congres Bucuresti Cristian Preda , #PDL