Cristi Preda acuza USL de tentatia totalitara, specifica lui Ceausescu

Marti, 03 Iulie 2012, ora 12:03
1093 citiri
Cristi Preda acuza USL de tentatia totalitara, specifica lui Ceausescu
Foto: Facebook

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda considera ca sesiunea extraordinara a Parlamentului, ceruta de premierul Victor Ponta, este folosita de catre USL pentru a acapara pozitii institutionale si sa controleze total scena politica inainte de alegeri.

"3 iulie e o zi importanta pentru evolutia noastra politica. Ponta a cerut sesiune extraordinara a Parlamentului pentru a prezenta rezultatele recentului Consiliu European, la care a participat dispretuind o decizie a Curtii Constitutionale.

Declaratiile din ultimele zile ale liderilor USL vadesc insa o alta intentie: aceea de a folosi sesiunea convocata azi pentru a acapara pozitii institutionale - Avocatul Poporului, CCR, sefia celor doua Camere, presedintia - care sa permita USL controlul tuturor parghiilor care ar putea incetini drumul spre monopolizarea puterii.

Trebuie subliniat foarte apasat ca USL vrea un control total al scenei politice inainte de alegeri. Scrutinul ar urma sa confirme - la fel ca in comunism - un aranjament al partidului care a acaparat statul", scrie Cristian Preda pe blogul personal intr-un text publicat marti.

Circ in Parlament: USL cere revocari peste revocari. PDL pleaca din sala - LIVE

In opinia liderului PDL, la 22 de ani de la caderea lui Ceausescu, societatea romaneasca se confrunta din nou cu tentatia totalitara.

"La sfarsitul zilei, vom vedea daca drumul catre servitute a fost din nou deschis sau daca, dimpotriva, exista resurse pentru un comportament democratic al elitelor parlamentare", conchide Preda.

Inainte de sedinta de plen reunit al Parlamentului, in care premierul Victor Ponta urmeaza sa prezinte raportul privind participarea sa la Consiliul European, USL a cerut revocarea presedintilor celor doua Camere, Vasile Blaga si Roberta Anastase

USL a cerut, marti dimineata, convocarea unei sedinte extraordinare a Parlamentului in care sa fie discutata si revocarea Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu fiind acuzat de "incalcarea Costitutiei si a legilor in vigoare".

La scurt timp, Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au aprobat convocarea unei sedinte reunite de plen la ora 14.00 pentru revocarea din functie a Avocatului Poporului.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristian Preda USL control politic, #USL suspendare presedinti Camere, #sesiune extraordinara Parlament Victor Ponta , #PDL