Cristi Preda: Antonescu e un liberal al plagiatului, apara hotia intelectuala

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 16:17
4696 citiri
Cristi Preda: Antonescu e un liberal al plagiatului, apara hotia intelectuala

Presedintele PNL, Crin Antonescu, este un liberal de tip nou, "un liberal al plagiatului", in timp ce presedintele PSD, Victor Ponta, ar trebui sa-si dea demisia si sa se apuce sa scrie o "teza de doctorat veritabila", este de parere europarlamentarul PDL Cristian Preda.

Acesta apreciaza ca Antonescu actioneaza din cauza presiunilor generate de faptul ca PSD ar putea "sa uite" de candidatura sa la alegerile prezidentiale, suspendarea lui Traian Basescu fiind "singura actualitate" pentru Crin Antonescu, care "vrea sa se vada la Cotroceni".

Antonescu: Basescu ii va semna investirea lui Hasotti ca notarul, altfel il suspendam

"Este presat pentru ca ii e frica foarte clar ca nu cuvma PSD, dupa alegerile legislative, sa uite de candidatura lui la prezidentiale. El insusi a inteles-o si de-asta ii preseaza pe pesedisti. Pesedistii in ultima vreme erau mult mai retinuti, au spus ca suspendarea nu e de actualitate.

Dar pentru Crin Antonescu este singura actualitate, nu il intereseaza nimic altceva. Poate sa se intample orice, sa cada euro, nu-l intereseaza. Pentru el nu exista decat o problema, sa se vada la Cotroceni", a declarat Cristian Preda, pentru Ziare.com.

Antonescu, un liberal al plagiatului

Democrat-liberalul a spus ca PNL si PSD nu au nevoie neaparat de un motiv de suspendare a presedintelui Traian Basescu, fiind vorba numai de pretexte, iar suspendarea urmeaza sa fie demarata inevitabil.

"Ei demareaza oricum procedurile de suspendare. Lor nu le trebuie un asemenea motiv, astea sunt simple pretexte, dar folosindu-se de aceste pretexte, Crin Antonescu uita ceva si anume ca s-a transformat intr-un aparator al celor care fura, nu paini, ci opera stiintifica a altora.

Antonescu este un liberal de stil nou, e un liberal al plagiatului. Exista liberali clasici, neoliberali, respectiv, cu Crin Antonescu, liberali care apara hotia intelectuala", a explicat Cristian Preda.

Acesta crede ca Antonescu nu mai poate iesi din registrul amenintarilor si ca, pentru liderul PNL, politica "nu inseamna proiect care sa raspunda interesului cetatenilor, ci inseamna amenintari si invective la adresa adversarilor. Si foloseste aici o tema pe care a mai folosit-o PNL in urma cu cinci ani, cand CCR a aratat ca presedintele nu e notar".

Plagiator este o formula mai eleganta pentru hot

"In mod evident, Guvernul Ponta este lipsit de credibilitate pentru ca ne-a propus pana acum mai multe nume care s-au dovedit a fi numele unor plagiatori. Trebuie spus ca 'plagiator' este o formula mai eleganta pentru 'hot'. A plagia inseamna a fura, nu bani, ci a fura textele pe care le-au scris altii.

Plagiator este numele elegant al hotului. Nu este un hot de buzunare, ci un hot de biblioteca", a mentionat europarlamentarul.

Democrat-liberalul a afirmat ca, de multa vreme, PNL si PSD nu mai pun in discutie eventuale incalcari ale Constitutiei sau motivele pentru care presedintele poate fi suspendat, ci se bazeaza pe simplul ajutor al majoritatii parlamentare.

"In Constitutie nu se spune 'Presedintele poate fi suspendat daca o majoritate vrea acest lucru', se spune 'Presedintele poate fi suspendat daca incalca grav Constitutia'. Or, de ani buni, PNL si PSD nu mai spun asta, ne spun 'Il suspendam daca avem majoritate'. Cu alte cuvinte facem vointa noastra, facem ce vrem noi.

Eu l-as intreba pe Crin Antonescu de ce ii apara pe hoti, care este doctrinarul liberal care ii inspira? Liberalii apara proprieteatea, inclusiv proprietatea intelectuala. Crin Antonescu nu apara proprietatea, apara furtul de proprietate. Ce liberalism este asta? Pare sa fie un liberalism care rastoarna cu totul valorile fondatorilor.

Pe toti cei care refuza sa accepte furtul de proprietate ii ameninta. Pe Basescu il ameninta cu suspendarea", a adaugat Cristian Preda.

Ponta sa-si dea demisia si sa se apuce de scris o teza de doctorat veritabila

Acesta a precizat ca Traian Basescu este obligat sa vegheze la buna functionare a institutiilor, avand obligatia de a solicita din partea ministrilor garantii referitoare la buna lor credinta si ca Puiu Hasotti a inteles acest lucru, fiind "un om foarte rezonabil", care a spus ca va face o declaratie referitoare la propria opera.

"Desi domnul Hasotti s-a comportat onorabil, intelegend miza discutiei, seful sau de partid se face ca nu intelege", a spus europarlamentarul PDL, aratand ca pesedistii se gandesc la un alt candidat pentru prezidentiale, in locul lui Antonescu, si ca trebuie sa se gandeasca si la un nou premier, pentru ca premierul Ponta ar trebui sa demisioneze.

"Suntem un guvern condus de un plagiator. Suntem de rasul lumii. PSD trebuie sa se gandeasca, inainte de inlocuitorul lui Antonescu (pentru alegerile prezidentiale - n. red.), la un inlocuitor pentru Ponta. Nu stiu ce poate sa devina Ponta, se poate apuca sa scrie o teza de doctorat veritabila", ne-a mai precizat Preda.

Basescu, amenintat cu suspendarea de Antonescu: Vezi reactii

PSD si PNL se afla in universul lui Antonescu

Cristian Preda nu se asteapta ca PSD si PNL "sa revina in realitatea cotidiana, ei sunt in universul lui Antonescu, in care nu conteaza decat fotoliul de la Cotroceni", completand ca in cadrul USL vor aparea tensiuni pe seama paritatii candidaturilor, cu care social-democratii nu mai sunt de acord.

"Stiu ca o miza este mentinerea paritatii candidaturilor. Sunt deja informatii potrivit carora PSD n-ar mai fi de acord cu paritatea candidaturilor si ar fi propus PNL modificarea protocolului. Este posibil ca aceasta tensiune recenta introdusa de Antonescu sa fie expresia luptelor pentru fixarea candidaturilor", crede democrat-liberalul.

Nu in ultimul rand, explicand modalitatile prin care Traian Basescu poate fi suspendat, Cristian Preda a aratat ca exista trei planuri, in acest sens.

"Exista doua planuri: planul de a incepe suspendarea acum, astfel incat un referendum sa se tina in ziua alegerilor legislative. A doua varianta este cea potrivit careia dupa victoria din alegerile din toamna, pe care USL o considera deja data, sa se porneasca la inceputul anului viitor o suspendare pe baza unei majoritati solide. Exista si planul alternativ in care e luata in seama demiterea pentru inalta tradare", a conchis europarlamentarul PDL.

Ponta sustine PNL pentru suspendarea lui Basescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri ca ministrul propus al Culturii nu ii va trimite nicio declaratie presedintelui Traian Basescu, cum ca nu a plagiat, asa cum ceruse acesta si ca, daca seful statului nu-l investeste in functie luni, USL incepe procedurile de suspendare.

La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat ca sustine eventuala decizie a reprezentantilor PNL de a declansa procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

"Daca Traian Basescu nu semneaza luni, in conformitate cu prevederile legale, cu respectarea Constitutiei, investirea lui Puiu Hasotti, voi cere imediat PNL initierea procedurii de suspendare", a spus Crin Antonescu, vineri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Cristian Preda suspendare Traian Basescu, #Cristian Preda USL suspendare Basescu, #Cristian Preda Crin Antonescu furt proprietate, #Crin Antonescu suspendare Traian Basescu , #PDL