Cristi Preda: Blaga continua razboiul cu Udrea si Macovei

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 13:13
2849 citiri
Cristi Preda: Blaga continua razboiul cu Udrea si Macovei

Europarlamentarul PDL Cristian Preda il acuza pe presedintele partidului, Vasile Blaga, ca in continuare da "semnale de confruntare" cu fostii adversari - Elena Udrea si Monica Macovei. El sustine ca Monicai Macovei i se reproseaza plata cu intarziere a cotizatiei.

Intrebat de Romania Libera daca Vasile Blaga are "resurse pentru a creste partidul", Cristian Preda a raspuns ca acesta isi continua confruntarea cu fostii sai adversari pentru sefia PDL.

"Primele gesturi nu merg in aceasta directie. A dat mai degraba semnale de confruntare: fata de Traian Basescu si fata de tabara Udrea, dar nu i-a iertat nici pe reformisti, in special pe Monica Macovei, care este, chipurile, in mare intarziere... cu plata cotizatiei.

Cred ca, daca Blaga va continua razboiul cu celelalte tabere, va avea soarta politica a lui Andrei Marga, groparul PNTCD, care acum 10 ani si-a dat demisia din PNTCD prin fax de la Cluj. N-ar fi bine ca Blaga sa o ia pe un asemenea drum. Daca el continua lupta cu noi si cu Udrea, pentru a-si consolida pozitia fragila capatata in alegeri, PDL va avea de pierdut", a declarat europarlamentarul PDL.

Cristi Preda: Scindarea PDL e evidenta

Sustinator al motiunii "Reformistii" a Monicai Macovei, Preda considera ca PDL "ar fi fost intr-o situatie mai buna daca accepta o conducere colegiala".

"Nu aveam in vedere o asociere Blaga-Macovei-Udrea, ci concurenta a trei echipe conduse de trei persoane, care ar fi putut sa reprezinte parti diferite din PDL. Nu era vorba despre renuntarea la competitie. In acest fel, intr-o echipa puteau fi un reformist si alti doi membri, cu o alta identitate, nu neaparat din taberele Blaga sau Udrea", a explicat Preda.

Cristi Preda: Ar fi proasta-crestere sa candidez pentru o functie in PDL - Interviu

Europarlamentarul a mai aratat ca "reformistii" vor ramane in continuare in PDL, desi "unii dintre colegi i-au tratat pe reformisti mai rau decat ii trateaza pe cei din USL".

"Da, aceasta este decizia pe care am luat-o. Reformistii vor fi solidari, pe de alta parte, pentru ca pana acum nu am fost si, de aceea, cate unul era 'pescuit' de vreuna din tabere si pus in vitrina conducerii. Ca un trofeu. Marele repros adus reformistilor in timpul campaniei a fost ca se pregatesc sa plece din partid. Acum, oricine vede ca suntem departe de un asemenea gest", a subliniat Preda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristian Preda acuza Vasile Blaga, #Cristian Preda reformisti PDL, #Cristian Preda alegeri PDL , #PDL