Cristi Preda nu vrea o alianta cu UNPR: N-am intrat in PDL sa sustin PSD-isti ori PC-isti

Joi, 15 Martie 2012, ora 22:05
1639 citiri
Cristi Preda nu vrea o alianta cu UNPR: N-am intrat in PDL sa sustin PSD-isti ori PC-isti
Foto: Facebook

Europarlamentarul PDL Cristian Preda nu vrea ca liderii democrat-liberali sa incheie o alianta cu UNPR. Motivul? N-a intrat in PDL ca sa sustina "PSD-isti ori PC-isti vopsiti in graba in UNPR-isti".

"Unii pedelisti considera ca la alegerile locale din 10 iunie PDL ar trebui sa incheie o alianta cu UNPR, intrucat cele doua partide sunt partenere la guvernare. Ar fi prima alianta de acest fel incheiata in perioada de dupa 1989 (...)

Nu sunt dispus la un asemenea compromis. Pentru ca nu cred ca tara a profitat mai mult de pe urma UNPR decat a profitat UNPR de pe urma bugetului tarii. Nu voi sustine in niciun fel o alianta cu UNPR. Fiindca n-am intrat in PDL ca sa sustin PSD-isti ori PC-isti vopsiti in graba in UNPR-isti", scrie pe blog Cristian Preda, joi, sub titlul "Nu sustin o alianta cu UNPR".

Eurodeputatul mai spune ca "nici partidele care au sustinut guvernul Vacaroiu (PDSR, PUNR, PRM, PSM), nici gruparile din echipa dirijata de Isarescu (CDR, UDMR, PD, PSDR), nici membrii majoritatii pe care s-a bazat guvernul Nastase (PSD, UDMR), nici aliatii din guvernul Tariceanu II (PNL, UDMR) nu au gasit o cale sa se alieze electoral".

UNPR vine cu pretentii - vezi ce conditii pune pentru incheierea protocolului cu PDL

"Toti liderii partidelor guvernamentale - indiferent de forta lor - s-au dus la urne fara aliatii pe care i-au avut in Palatul Victoria. De ce PDL vrea sa se alieze cu UNPR? Motivul nu e ideologic. Daca ar fi asa, PDL s-ar alia cu UDMR sau cu PNTCD, partide care sunt si ele membre ale PPE. Sa fie vorba atunci de un calcul electoral riguros? Nu poate fi nici asa ceva, de vreme ce UNPR e creditat cu mai putin de un procent.

Despre ce e vorba atunci? Ca sa intelegem, trebuie sa ne reamintim ce e UNPR, din punct de vedere politic. Pe scurt, partidul condus de G. Oprea e format din doua categorii de persoane", aminteste Cristian Preda.

Potrivit parlamentarului european, UNPR este format din "deputati si senatori care au votat caderea guvernului Boc inainte de alegerile prezidentiale din 2009, dar care, dupa victoria lui Traian Basescu, au vrut sa fie parte a guvernului condus de acelasi Boc" si din "primari PSD, PC si PNL care, fara a parasi partidele pe listele carora fusesera alesi, pentru a nu-si pierde mandatul, au promis ralierea la UNPR incepand din aceasta vara, si au primit in schimb un sprijin masiv de la guvern".

PDL va incheia un protocol de sustinere, nu alianta electorala, cu UNPR

Concret, motivul pentru care Preda nu vrea o alianta PDL-UNPR este ca "uneperistii din prima categorie l-au abandonat pe Boc, pentru ca pe urma sa abandoneze USL. Cei din a doua categorie n-au abandonat USL si au promis ca nu-l abandoneaza pe Oprea".

"Merita sa inchei o alianta cu UNPR? Raspunsul e pozitiv doar pentru cei care cred ca partidele exista exclusiv la guvernare. Ca si pentru cei care cred ca pot pacali alegatorii mutand oamenii ca pe o tabla de sah si schimbandu-le identitatile dupa cum schimbi posetele de lux. Pentru cei care cred ca politica se face fara memorie si avand drept singure resurse banii care nu-ti apartin, adica banii de la buget", subliniaza Cristian Preda.

Democrat-liberalii au decis in cadrul Colegiului Director National, din 4 martie, ca PDL sa incheie cu UNPR un protocol de sustinere reciproca la alegerile locale din vara.

A.T.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Cristian Preda alianta UNPR, #alianta PDL UNPR, #alegeri locale 2012, #alegeri locale PDL UNPR , #PDL