Cristi Preda - suspendat din PDL pentru 6 luni. Ceilalti reformisti au scapat

Luni, 03 Iunie 2013, ora 14:35
3019 citiri
Cristi Preda - suspendat din PDL pentru 6 luni. Ceilalti reformisti au scapat
Foto: B1TV

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a anuntat luni ca in sedinta BPN s-a decis suspendarea lui Cristian Preda din partid pentru o perioada de sase luni. In schimb, ceilalti reformisti, amenintati si ei cu excluderea in ultimele zile, au scapat de orice sanctiune.

Vasile Blaga a precizat intr-o conferinta de presa ca la sedinta Biroului Permanent a fost "acceptata" si prezenta lui Cristian Preda, desi era obligatorie, conform statutului, iar europarlamentarul si-a prezentat punctul de vedere.

"Solutia, votata cu 4 abtineri, din care 3 doreau excluderea, a fost de a-i fi suspendata calitatea de membru al PDL pentru o perioada de 6 luni", a anuntat Vasile Blaga.

Intrebat de jurnalisti daca au mai fost luate in discutie si alte nume, in vederea sanctionarii, Vasile Blaga a raspuns negativ.

"Astazi biroul a discutat, si credem ca este suficient pentru acest moment, cazul domnului Cristian Preda", a declarat presedintele PDL, care a recunoscut ca el a fost cel care a propus solutia suspendarii lui Cristian Preda.

Vasile Blaga a mai explicat ca este o sactiune "foarte aspra", ea fiind premergatoare excluderii.

De asemenea, presedintele PDL a mai adaugat ca decizia suspendarii lui Cristian Preda trebuie ratificata in Consiliul National de Coordonare, pentru ca, in calitate de europarlamentar, acesta are o "functie de nivel inalt", similara cu cea de parlamentar roman.

Vasile Blaga a sustinut ca Preda nu a prezentat nicio lista de revendicari, asa cum anuntase. "De fapt niciuna. Zero critici", a punctat el, adaugand ca, in schimb, europarlamentarul a raspuns la toate intrebarilor colegilor sai.

Presedintele PDL a demontat acuzatiile aduse anterior de Cristian Preda, spunand ca PDL face Opozitie, iar guvernul din umbra al democrat-liberalilor va fi anuntat, conform statutului, dupa intrunirea CNC, care va avea loc probabil in luna iunie si la care se va aproba mai intai regulamentul de functionare a viitorului guvern din umbra.

"E o hotarare nedreapta. Iau in considerare posibilitatea de a contesta decizia", a reactionat Cristian Preda pe blog, anuntand ca nu intentioneaza sa se schimbe.

Cristi Preda se considera nedreptatit de conducerea PDL - ce are de gand sa facatitlu

Cristian Preda declarase inainte de sedinta BPN ca nu a fost invitat, dar a dorit sa se prezinte pentru a se apara.

"N-am fost invitat, insa am venit sa ma apar pentru ca peste tot acolo unde esti acuzat ai dreptul la aparare, doar in regimurile totalitare nu se respecta acest drept.

Am venit sa ma apar, am venit de asemenea sa acuz in fata conducerii partidului, in BPN, responsabilii partidului nostru care refuza sa aplice statutul. Daca e de gasit cineva vinovat pentru starea de lucruri din acest moment, acela e presedintele partidului Vasile Blaga pentru ca refuza sa aplice dispozitia din statut care ii cere sa constituie un Guvern din umbra ca principal instrument de opozitie", a declarat Cristian Preda.

Cristian Preda: Nu am fost invitat la BPN, am venit sa ma apar si sa acuz

Alaturi de Cristian Preda mai fusesera propusi pentru excludere si alti reformisti, printre care Theodor Paleologu, Sever Voinescu, Daniel Funeriu si Teodor Baconschi. Ultimii doi au decis sa demisioneze inainte de a fi luati in discutie de colegii de partid.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Cristian Preda suspendat PDL, #Blaga suspendare PDL , #PDL
Comentarii