Ziare.com

Cristian Preda: A venit momentul pentru Guvernul din umbra

Duminica, 14 Aprilie 2013, ora 20:38

   

Cristian Preda: A venit momentul pentru Guvernul din umbra
Europarlamentarul PDL Cristian Preda crede ca este momentul ca partidul din care face parte sa creeze Guvernul din umbra, asa cum prevede statutul.

"Articolul 56 al Statutului PDL prevede ca, atunci cand nu e la guvernare, partidul alcatuieste Guvernul Alternativa (GA)", aminteste Cristian Preda intr-o postare pe blog.

"Acelasi articol indica faptul ca 'organizarea si functionarea GA sunt stabilite prin regulament, adoptat de Consiliul National de Coordonare (CNC), la propunerea Biroului Permanent National'. Atunci cand am fost prim-vicepresedinte al PDL, am insistat pentru respectarea acestui punct din Statut. Mi s-a explicat ca, intrucat e vorba de o perioada electorala, aplicarea Statutului se poate amana. Au trecut alegerile, s-a organizat si o noua Conventie Extraordinara, s-a tinut si un CNC, care a completat structura de autoritate, s-a intrunit si noul BPN", continua Preda.

Europarlamentarul subliniaza: "Cred ca a venit momentul ca Statutul sa fie respectat".

Preda continua solicitandu-le membrilor BPN:

- sa numeasca o comisie care sa elaboreze un regulament de functionare si o structura a GA;

- sa adopte un calendar, care sa includa: (a) un termen-limita pentru elaborarea regulamentului; (b) o data pentru aprobarea regulamentului in BPN si (c) data convocarii Consiliului National de Coordonare care sa voteze structura GA.
Respectarea Statutului e prima datorie a unui responsabil politic.

Preda incheie amintind ca, "in numeroase randuri, membrii BPN au invocat disciplina de partid, mai cu seama atunci cand nu le erau pe plac declaratii politice ale membrilor simpli, dar influenti, din partid. Pana ce nu aplica ei insisi Statutul PDL, membrii BPN ar trebui sa se abtina sa califice gesturi sau declaratii".

"Imi voi face o datorie din reamintirea constrangerilor statutare", promite acesta.

A.I.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 385 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Guvern din "umbre"

Ei nu au fost in stare sa faca un guvern adevarat, daramite din umbra. Poate din "umbre". Cand imi amintesc caricaturile ce au fost la guvernare in frunte cu Boc, imi vine in minte filmul "De doi bani speranta"!

 

Băi Preda !

Tu ori ești....ori te faci ! Guvernu din umbră are căteva sute de ani,cu modificările de rigoare obligatorii avansului civilizației. Oculta indigenă sa urcat pe meterezele de la Plevna și Grivița la cererea Țarului Russiei. Tot guvern din umbră a fost și cel al lui Iliescu in 89 cind pentru prima oară in istoria contemporană Oculta Străină a ordonat eliminarea lui Ceaușescu. După 89 a inceput să ne călărească prin "eminențe cenușii" provenite....ce să vezi ? chiar din Nomenclatura ceaușistă. Și acum apari matali,instruit pe banii noștri in birlogu Ocultei străine ca să ne vorbești de Lup ! Un lup care să sfirșie și ce a mai rămas din această amărită de țară ! Un Guvern din Umbră ce se dă drept Fundație. Mă mir că nu ai numit această găselniță drept un Guvern de MILĂ NAȚIONALĂ ! Dar cum slugile trebuie să prevadă inainte mișcările stăpinului.....Nu uita că un Bufon termină ori in ștreang la ordinu Regelui...ori lapidat de popor prin inchiderea ochilor celui pe care la slujit !!

Atata foame de marire are acest individ, incat, in lipsa de altceva,

...s-ar multzumi si cu un post de ministru in "guvernul din umbra"! Interesant este, in cazul sau, ca milogeala este continua si pe fatza, nici macar asa, de ochii lumii, nu se mai fereste in a-si oferi nepretzuitele-i servicii!
Pacat ca nimeni nu-l baga in seama! Uite asa se pierde in derizoriu o adevarata nestemata!
Vorba sa fie!!

 

Un vers din poezia bufonului.. de Aldea !

Piesa-i gata, trag oblonul
Hei, ce ploaie e afară
Dacă v-au plăcut bufonii
Mai poftiti si-n altă seară

bine ca faceti guverne d/in umbra....

si atunci stiti masurile corecte..cand sunteti la putere, faceti toti aceleasi mizerii identice...toate bune, cr

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor