Cristian Preda: Adevarata opozitie vine de la UDMR

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 12:09
1446 citiri
Cristian Preda: Adevarata opozitie vine de la UDMR
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Cristian Preda acuza UDMR ca blocheaza modificarea Constitutiei, apreciind ca adevarata opozitie vine tocmai de la Uniune.

"Asa cum anticipam acum cateva zile, discutia despre tratatul interguvernamental va conduce - in cel mai bun caz - la o revizuire a Constitutiei care nu va lua in seama niciun alt aspect. Aceasta pare a fi principala concluzie a consultarilor de la Cotroceni", scrie Cristian Preda pe blogul sau.

Preda sustine ca arhitectura regimului e insa la fel de proasta ca si filosofia bugetara care a dominat ani de-a randul guvernarea, iar a bloca o revizuire comprehensiva e absurd.

Pedelistul este convins ca "opozitia vine de la UDMR" care, intr-adevar, s-a declarat impotriva modificarii numarului de alesi.

"Iar motivul pentru care maghiarii se opun e temerea lor ca o modificare a Constitutiei va diminua numarul de alesi de care dispun. Aceeasi teama explica si blocarea proiectului de redesenare administrativa. n fine, aceeasi teama explica veto-ul UDMR la legea votului pentru romanii din strainatate: UDMR nu doreste ca participarea sa sporeasca intr-atat incat Uniunea sa nu mai treaca pragul de 5%", mai scrie Cristian Preda.

In finalul articolului, europarlamentarul Preda concluzioneaza ca "UDMR a inceput sa faca o opozitie la fel de dura ca si USL la proiectele avansate de PDL".

"Poate ca ar fi bine atunci ca ministrii maghiari sa fie trimisi acasa? Sau ne apropiem de momentul unei schimbari mai ample?", se conchide pedelistul.

Consultari la Cotroceni: UDMR vrea modificarea Constitutiei, cu o conditie

UDMR este de acord cu amendarea Constitutiei, doar pe tema introducerii articolelor care se impun in urma acordului de uniune fiscala, fara introducerea altor subiecte, a declarat miercuri presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, in urma discutiilor pe care le-a avut cu presedintele Traian Basescu, la Cotroceni.

"In acest moment, alta solutie decat amendarea Constitutiei nu exista, care suntem de acord sa se faca in momentul in care partidele politice ajung la un consens, poate martie - aprilie - mai, cu conditia sa nu deschidem alte subiecte, si nici noi nu o sa introducem alte subiecte de amendare.

UDMR propune incheierea unui pact national intre partidele parlamentare, prin care cu totii sa sustinem modificarea doar in ceea ce priveste introducerea textelor care vor fi stabilite in legatura cu acordul de uniune fiscala. Nu se poate stabili inca data pentru referendum, sa nu ne grabim", a declarat Kelemen Hunor.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Cristian Peda UDMR opozitie, #Preda UDMR modificare constitutie , #PDL