Cristian Preda: Cer pensii mari pentru invatatori si profesori

Duminica, 23 Ianuarie 2011, ora 10:27
4321 citiri
Cristian Preda: Cer pensii mari pentru invatatori si profesori

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda cere pensii mai mari pentru profesori si invatatori.

El a declarat pentru Ziare.com ca acestia sunt mult mai indreptatiti decat cadrele militare sa primeasca bani mai multi pentru anii in care au muncit.

Basescu, despre recalcularea pensiilor militarilor: Trebuie respectata hotararea ICCJ

"Eu cred ca se vorbeste cam mult despre problema recalcularii pensiilor militarilor. Cred ca ar mai trebui facute comparatii. Nu stiu de ce un pensionar militar trebuie sa aiba mai mult decat un invatator care a muncit 30 de ani.

Cand imi va explica cineva ca un cadru militar care nu a purtat niciun fel de batalie trebuie sa aiba de zece ori mai mult decat un invatator, atunci o sa intru in aceasta dezbatere. Astept sa mi se explice de ce un invatator trebuie sa aiba o pensie de zece ori mai mica decat a unui militar care a stat in birou toata viata", a mai declarat Preda pentru Ziare.com.

Recalcularea pensiilor militarilor, ilegala - vezi motivarea ICCJ

Europarlamentarul PD-L a subliniat ca daca profesorii si invatatorii vor avea pensii mai mari, "se va iesi din aceasta stare de confuzie aspura valorii sociale a diverselor meserii".

"Eu sunt de acord cu pensii mari pentru invatatori si pentru profesori. Asta mi se pare mie normal. Cu salarii mari pentru ei, pentru ca asa se va iesi din aceasta stare de confuzie aspura valorii sociale a diverselor meserii.

Eu asta cer. Cer pensii mari pentru invatatori si profesori. Si mi se pare ca spatiul public nu trebuie ocupat de militieni si militari in rezerva. Democratia nu este organizata de pasiunile politice ale militienilor si militarilor in rezerva", a explicat Cristian Preda pentru Ziare.com.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, vineri, ca recalcularea pensiilor militarilor este ilegala, apreciind ca pensia reprezinta un drept patrimonial.

Astfel, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, printr-o decizie irevocabila, recursul Guvernului la o decizie a Curtii de Apel Cluj prin care s-a dispus suspendarea executarii H.G. nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor.

Acest lucru nu a parut insa sa-i impresioneze pe membrii Guvernului, Executivul anuntand tot vineri, dupa anuntul deciziei ICCJ, ca recalcularea pensiilor va continua, in afara de cele noua persoane care au fost implicate in proces.

Presedintele Traian Basescu a declarat insa, sambata seara, ca, in cazul recalcularii pensiilor militarilor nu exista alta solutie decat aceea de a respecta decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, instanta anuntand ca acest demers este ilegal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#pensii militari recalculare, #Cristian Preda recalculare pensii militari , #PDL