Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cristian Preda despre Ponta si interventia in cazul Voiculescu

Sambata, 26 Ianuarie 2013, ora 10:49
3297 citiri
Cristian Preda despre Ponta si interventia in cazul Voiculescu

Europarlamentarul PDL Cristian Preda remarca faptul ca prim-ministrul Victor Ponta a admis ca a gresit cu interventia sa in procesul lui Dan Voiculescu.

"La doua saptamani dupa ce l-am criticat in PE, pentru interventia sa in procesul lui Voiculescu, premierul Ponta a admis vineri ca a gresit", noteaza " Cristian Preda pe blogul sau, intr-o postare cu titlul "Mai bine mai tarziu decat niciodata".

"A fost o greseala a mea ca am exprimat un punct de vedere juridic cu care toti juristii au fost de acord pe care insa sigur media l-a interpretat exact invers. Era o declaratie juridica, si atat, care nu-l avantaja pe domnul Voiculescu. Adica ar fi trebuit judecatorul de la Tribunal sa-l judece, sa dea sentinta, nu sa amane procesul.

A fost interpretata gresit, m-am invatat minte, sa vorbesc de lucruri juridice doar cu juristii. Repet, domnul Voiculescu a fost si dansul suparat pentru ca era o declaratie pana la urma care-l dezavantaja", a spus Victor Ponta, vineri, intr-un interviu pentru HotNews.

In sedinta plenara din 14 ianuarie a PE, europarlamentarul PDL a spus ca "primul-ministru roman a criticat decizia unui tribunal care-l condamna pe unul dintre aliatii sai de la guvernare, Dan Voiculescu, declarand ca verdictul trebuie modificat".

"Victor Ponta l-a apostrofat apoi pe judecatorul Cristi Danilet, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, pentru ca acesta a cerut oamenilor politici sa nu mai ameninte judecatori si sa nu mai conteste decizii definitive ale instantelor. Pentru premierul de la Bucuresti, cine apara independenta magistratilor e adversarul sau politic", a afirmat democrat-liberalul, in urma cu aproape doua saptamani.

Totodata, in postarea recenta de pe blog, Cristian Preda afirma ca "masina de propaganda a PSD a consumat degeaba benzina in aceasta perioada, incercand sa-l scuze pe dottore".

Ponta, in apararea lui Voiculescu

Pe 9 ianuarie, Victor Ponta a contestat public decizia judecatorului Tribunalului Bucuresti care a trimis dosarul lui Dan Voiculescu inapoi la Curtea Suprema, calificand-o drept "o decizie gresita".

"Eu m-am uitat cu ochiul unui jurist si cred ca decizia judecatorului de la tribunal a fost o decizie gresita si ar trebui CSM, cine se ocupa, sa vada de ce a dat acea decizie. Cat domnul Vociulescu nu e senator, se judeca la instanta obisnuita, cand devine senator, merge la Curtea Suprema",a spus atunci prim-ministrul.

F.N.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cristian Preda Ponta recunoastere greseala, #Victor Ponta aparare Voiculescu, #Victor Ponta proces Dan Voiculescu , #PDL