Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Cristian Preda, despre suspendare: Exista doi beneficiari - Voiculescu si Basescu

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 17:24
2993 citiri
Cristian Preda, despre suspendare: Exista doi beneficiari - Voiculescu si Basescu
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Cristian Preda crede ca initierea suspendarii presedintelui de catre USL va avea doi beneficiari directi: Dan Voiculescu si Traian Basescu.

"N-au terminat debarcarea lui Geoana, dar s-au apucat de suspendarea lui Basescu. Cam asa s-ar putea rezuma anuntul de azi al USL. Vor exista doi beneficiari siguri ai deciziei luate de C.Antonescu si V.Ponta. Primul va fi Dan Voiculescu. Mai exact, trustul sau de presa", comenteaza Cristian Preda pe blog.

Democrat-liberalul precizeaza ca este vorba, mai exact, de trustul de presa al senatorului PC, care va avea de acum inainte un "titlu de rubrica permanenta".

"Mos Craciun le-a adus cadoul cu o luna mai devreme. Nu trebuie neglijat faptul ca V.Ponta si C.Antonescu s-au transformat astfel din lideri politici in editori de stiri", comenteaza ironic Preda.

Cel de-al doilea beneficiar al demersului de suspendare ar fi presedintele Traian Basescu insusi.

"Intr-adevar, pentru a produce suspendarea, e nevoie de o majoritate. USL nu o are. Antonescu si Ponta vor cauta sa faca presiuni asupra UDMR, promitandu-i participarea la viitorul guvern.

Presedintele nu e intimidat de asemenea calcule. In plus, el are o misiune mai usoara decat in 2007, cand unul dintre partidele guvernamentale ii era ostil. Esecul USL va fi exploatat de Traian Basescu. Nu e sigur ca in acest fel va profita si PDL. Dar nici nu e exlus", ii avertizeaza Cristian Preda pe liderii USL.

USL a decis luni sa demareze procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu in ciuda faptului ca nu dispune in Parlament decat de 218 voturi, cu 17 mai putin decat ar avea nevoie pentru a ajunge cu suspendarea la referendum, iar UDMR a anuntat prin vocile liderilor sai Kelemen Hunor si Marko Bela ca nu sustine acest demers.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#suspendare presedinte, #suspendare Basescu, #suspendare USL presedinte, #Cristian Preda suspendare , #PDL
Comentarii