Cristian Preda: Emil Boc trebuie sa faca un pas inapoi

Marti, 01 Martie 2011, ora 16:37
2806 citiri
Cristian Preda: Emil Boc trebuie sa faca un pas inapoi
Foto: Realitatea TV

Europarlamentarul Cristian Preda considera ca actualul lider al PD-L, premierul Emil Boc, "nu mai are niciun fel de energie, nu mai suscita in niciun fel speranta si optimismul", de aceea ar trebui sa faca un pas in spate, chiar daca este mai bun decat Victor Ponta si Crin Antonescu "la un loc".

"In acest moment avem nevoie nu de o solutie de supravietuire in PD-L, avem nevoie de o solutie invingatoare in fata USL. Asta este problema, desi Boc e mai bun decat Ponta si decat Antonescu, as spunechiar decat Ponta si Antonescu la un loc. Boc nu mai e o solutie pentru Romania, acesta este paradoxul, ca traim intr-o lume complet rasturnata.

Boc nu este fundamental, substantial vorbind, mai rau decat Ponta si Antonescu. Dimpotriva as spune. Numai ca el nu este in acest moment o solutie pentru Romania. O spun in primul rand cei 75% de oameni dezamagiti, oameni care nu mai vor sa vina la vot, oameni care detesta politica, aceasta este drama pe care o traim in acest moment", a declarat Cristian Preda la Europa FM.

Preda a adaugat ca Emil Boc nu e "mai rau decat ceilalti lideri ai Opozitiei", dar "e cineva care nu mai are niciun fel de energie, care nu mai suscita niciun fel de speranta si optimism".

"Intr-o asemenea situatie, din pacate, trebuie sa faci un pas inapoi", a subliniat europarlamentarul PD-L.

Acesta a dezvaluit ca impreuna cu Monica Macovei si Sever Voinescu pregatesc o strategie comuna pentru alegerile din partid, din luna mai.

Cristian Preda a spus la Europa FM ca vede posibila o formula de conducere a PD-L in fruntea careia sa se afle unul din cei trei reformisti, secondat de ceilalti doi. El afirma ca are semnale pozitive atat de la membri vechi cat si de la cei noi ai PD-L, in privinta sustinerii formulei Macovei-Preda-Voinescu.

Daca PD-L va permite sustinerea unei motiuni de catre un membru fara vechime, Cristian Preda spune ca va discuta cu Monica Macovei si Sever Voinescu pentru a stabili care dintre ei va fi "purtatorul de stindard" al acestei motiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Cristian Preda Boc demisie, #alegeri PDL, #Monica Macovei Preda Voinescu, #Cristian Preda congres , #PDL
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Cristian Preda se vede si pe el ca potential presedinte PDL, crede ca el ar readuce increderea pierduta de care vorbea mai sus?
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
Cristian Preda: Emil Boc trebuie sa faca un pas inapoi la LADA de GUNOI sa intelegem...