Cristian Preda: Exista tensiuni in PD-L, nimeni nu vrea sa straluceasca

Sambata, 05 Februarie 2011, ora 20:46
2607 citiri
Cristian Preda: Exista tensiuni in PD-L, nimeni nu vrea sa straluceasca

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda admite ca exista tensiuni in formatiunea din care face parte, insa considera ca este un lucru bun si "foarte sanatos".

"Exista o tensiune in PD-L si cred ca este bine sa avem tensiuni si competitie si diversitate. Este foarte sanatos. Nu trebuie sa ne speriem ca exista tensiuni sau puncte de vedere diferite sau competitie", a declarat Cristian Preda pentru Ziare.com.

Europarlamentarul este de parere ca un lucru bun este si faptul ca sunt multe persoane care vor sa se inscrie in cursa pentru sefia PD-L. Cristian Preda a precizat insa ca este foarte important nu doar sa participi la o competitie, ci si sa stii sa pierzi.

Liderii PD-L nu stiu cine sunt "stelele partidului" la care s-a referit Basescu

"Este bine ca sunt multe persoane care vor sa candideze la sefia PD-L. Trebuie sa stii nu doar sa intri in competitie, ci sa si pierzi. E ceva foarte sportiv. Nu este suficient sa ai curaj si determinare sa intri in competitie, dar trebuie sa ai si taria de a ramane cand esti infrant. Asa vad eu lucrurile. Daca unii sunt slabi si cred ca doar victoriosi pot sa traiasca intr-o organizatie...", a mai spus Preda pentru Ziare.com.

Pe de alta parte, in ceea ce priveste reprosurile aduse de presedintele Traian Basescu "stelelor PD-L", Cristian Preda a declarat ca nu intelege de ce nimeni nu s-a simtit vizat.

"Surprinzator ca atunci cand Traian Basescu a vorbit despre greii partidului nimeni nu a contestat calificarea, in timp ce atunci cand a vorbit despre stele toata lumea spune acum ca nu este stea. Deci nimeni nu vrea sa straluceasca", a subliniat Cristian Preda pentru Ziare.com.

Basescu a certat "stelele partidului" la sedinta PD-L

Europarlamentarul considera ca in contextul viitoarelor alegeri din PD-L, cei care aspira la cea mai inalta functie din partid ar trebui sa isi doreasca sa fie stele.

"Aceasta duioasa renuntare la stralucirea stelelor si deplasarea pe firmament cum se spune este o proba de modestie intr-o perioada in care tocmai deschiderea acestei competitii despre care vorbeam ar trebui sa impinga oamenii spre un comportament contrar. Dar in loc sa isi doreasca sa fie stele, colegii mei par sa refuze in mod absolut o asemenea postura. Deci e ceva contradictoriu la mijloc. Sau s-ar putea sa fie tocmai cei care nu vor sa candideze", a mai declarat Preda pentru Ziare.com.

Cristian Preda a comentat si noul concept de comunicare al PD-L anuntat de colegul sau, Cezar Preda, potrivit caruia parlamentarii democrat liberali nu vor mai participa la dezbateri televizate in timpul programului de lucru, iar la studiourile acreditate din Parlament vor discuta doar subiectele de pe ordinea de zi.

Parlamentarii PD-L nu mai au voie sa apara la TV in timpul programului de lucru (Video)

Asadar, europarlamentarul considera ca pe de o parte este o decizie buna pentru ca, spune el, foarte multi responsabili politici s-au transformat intr-un soi de comentatori.

"E bine sa nu se piarda foarte mult timp pe la televizor, eu sunt convins de asta. Spun asta pentru ca foarte multi responsabili politici s-au transformat intr-un soi de comentatori. Este adevarat, este un fenomen destul de grav din toate punctele de vedere, pentru ca nu mai stiu unde e comentariu politic si unde este angajament politic. Si asta nici de partea cealalta. Pentru ca si ziaristii din pacate sunt tentati sa intre in acest joc in care oamenii politici sunt mai degraba colegi de-ai lor, sunt comentatori si nu obiecte ale privirilor critice.

Se ajunge la un soi de confuzie in care, intrucat oamenii politici sunt foarte comentatori, pozitiile lor nu se mai vad. Pentru ca una e sa comentezi si alta e sa afirmi un punct de vedere, o perspectiva si asa mai departe. Deci asta e destul de jenant", a declarat Cristian Preda pentru Ziare.com.

Pe de alta parte, insa, Cristian Preda spune ca oamenii politici trebuie sa aiba libertatea de a spune da sau nu unei invitatii si nu sa fie trimisi de propriul partid ca niste functionari supusi.

"Vreau sa spun ca nici ideea ca partidul controleaza direct sau prin diversi intermediari, inclusiv platiti, aparitia la televiziune nu este sanatoasa. Eu cred ca aici televiziunile trebuie sa fie libere sa invite pe oricine oricand doresc. Nu cred ca trebuie limitata libertatea posturilor sau a gazetelor de a intervieva pe cineva, de o asemenea procedura a partidelor politice. Pe de alta parte, cred ca si oamenii politici trebuie sa aiba libertatea de a spune DA sau NU unei invitatii. Nu trebuie sa fie trimisi de propriul partid ca niste functionari supusi. Deci cred ca si libertatea lor e in joc", a mai declarat Cristian Preda pentru Ziare.com.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#cristian Preda PDL, #Cristian Preda tensiuni PDL, #Cristian Preda Basescu , #PDL