Cristian Preda: Ideologul noii guvernari este Adrian Nastase

Luni, 30 Aprilie 2012, ora 09:46
3958 citiri
Cristian Preda: Ideologul noii guvernari este Adrian Nastase
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Cristian Preda, desi recunoaste ca nu stie foarte multe despre componenta Executivului Ponta, ce va fi anuntata, marti, sustine ca, dupa parerea sa, ideologul noii guvernari este Adrian Nastase.

"In timp ce V.Ponta si C.Antonescu se distreaza, ne lasa sa intelegem fostul premier, el insusi lucreaza de zor pentru a contura filosofia noii ere. Doua sunt optiunile lui Adrian Nastase care sar in ochi din hatisul de vorbe insirate in doua articole de pe blogul sau", a scris Ponta tot pe blog.

Prima, spune Cristi Preda, ar fi "incetarea telejustitiei". "Cum la noi televiziunea a ajuns sinonimul perfect al caracterului public al unei discutii, indiferent de materia tratata, orice cetatean rational intelege din expresia folosita de fostul premier ca domnia sa asteapta ca tot ceea ce priveste justitia sa nu se mai discute vreodata public.

Din partea cuiva implicat in mai multe dosare in curs, obiectivul pare a fi o incercare de presiune", explica Preda.

Europarlamentarul PDL crede ca este interesant de vazut daca Victor Ponta il va pastra pe Catalin Predoiu la sefia Ministerului de Justitie si daca atitudinea fata de DNA se va schimba in viitorul apropiat.

Preda subliniaza ca o a doua optiune importanta impartasita de Nastase ar fi descrierea guvernarii Ungureanu ca fiind una politizata.

"Fostul premier nu ezita sa descrie guvernarea lui MRU ca una profund politizata si lasa sa se inteleaga ca V.Ponta ar putea conduce un Guvern mult mai putin partizan, in masura in care sarcina sa principala ar fi aceea de a organiza alegeri, toate optiunile fundamentale trebuind sa fie amanate pana dupa scrutinul din toamna", a continuat Preda.

Acesta mentioneaza ca Nastase sustine ca o echipa condusa de "un lider de partid atat de patimas precum V.Ponta" ar fi mai credibila decat cea condusa de Mihai Razvan Ungureanu, "repudiat de PNL si abandonat de PDL cand ii era lumea mai draga".

Cristian Preda se intreaba daca cetatenii, auzind acest vorbe, retraiesc momentele din perioada 2001-2004, cand "Guvernul decreta ca albul e negru, iar productia la hectar crestea pe masura ce Adrian Nastase vorbea".

"Nu e de mirare: ideologul sef lucreaza!", a conchis europarlamentarul.

A.G.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Cristi Preda Nastase ideolog USL, #Preda Guvern Ponta Nastase, #Nastase guvern USL , #PDL