Cristian Preda ii raspunde lui Prigoana: Nu sunt intelectual!

Sambata, 24 Martie 2012, ora 20:25
2799 citiri
Cristian Preda ii raspunde lui Prigoana: Nu sunt intelectual!
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Cristian Preda, unul dintre cei trei intelectuali din PDL impotriva carora Silviu Prigoana a inceput un adevarat razboi mediatic, tine sa precizeze ca nu este un intelectual, in ciuda doctoratului obtinut in Franta si a statutului de profesor.

Pe blogul sau, Cristian Preda explica faptul ca n-a pretins niciodata ca a intrat in PDL pentru a-si expune in vitrina mediatico-politica doctoratul obtinut in Franta.

"Nu am cerut in niciun moment sa mi se spuna in spatiul public profesor.

Nu am vrut vreo demnitate pentru ca as fi scris carti.

Nu am sustinut vreodata ca experienta academica trebuie descrisa in opozitie cu vreo alta experienta profesionala.

N-am pretins ca intelectualii au mai multe drepturi in cetate", mai scrie Preda.

Subliniind toate momentele in care a fost contestat in partidul din care face parte, Preda reaminteste ca a cerut demisia Monicai Iacob Ridzi, dupa izbucnirea scandalului in care a fost implicata aceasta si ca i-a reprosat Elenei Udrea lipsa de viziune in privinta dezvoltarii.

"Atunci cand am afirmat ca lipsa de incredere in Emil Boc compromite orice masura sanatoasa a guvernului, am fost tratat drept un biet profesor naiv. Atunci cand am atras atentia ca UNPR ne intinde o capcana, mi s-a spus ca intelectualii nu pricep pragmatismul", mai scrie Cristian Preda.

"Nu sunt intelectual! Tin prea mult la ceea ce au adus si aduc intelectualii unei societati ca sa ii las prada arogantei politicianiste", adauga europarlamentarul.

Deputatul PDL Silviu Prigoana a declarat joi seara ca singura varianta in care ar mai candida din partea democrat-liberalilor pentru Primaria Capitalei este daca vor fi dati afara din partid Teodor Baconschi, Cristian Preda si Theodor Paleologu.

Marti seara el spusese ca nu va candida la Primaria Capitalei din partea PDL si va face un pas in spate pentru a-i lasa pe "oamenii grei ai partidului" sa arate ceea ce pot, nominalizandu-i, in acest context, pe Teodor Baconschi, Cristian Preda si Theodor Paleologu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#conflict Cristian Preda Silviu Prigoana, #intelectuali PDL Prigoana , #PDL