Cristian Preda il ia la intrebari pe Ponta: Cate politici fiscale avem? Suspendati presedintele?

Vineri, 18 Mai 2012, ora 15:19
3837 citiri
Cristian Preda il ia la intrebari pe Ponta: Cate politici fiscale avem? Suspendati presedintele?
Foto: B1TV

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a tinut vineri o conferinta de presa in care i-a adresat 6 intrebari punctuale premierului Victor Ponta, toate aducand critici actiunilor si declaratiilor politice ale noilor guvernanti.

"Cati membri ai Guvernului fac politica fiscala si cate politici fiscale avem?", a fost prima intrebare pe care Cristian Preda i-a adresat-o premierului, referindu-se la taxa pe fast-food anuntata de ministrul Sanatatii sau la impozitarea carburantilor.

"Sunt ministri care impun taxe si vorbesc despre ele (...) L-au obligat pe Victor Ponta sa retracteze(...)A avea mai multi ministri de Finante nu e sanatos!", l-a avertizat Cristian Preda pe premier, spunand ca la Bruxelles este apreciata previzibilitatea economiilor statelor membre UE.

"E nevoie ca ministrul Educatiei sa vorbeasca in romana?" Dupa ce ni s-au propus doua persoane care aveau dificultati in asumarea propriilor cariere, Victor Ponta a numit pe cineva care articuleaza cu greu in limba romana. E inacceptabil ca in dialogul MEC-cetateni sa avem nevoie de translator", a subliniat Cristian Preda, cerand "sa fie numita urgent o persoana competenta la Ministerul Educatiei", mai ales ca ne aflam in plina perioada de examene scolare si este inadmisibil sa avem un interimat la acest minister.

Preda nu a pierdut prilejul de a reaminti ca si Sorin Oprescu, candidatul sustinut de USL pentru un nou mandat la Primaria Capitalei, a fost implicat in urma cu mai multi ani intr-un scandal legat de asumarea unor articole cu scopul de a-si imbunatati CV-ul.

"Am salutat ca, dupa o presiune a comunitatii stiintifice, l-a abandonat pe domnul Mang(...) Il va abandona si pe Sorin Oprescu?", a intrebat Preda.

Cea de a treia intrebare s-a referit la suspendarea presedintelui. "A decis Victor Ponta suspendarea lui Traian Basescu? Dupa o discutie destul de penibila privind reprezentarea Romaniei la Bruxelles, domnul Ponta a parut sa cedeze, dupa care a anuntat ca la Consiliul European din iunie va merge el. Stim cum functioneaza institutiile europene din mijlocul lor, Consiliul European are o compozitie, avem o lista cu membri", a precizat europarlamentarul, subliniind faptul ca de pe ultima lista a fost scos Nicolas Sarkozy, care a pierdut alegerile in Franta, nu si Traian Basescu.

"Anuntand ca la Consiliul din iunie lucrurile stau diferit, Victor Ponta a anuntat ca declanseaza suspendarea presedintelui?", a intrebat democrat-liberalul.

A patra intrebare s-a referit la temerile privind politizarea justitiei.

"A decis impreuna cu ministrul Justitiei restauratia? Vor sa se intoarca la regimul din 2004, inainte de aderare", a avertizat Preda, spunand ca in aceasta perioada, in care "toata lumea asteapta cu sufletul la gura raportul pe MCV", ar fi foarte grav ca noul guvern sa transmita semnale ca justitia de la Bucuresti se intoarce in timp.

"Mai e loc in Parlament in afara celor de la USL?", a fost cea de a cincea intrebare pe care Cristian Preda i-a adresat-o liderului PSD. El a precizat ca legea Ponta-Antonescu, referitoare la votul uninominal intr-un singur tur a fost aspru criticata de organizatiile neguvernamentale, inclusiv la intalnirea de joi a Coalitiei 2012 pentru Alegeri curate.

"Au conceput un mod de scrutin despre care nu a fost vorba pana in ziua investirii Guvernului Ponta. Un mod destinat ca daca au 40% la alegeri sa ii duca la 70% in Parlament (...) Ieri Mihai Voicu a spus clar ca scopul modului de scrutin ales este de a distruge PDL. Noi stiam ca modul de vot traduce optiunile electoratului", a precizat Cristian Preda.

Europarlamentarul a mai subliniat ca la dezbaterea de joi "s-au spus lucruri extrem de grave".

"Modul de scrutin propus de Ponta ne readuce in comunism. Inca mai socant este ca modul de scrutin din 2008 e de departe mai bun decat cel propus de Ponta(...)Guvernul trebuie sa raspunda: Victor Ponta gandeste politica in termeni de partid-stat bicefal, cu tentatia de a ocupa intreg Parlamnentul?", a declarat Cristian Preda.

Cea de a sasea intrebare adresata premierului a fost de natura personala: "Care mai este modelul sau politic?"

Cristian Preda a sustinut ca Ponta este prezentat de agentiile de presa europene ca un infocat admirator al lui Che Guevara. "Asa este definit dincolo de spatiul romanesc. Asta a ramas?", l-a intrebat Cristian Preda pe premierul Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Cristian Preda Ponta suspendare, #Cristian Preda Ponta Che Guevara, #Cristian Preda ministrul Educatiei , #PDL