Cristian Preda: In loc sa raspunda solicitarilor CE, USL agraveaza derapajele

Luni, 23 Iulie 2012, ora 16:44
2249 citiri
Cristian Preda: In loc sa raspunda solicitarilor CE, USL agraveaza derapajele
Foto: B1TV

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda le-a cerut, luni, liderilor USL sa inceteze campania ultranationalista "virulenta" dusa impotriva liderilor europeni, campanie care ii afecteaza in primul rand pe cetatenii romani.

"Cerem PSD si PNL sa inceteze aceasta campanie", a subliniat Preda, dezaproband mesajul radical transmis de USL in aceasta campanie pentru referendum la adresa presedintelui CE, Jose Manuel Barroso, si a cancelarului german, Angela Merkel.

"E un mesaj radical impotriva UE, adica impotriva cetatenilor romani. USL se poarta ca si cum UE ar fi ceva exterior, suntem parte a Uniunii Europene. Cerem sa inceteze aceasta campanie impotriva unora dintre liderii statelor membre, aceasta campanie va dauna cetatenilor romani", a precizat europarlamentarul PDL.

Cristian Preda le-a mai cerut lui Victor Ponta si Crin Antonescu sa spuna ce cred cu privire la declaratiile facute saptamana trecuta de fostul ministru liberal al Justitiei Tudor Chiuariu, potrivit caruia presedintele Barroso ar fi un "politruc".

"Isi asuma Victor Ponta si Crin Antonescu acest calificativ?(...)Sustinem apelul facut de Joseph Daul pentru ca in septembrie Victor Ponta sa vina si sa explice in fata deputatilor europeni in ce fel intelege sa raspunda solicitarilor Comisiei Europene", a mai adaugat Cristian Preda, referindu-se la lista cu cele "11 porunci" transmise de la Bruxelles, cum au fost calificate de liderii USL.

Cristian Preda a mai subliniat ca Victor Ponta si Crin Antonescu, in loc sa raspunda acestor solicitari au "accentuat comportamentul" care a dus la ingrijorarea liderilor UE in ceea ce priveste respectarea statului de drept in Romania.

Preda a facut referire la plangerile penale depuse de USL pe numele a 15 lideri ai Opozitiei.

"In denuntul penal e vorba doar de declaratii. E vanata in acest fel opinia", a punctat europarlamentarul, apreciind ca asistam la un "atac la libertatea de exprimare" caruia i se adauga si gestul primarului din Orsova de a arunca in Dunare torta cu flacara democratiei.

In plus, Cristian Preda a reamintit "atacurile mai mult decat penibile" ale USL la adresa unor jurnalisti de la radio sau TVR Info, precum si declaratia facuta de premierul Ponta intr-o sedinta de guvern, potrivit careia investigatiile facute de DNA la Spitalul Floreasca seamana cu actiunile "staliniste" de dinainte de 1989.

"In loc sa raspunda solicitarilor CE, USL agraveaza derapajele. Cerem incetarea acestei campanii", a conchis europarlamentarul, punctand si faptul ca, in aceste conditii, leul a atins luni un nou minim istoric.

Rugat de jurnalisti sa ofere mai multe detalii cu privire la campania antieuropeana dusa de USL, Cristian Preda a aratat un material al USL in care se spunea ca Barroso si Merkel nu trebuie sa se exprime, sustinand ca acesta face parte dintr-o "campanie ultranationalista".

Cristian Preda a criticat inca o data discursurile antieuropene ale USL si a dat exemplu modul in care aceste declaratii ii afecteaza pe romanii care isi cauta de lucru in strainatate. "Sa nu ii mai foloseasca pe Barroso si Merkel impotriva cetatenilor romani", a conchis el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Cristian Preda campanie antieuropeana USL, #Preda USL Barroso Merkel, #Cristian Preda 11 porunci , #PDL