Cristian Preda: Intalnirile alesi-ministri inaintea deciziilor trebuie institutionalizate

Sambata, 19 Iunie 2010, ora 22:31
922 citiri
Cristian Preda: Intalnirile alesi-ministri inaintea deciziilor trebuie institutionalizate

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda a afirmat ca este nevoie ca deciziile importante adoptate de partid sa survina dupa intalniri intre demnitarii din Executiv si alesii nationali si locali, intalniri ce ar trebui institutionalizate.

Cristian Preda considera ca PD-L ar trebui sa institutionalizeze consultarile periodice intre alesii locali si ministri, pe de o parte, si cele intre alesii nationali si ministri, de cealalta, practica ce ar limita proportiile nemultumirilor interne si ar reusi sa compenseze slabirea puterii Biroului Permanent National.

"Este nevoie de contacte frecvente, formalizate intre alesii nationali si elita guvernamentala care sa devina parte a culturii organizationale si sa preceada deciziile importante", a declarat Preda, referindu-se la nemultumirile in legatura cu ministrii pe care unii parlamentari PD-L le-au facut publice in ultima vreme.

Europarlamentarul considera ca aceste consultari ar putea sa compenseze si slabirea influentei Biroului Permanent, fenomen care a aparut ca urmare a cresterii partidului peste 30% din optiunile electoratului si a introducerii votului uninominal.

"Votul uninominal a consolidat pozitia alesilor in raport cu partidul. Sunt mai putini docili si nu sunt dispusi sa mizeze pe un pariu national, ci pe unul local, in perspectiva viitoarelor alegeri. De asemenea, parlamentarii isi fac calcule electorale mai devreme", a constatat Preda. In ceea ce priveste cresterea numarului de parlamentari ai partidului dupa ultimele alegeri legislative, Preda sustine ca datorita numarului lor mare este acum mai dificil ca BPN-ul partidului sa-i controleze eficient pe toti.

Deputatul PD-L Sulfina Barbu a afirmat vineri, la RFI, ca "este o realitate" faptul ca Guvernul nu comunica parlamentarilor partidului ceea ce-si propune sa faca, astfel ca de multe ori senatorii si deputatii afla din presa despre masurile Executivului.

"Este o realitate, un lucru pe care nu l-am ascuns, ca din pacate, Guvernul nu comunica grupurilor parlamentare ceea ce si-a propus sa faca si de multe ori, noi, parlamentarii Partidului Democrat Liberal aflam din presa despre masurile Guvernului.

Este o realitate si este un lucru la care trebuie sa raspunda Guvernul, dar nu doar prin a recunoaste ca asa se intampla, ci si prin stabilirea unui mecanism prin care Parlamentul sa fie informat corect despre masurile pe care Guvernul si le asuma, urmeaza sa le ia si cred ca este corect sa le aflam inainte si nu din presa", a sustinut Barbu, la RFI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#cristian Preda PDL, #Cristian Preda decizii Guvern , #PDL