Cristian Preda: La Congres ar trebui afirmata opozitia dintre fesenisti si reformisti

Marti, 19 Februarie 2013, ora 12:37
1733 citiri
Cristian Preda: La Congres ar trebui afirmata opozitia dintre fesenisti si reformisti

Campania pentru presedintia PDL a inceput prost, iar liderii partidului spun ce le vine la gura, spune europarlamentarul Cristian Preda. El precizeaza ca reformistii din PDL nu vor sa arda etapele si sa fure startul si ca deocamdata este timpul reflectiei, al consultarii, al reunirii. Preda propune ca partidul sa aiba trei co-presedinti si sapte vicepresedinti.

Cum apreciaza Cristian Preda implicarea presedintelui Traian Basescu in campania interna din PDL?

"Presedintele vrea sa descrie o problema care e foarte serioasa. E vorba de credibilitatea partidului de Opozitie. Cred ca asta este mesajul principal, e nevoie de un partid de Opozitie solid in Romania. Democratia nu exista fara Opozitie. Ar fi criminal ca Opozitia din Romania sa fie lasata pe mana PP-DD. De asta cred ca e urgenta remodelarea si modernizarea Partidului Democrat Liberal, pentru a avea o Opozitie inteligenta si solida in Romania", spune eurodeputatul democrat-liberal, la RFI Romania.

Cristian Preda: A treia cale a PDL e cuplarea la realitate

Intrebat cum se vor pozitiona reformistii din partid, Cristian Preda a raspuns: "Noi deocamdata reflectam, consultam si reunim. Trebuie sa facem toate aceste trei lucruri".

"Mie mi se pare ca deocamdata campania a pornit prost, liderii nostri spun ce le vine la gura, nu pare sa fie rezultatul unei reflectii ce se spune in ultimele zile. Cred de asemenea ca trebuie sa consultam si facem acest lucru, cei din grupul reformistilor si sa reunim, sa avem contacte cu filiale si sa cautam ceea ce eu am numit a treia cale. Eu cred ca e nevoie de o a treia cale, adica de un partid care sa functioneze ca-n restul Europei, sa nu fie intors cu fata la trecut. De asta cred ca opozitia principala care va trebui afirmata in Congres e cea dintre fesenisti si reformisti", a afirmat europarlamentarul PDL.

Citeste mai multe despre Cristian Preda: Reformistii din PDL cauta a treia cale; la Congres ar trebui afirmata opozitia dintre fesenisti si reformisti, pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristian Preda cale PDL, #Cristian Preda reformisti PDL, #Cristian Preda opozitie fesenisti reformisti , #PDL