Cristian Preda: Liderii USL vor sa-l demita pe Basescu pentru ca nu e in tabara lor

Luni, 23 Iulie 2012, ora 13:38
2691 citiri
Cristian Preda: Liderii USL vor sa-l demita pe Basescu pentru ca nu e in tabara lor
Foto: Facebook

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda considera ca liderii USL vor sa-l demita pe Traian Basescu nu pentru ca a incalcat Constitutia, ci pentru ca nu e in tabara lor.

"De cateva zile, afise enorme au impanzit spatiul public. Autorii sunt membrii USL, iar afisele privesc diverse motive pentru care Traian Basescu ar trebui sa fie demis, asa cum cred amicii politici ai domnilor Ponta, Antonescu si Voiculescu. Se vorbeste mult despre locuri de munca, spitale, educatie, parinti, pensionari. Niciunul dintre afise nu contine vreo referinta la articole constitutionale pe care le-ar fi incalcat presedintele ales in 2009.

Ca si afisele, discursurile puterii din aceste zile descriu optiuni politice si mai ales declaratii ale lui Traian Basescu sau ale unor apropiati de-ai sai. Propaganda USL nu mentioneaza incalcarea Constitutiei decat marginal si niciodata nu e indicat vreun text precis din Constitutie, ca si un gest al lui Traian Basescu care sa fi intrat in conflict cu respectiva prevedere din Actul fundamental. E marturisita astfel intentia de a-l destitui pe Traian Basescu nu pentru incalcarea Constitutiei, ci pentru ca nu e in tabara USL", scrie Cristian Preda pe blogul personal intr-un text publicat luni.

Ponta: Basescu, primul presedinte care si-a atacat tara ca sa ramana in functie

In opinia europarlamentarului PDL, este putin probabil ca, pana la sfarsitul saptamanii, lucrurile sa se schimbe in conditiile in care USL mizeaza pe "impopularitatea lui Traian Basescu, nu pe neconstitutionalitatea vreuneia dintre deciziile sale".

"Iar de cand in peisaj si-a facut aparitia, pe langa presedintele interimar, si Mircea Geoana, presedintele sondajelor de acum trei ani, am tot mai mult impresia ca referendumul risca sa se transforme in al treilea tur al alegerilor din 2009", conchide Cristian Preda.

Basescu explica lovitura de stat: Au inlocuit plutonul de militari cu ordonantele de urgenta

Reactia prim-vicepresedintelui PDL vine dupa ce, duminica seara, fostul presedintele al Senatului, Mircea Geoana, a declarat ca a renuntat la mandrie ca Traian Basescu sa plece de la Cotroceni.

Daca eu am considerat ca este mult mai important sa renunt la mandrie ca sa plece Basescu, daca eu cred ca sa plece Basescu e mai important decat neintelegerile dintre mine si PSD, este foare important ca fiecare politician si fiecare roman sa faca la fel", a declarat Mircea Geoana, duminica seara, la Antena 3.

A.T.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Cristian Preda demitere Basescu USL, #Basescu Constitutie tabara USL, #demitere Basescu incalcat Constitutia, #freferendum demitere Traian Basescu , #PDL